Första advent

Så var det då dags igen att hänga upp adventsstärnorna och ställa fram ljusstakarna och det blir faktiskt lite ljusare vilket man behöver i den än så länge grå november det vita snötäcket kommer väl.. och det är så fint när man är ute på kvälen och ser allas stjärnor i fönstren. just nu sitter jag i min soffa och myser i skenet från alla ljus och njuter av lugnet efter att alla har gått efter årets adventglögg. vi provade några olika sorters glögg och åt nybakade lussebullar och pepparkakor. Den godaste glöggen var Lucia choklad. det har blivit en tradition att bjuda in släkt och vänner och grannar till glöggmingel och man vet aldrig hur det ska bli i år var det ganska många som hade annat för sig och det kanske var tur det hade nog blivit trångt om alla hade kommit men finns det hjärterum så finns det stjärterum så det hade nog ordnat sig med det.

I torsdag hade jag en fantastiskt kul eftermiddag med min syster, jag tog ledigt från jobbet måste passa på att ta ut flextimmarna jag har kvar, Anita kom och hämtade mig på jobbet och vi åkte till Ulriksdals slottsträdgård där vi åt en väldigt god vegetarisk buffe. Sen gick vi runt i växthuset och tittade på alla vackra blommor och handlade en otroligt vacker julstjärna som är röd och vit jättefin!! nu återstår bara att hålla liv i den vattna och inte utsätta den för korsdrag. konstigt nog så handlade jag inte så mycket trots att det var lönedag och jag faktiskt var stadd vid kassa men sen åkte syrran och jag till tygvaruhuset i Sickla som har gått i KK och där var det 70% på alla tyger så där blev det köpfest! Men det är lite tråkigt var ska man nu handla tyg som Marie sa jag har ju jämt handlat där. Som tur är ligger det en bunt med tyg och väntar på att bli uppsytt så jag klarar mig nog ett tag.

Igår var det dags igen för en tur med bilen och Marie övade mycket parkering då vi förenade nytta med nöje och passade på att uträtta en del ärenden, hon parkerade i parkeringshus och höll på att sträcka axeln ur led när hon skulle stoppa in parkeringskortet i automaten. Hon är duktig fortsätter hon såhär tar hon nog körkortet under sommaren. Under tiden som vi var borta (det tog ett par timmar)så hade Uffe städat överallt och lagat en väldigt god middag örtstekt fläskfilé med svensk ceasarsallad, jag har det bra som har en sådan man.
Pär han har haft det kul på sitt håll ihelgen han sov hos en kompis i fredags och hos en annan i lördags så Uffe och jag har fått en försmak på hur framtiden kan se ut...

Imorgon måndag är det sista dagen man jobbar i Stockholms stad men kanske inte för alltid men jag ska inte jobba hela dagen för jag tänkte ta ut mina sista flextimmar det ick inte i fredags så jag får hoppas det funkar i morgon, för jag har lovat att julskylta hos Mammornas och lilla jag och så ska jag hjälpa mamma med gardinerna.

men nu börjar det kurra lite i magen det är nog dags att fixa lite middag.


Bort med de grå

Nej nu blev jag trött på att se de grå stråna som tenderar att bli allt fler de första ryckte jag helt resolut bort men de börjar bli för många nu för att praktisera den metoden. Så i förmiddags hällde jag i färg i håret och det blev alldeles rosa ungefär samma färg som rödbetsssallad hoppsan! Men den färgen försvann när jag sköljde ur den som tur var. Nu är håret bara något mörkare men med en dragning åt lila.

I fredags var vi på middag hos Kia och Kjelle jättetrevligt!! Det blev sent men Pär och Ida vaktade varann så det var lugnt. men jag var lite småseg på lördagen det var nästan lite skönt att festen jag skulle ha gått på lördagskvällen blev framflyttad, så lördagen blev ganska lugn jag bara städade och pysslade hemma lite och tog en sväng ner till folkets hus och kollade hur det gick för scouterna på deras basar. jag tog lite lotter och van vann faktiskt present kort på tre pizzor bra att någon kväll när man inte har lust att laga mat. Det är kul att gå runt och morsa på alla och skönt att inte behöva ha ansvar för basaren längre.
en långpromenad med Ida blev det solen sken faktiskt ett tag på dagen den har mest lyst med sin frånvaro den senaste tiden.

Idag har jag och Pär varit på 5 årskalas liten Emil är inte så liten längre han åt sin tårta och öppnade sina paket han hade önskat sig lego och det lego var det i många av paketen så sen försvan han in i sitt rum med kusinerna och började bygga...

Pär och jag åkte vidare, Pär hem till Ida och jag till mamma syrran var gullig och skjutsade oss så vi slapp gå det var ju inget vidare promenadväder idag regn regn..
mamma och jag hade en mysig fika stund med den numer nästan obligatoriska tosca längden inköpt på konsum.

Inspirerad av Kia har jag tänkt att starta en bokcirkel tycker att det verkar vara kul ide att förena läsandet med att umgås med andra som gillar att läsa och prata om det man har läst samtidigt som man äter och dricker något gott. fast det blir nog inte det här året jag har inte så många lediga kvällar här framöver med kommande födelsedagsfirande och julens förberedelser samt inte att förglömma uppsatsskrivning.

