Valborg

Imorgon är det valborgsmässoafton och min systers födelsedag.
då blir det kalas i Hemfosa och på kvällen ska vi gå och titta på valborgselden i Kärrtorp.


Bloggare är vi allihopa

Jag åkte hem till mamma en sväng efter jobbet idag. när vi satt och pratade så berättade jag att jag hade börjat blogga och visade henne hur hon kunde gå in och läsa det jag skriver om hon ville. Jättekul sa mamma jag vill också blogga så nu har hon också en blogg att skriva i. Det är roligt med en mamma som vill prova nya grejer man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt.


En härlig påskhelg

Vi åkte till landet på långfredagen. Vi stannade till i Uppsala och handlade mat och godis till helgen. En tur i djuraffären hann vi med också Ida fick ett märgben och ett nytt illgrönt halsband (det gamla var trasigt).

Det var underbart att komma fram och veta att man skulle få vara kvar ända tills på måndag (fast jag tror inte att Pär hade samma känsla). Vi lastade ur allt i bilen och gick in i huset som faktisk var hyfsat varmt, jag satt på lite värme när jag var på blixtvisit söndagen innan. Uffe tände eld i vedspisen utan att det rök in ett endaste dugg han är duktig han. När jag gör det så får vi sätta korsdrag i hela huset efteråt för att det ryker in så mycket (undrar varför). sen blev det härligt varmt i hela huset.

Lördagmorgon! Jag vaknade halvsju av att det var fullt solsken i sovrummet, Uffe och jag hade glömt att hänga för nattgardinerna. Jag smög försiktigt upp för att inte väcka Uffe och Pär och fixade frukost till mig och Ida.  och sen gick vi ut och jobbade i trädgården hela dagen och det var så varmt och skönt nästan en föraning om sommaren.

Ida hade det jättebra hon utforskade hela tomten och smet även ut genom kryphål i staketet för att undersöka grannarnas tomter också. Hon fick sitt märgben som vi i vår enfald trott att hon skulle bli jätteglad över. Men det sprang hon och grävde ner på olika ställen hela helgen, vi blev osams några gånger då hon tyckte att rabatterna var lämpliga ställen att gräva ner ben i. Och när hon inte grävde ner ben så jagade hon fjärilar det såg väldigt roligt ut hon fångade några ibland men hon släppte dem och de flög vidare och hon fortsatte att jaga dem. Hon hade så roligt att hon inte ville vara inomhus när vi gick in så satt hon vid dörren och gnällde och ville gå ut.

Söndag
Uffe krattade hela tomten det blev så fint. Jag krattade och vårstädade alla rabatterna och gjorde ett provisoriskt staket framför syrenhäcken för där hade Ida upptäckt att man kunde smita ut. Uffe och Pär åkte till Östa och tittade på isen som forfarande ligger kvar.

måndag
nu börjar påskhelgen gå mot sitt slut och idag är det dags att fara hem till stan igen. Jag krattar och vårstädar i stenpartiet och Pär är så glad att vi ska fara hem så han kör iväg flera lass med fjolårslöv i skottkärran så att jag ska bli färdig fort.
Tillbaka i stan igen. Ida hoppar snabbt upp i soffan och sover hela kvällen alldeles slut efter sina äventyr. Pär är glad äntligen kan han titta på tv igen (tv kanalerna funkar inte på landet) . Ja nu har man laddat batterierna och är redo för en ny arbetsvecka.

Vårtecken

Det är härligt när våren kommer igen. Jag har städat på balkongen och planterat penséer och påskliljor i krukorna. När Ida och jag var ute på promenad så såg vi massor av blåsippor i skogsbackarna jag blir så lycklig av att se dessa små blommor, men Ida verkar inte bry sig så mycket om blommorna men däremot en gul citronfjäril den var kul att jaga.

RSS 2.0