Brödbak och kärlek.

Livet är verkligen härligt man känner att man lever här och nu. På fredag tar Marie studenten så det är en del att fixa med inför den stora dagen. Igår firade Uffe och jag vår 21 bröllopsdagsdag i all enkelhet, mitt i brödbaket kom han hem med blommor till mig, min älskade man.
Idag är det mors dag och jag håller på att tona håret för de grå stråna börjar synas allför mycket nu som Pär så vänligt påpekade häromdagen, men mitt i mina hårbestyr så kom Marie och Pär med ett litet brunt paket som visade sig innehålla en  jättefin kaffemugg med bilder på alla barna när de var små. Jättemycket tack till mina underbara ungar Sanna, Marie och Pär. Det är fantastiskt att få vara mamma till er. Nu ska vi iväg till jobbet där vi ska låna köket och laga mat till studenten och senare idag åka till min mamma med smultronplantor som hon önskade sig.


Möhippa och blommor

I fredags hade vi möhippa för Eva, vi överaskade henne verkligen hon hade inte misstänkt någonting trots att vi har tisslat och tasslat på jobbet i flera veckor. Jag hade sytt en klänning av ett tyg som hon tyckte var så fruktansvärt fult men den blev faktiskt ganska snygg trotts sin fulhet och med krona och slöja till så blev hon jättefin.Sen åkte hon och några andra jobbarkompisar till Wallmans salonger där vi hade bokat bord för en helkväll. Jag skulle också ha följt med med men jag kände att det hade blivit för mycket pengar för en kväll. Och Camilla hade nog lite rätt när hon sa att det blir många blommor för de pengarna. Blommor blev det igår var jag till Vinnersjö och köpte massor av blommor, som jag har planterar hela dagen idag. Det är otroligt roligt att handla i Vinnersjö de har öppet en vecka i maj och plantorna är stora och fina och kostar fyra kronor styck. Så det blir många blommor för lite pengar.

Pär och Marie har varit hemma själva i helgen och inte saknat Uffe och mig ett dugg. Marie lagade middag som vi fick när vi kom hem Pasta och tomattonfisksås. Gott vi var väldigt hungriga efter att ha varit ute och jobbat hela helgen.Nu  håller Pär på att diska och jag ska gå ut och handla lite glass och middag till imorgon.

Nu blir det dusch och wc på herrgården

Banken ringde i fredags kväll och sa att vi får låna pengar, så nu är det bara att sätta igång jag ska ringa till några firmor här i veckan och höra om de kan komma och titta och komma med ett kostnadsförslag. Uffe ska beställa redskapsboden så att vi kan börja bygga den kanske redan i Kristi himmelsfärdshelgen?


Söndagkväll

Hemma i stan igen, kroppen är trött men glad. Jag har fyllt tre lådor med jord och planterat örtkryddor, rödbetor, morötter och lök och några blommor förstås. Uffe har målat huset det blev så fint. på lördagen var Pär och jag ut och cyklade en stund vi skulle ner till gamla macken och hyra en film men vi hittade ingen vi ville se, så vi kollade på en vi hade hemma. en film om Johnny Cash liv den var ganska bra faktiskt fast Pär hade nog sett något med mer action i.


Banken

Idag har Uffe och jag varit på banken för att låna en slant till dusch och toa på landet. jag trodde att besöket skulle ta ca 20 minuter max en halvtimme, men damen på banken var mycket trevlig och hjälpsam så vi tillbringade en och en halv timme på banken. och nu återstår det att se om det blir några pengar men hoppas kan man ju.

men nu måste jag springa ner i tvättstugan..............


Sköna maj välkommen

Åh vilken härlig helg det har varit. Ida har legat i soffan och sovit sedan vi kom hem vid middagstiden, helt slut efter att jagat fjärilar, vaktat tomten mot grannar och katter och annat. I lördags kom Anita och Jan med blommor och fantastiskt goda tårtor, mat och vin för att fira Uffe 50 årsdag i efterskott, Jättekul!

Nu är alla trädgårslådorna klara, ihopskruvade och rödmålade. Nästa helg ska jag börja så och sätta potatis i dem. hoppas veckan går jättefort så det blir fredag igen och jag får sätta igång. Nu borde jag vara ledig har inte alls lust att jobba, man skulle göra som skomakaren ha semester mellan hägg och syren. Det får bli när man inte har några skolbarn längre.

RSS 2.0