Min härliga lediga fredag

Gick lite tidigare från jobbet, cyklade hem och packade en liten ryggsäck. Kopplade Ida och så tog vi t banan, tåget och bussen till landet. Efter ca tre timmar var vi framme och hann precis handla lite middag hos Thaitanten innan hon stängde sin lilla matvagn. Det gick jättebra att resa med Ida. Förutom att hon hårade ner mina svarta byxor och kofta, nästa resa väljer jag nog en annan färg på mina kläder. 

Fredagen hade jag sovmorgon gick upp först vid halvnio, skönt. Sen vattnade jag och fixade lite i trädgården. Därefter ställde jag i ordning i min lilla bod. Plockade fram lite tyger och symaskinen. Monterade ihop och hängde upp de fina lamporna jag fick av Kia och drog en skarvsladd från Uffes bod. Sen satte jag igång att sy. Det är så himla roligt att ha en egen pysselbod. Symaskinen kan stå framme och mina olika projekt kan finnas tillgängliga så att det är lätt att kunna fortsätta med något närhelst jag vill. 
När vi bommar igen för vintern så blir det ett förråd. 

Igår plockade jag lite blåbär och så övningskörde jag till Gysinge med Pär. 
Vi stannade en stund och tittade på forsarna och blev lite myggbitna. Uffe målade och fixade med min bod så nu kan den inte bli finare. 

Väl hemma igen gick jag en runda i min trädgård och plockade ihop lite ätbart till kvällens grillmiddag. 
Full fyr i vår grillhörna. 

Idag har jag städat överallt och Uffe har klippt gräsmattan så nu är det fint när mamma ska komma nästa måndag. Resten av söndagen har vi varit i Uppsala på födelsedagfika och middag för att fira Claes som fyller år nästa helg. Det är så roligt när vi kan samlas alla och min omtänksamma Sanna hade bakat kakor som jag kunde äta. 
Och så fick vi träffa söta lilla trollunge igen. Hon är så stor och duktig och har börjat på förskolan. Farfar Kjell och jag var överens om att hon utvecklats och förändras vecka för vecka. Varje gång vi ser henne har det hänt nått nytt. 


Men nu dröjer det väl två till nästa gång för Nästa helg tar Sanna och Uffe  tåget till Göteborg för att gå på konsert med Metallica och jag är på körläger på Barnens Ö.  






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0