Kräftor och kantareller

Det har varit en fin helg med ett fantastiskt väder som tur var nu när vi skulle ha kräftskiva på lördagkvällen. Jag var lite orolig över att  det skulle bli regnigt och kallt så att vi hade blivit tvungna att sitta inne det hade blivit lite trångt. Vi dukade ett fint bord i trädgården med kräftor och västerbotten paj, ett stort fat med nystekta kantareller (som Claes stekt) och lantbröd, smör, ostar och vin och öl och Uffe satte upp en presenning över bordet och Pär tände lyktor överallt så det blev jättemysigt. Det blev en trevlig kväll tillsammans med Sanna och Claes och hans urtrevliga föräldrar. Som vanligt när vi har gäster så ska man ju titta lite på omgivningarna så vi tog en tur till Östa och tog en promenad efter Daläven och sen åkte vi till Ingbo källor för där hade jag hittat så mycket tratt kantareller  förra året men det gjorde vi tyvärr inte  nu så vi gick vidare i skolan och jag tyckte det var lite trist men sen hittade Kerstin trattisar på ett annat ställe och vi hittade ganska många sen gick vi vidare och möte killarna och de hade hittat en massa gula kantareller så då började vi leta allihop där och vi fyllde en hel påse med svämp det var fantastisk kul.

Idag fick vi oväntat kaffebesök av två svampfantaster som hade tagit sig från stan och upp till Tärnsjö för att hitta kantareller Eva och Carina det var kul att få besök på söndagförmiddagen hoppas de hittade några svampar får väl höra imorgon när jag kommer till jobbet.

Vi har världens gulligaste granne Tant B idag kom hon över med den sötaste lilla stentomte som hon hade målat till oss så himla fin och välgjord hon hade till och med stickat en grå liten luva till. 

Jag skördade en korg med gurkor och tomater från växthuset den här helgen med. Det är så härligt med hösten när man kan plocka svamp och lingon i skogen och skörda allt det man har odlat och vattnat under sommaren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0