En tur till Dalarna

En del helger går mycket fort.. men denna helg kändes som en vecka. Kanske det blir så när man åker iväg och bor på hotell och gör en massa roligheter i trevligt sällskap. Vi åkte tillsammans med våra grannar Kattis och Peter till landet på fredagkvällen. 

Väl framme åt vi middag och så spelade vi kort halva natten. Mysigt och roligt. 

På lördagmorgon packade vi in oss i deras bil och så började vi vår resa...... Det blev några stopp på vägen för att leta svamp tills sista stoppet i Bjursås där vi hittade nyplockad och färdigrensad för 120 kr kg. 😀 sen fikade vi där med en fantastisk utsikt från Dössberget. 

Sen for vi vidare till Tällberg, där vi blev väl mottagna och blev inkvarterade i ett litet hus med varsitt rum. Vi hann sitta och njuta av solen innan det var dags för en trerätters middag som var väldigt god. Sen blev det lite brått för att byta till varma kläder och skynda till bussen som skulle ta oss till Dalhalla och den väntande konserten

Tyvärr blev konserten en besvikelse inte alls som vi hade tänkt, segt och tråkigt framförande. Men som vi sa, vi hade i allafall tur med vädret för det blev en fantastisk fin kväll. 

På söndagsmorgon åt vi en härlig hotellfrukost innan det var dags att checka ut och börja åka hemåt. Även på hemresan blev det några stopp... I svampskogen vid Igeltjärn som var en mycket vacker och rofylld plats. 

Nästa stopp blev i Sundborn där vi gick på guidad tur i Carl och Karin Larsons hus. En fin och intressant upplevelse. 

Nu väntar tre dagars ledigt här på landet. Då jag har tänk att dona och fixa i trädgården och gå i skogen och plocka bär och kanske några kantareller. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0