Men nu ska jag ska jag sätta Uffe i jobb han ska få hjälpa mig att nysta upp den fina ullgarnet som jag köpte när Marie och jag var på Taxinge slott förra helgen jag har köpt stickor idag så nu kan jag börja sticka.





Bilkörning och julmarknad

Med risk för att låta tjatig det är underbart med helger. Idag har Marie kört till Taxinge slott och tillbaks igen det går verkligen bra det är så kul! Naturligtvis så stannade vi när vi kom till slottet och tittade på julmarknaden och njöt av det fantastiska kakbordet det var inte lätt att välja det var ju hur mycket kakor och tårbitar och bullar som helst. Julmarknaden är verkligen värd ett besök mycket hantverk inget billigt krafs som det kan vara på marknader ibland. men det blev inte så mycket handlat lite garn och ull att tova köpte jag och en liten söt tomte som påminner om Emil. En tur med häst och vagn blev det också och kusken berättade om hur han brukar köra runt men brudparen som gifter sig på slottet vilket lät väldigt romantiskt och Marie skulle nog gärna förlägga sitt bröllop till Taxinge slott efter att ha hört den historien.

Igår var det en en härligt lugn och skön lördag jag läste ut en kul bok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann en helt sanslös historia. sen åkte jag till mamma en stund och visade hur man tovar ullhjärtan ett ganska kul pyssel bara hon inte sticker sig på nålen. På kvällen gick Uffe ut och vandrade med föräldravandrarna men Pär och jag kröp ihop i soffan och kollade på film, men jag tittade ut på regnet och rusket och tänkte att det är fantasktiskt med människor som trotsar novemmörkret och går ut för ungdomarnas skull.

Jag kollade i min almanacka och konstaterade att det är mycket den här veckan på jobbet och fritiden tisdag och torsdag är det kurs och imorgon har jag lovat att hjälpa Irene och skylta i hennes nya affär och det ska bli kul!
och nästa helg kommer det att finnas mycket att skriva om om allt blir som det är planerat............

Snygga naglar på hälsomässan

Jag har försökt att ha en positiv inställning till de förändringar i arbetslivet vi står inför. Ja vad ska man annars göra? det är bara att gilla läget eller byta jobb men det känns faktiskt lite motigt nu när allt ska tajtas till ja jag vet vi måste för annars blir det personalnedskärningar och det är det ju ingen som vill, men ändå........ men som sagt gilla läget eller dra. Så det blir till att spotta i nävarna och dra på det hade ju blivit så här ändå om vi hade varit kvar i stadsdelen budgeten måste ju gå ihop.

Hur som haver i fredags var nästan hela Byälvsgården på Stockholmsmässan och det var väldigt trevligt mycket att titta på och prova och smaka. jag började med att få en skön massage på rygg och axlar och avslutade dagen med att få mina naglar vackert målade. Jag har varit fascinerad av mina naglar hela helgen jag som aldrig brukar måla dem, men nu ska jag nog börja med det.

Den här stegräkningtävlingen vi har på jobbet är ju väldigt positivt idag blev det en riktigt låångpromenad med Ida i två och en halv timme var vi ute 12378 steg blev det på den och det gör ju att jag kan äta en stor bit Fars dagstårta med gott samvete. och igår var vi och travade runt i Gamla stan och tittade på underjordiska källarvalv så där blev det också några steg.

Nu ska jag gå och förhöra Pär på NO läxan.......


Äppelträd och bowling

Jaha så var det söndag igen och vad har jag gjort ihelgen som en person alltid frågar mig på jobbet på måndagmorgon. Ja igår var vi en sväng till landet Uffe och jag, vi krattade och jag planterade ett äppelträd och en vinbärsbuske som jag får hoppas att det klarar sig i vinter. Det var grått och lite duggregn men det var skönt att vara ute i allafall sen for vi hem och jag lagade lammfärsbiffar med sötpotatis, potatis, sugarsnaps och stekt halloumiost väldigt gott var det men kanske lite för mycket vitlök för min mage blev det jag får tänka mig för till nästa gång och inte ta så många klyftor.
och nu börjar det kurra imagen jag sitter här och väntar på pizzan som Pär kommer med snart.. det blev inte någon riktig lunch idag smörgås och yogurt i bilen när Marie övningskörde. sen var vi en sväng till Heron city och bowlade en timme det är kul det borde vi göra oftare då kanske man någongång skulle vinna över Uffe men man kanske kan träna i smyg och sen slå honom, men det är kanske bäst för husfriden att han får vinna ändå jag har i allafall inte tid att smygträna. Apropå träna så ska jag gå och köpa stockholm stads träningskort på onsdag det är ju sista månaden jag jobbar där så det är bäst att passa på för det blir tyvärr inte lika förmånligt sen när Attendo care tar över verksamheten. Och sprutan mot influensan har jag tagit nu så jag behöver inte oroa mig för att få den när jag är på gymet och tränar. som Sanna säger nu har jag inga mer undanflykter utan det är bara att sätta igång och stegtävlingen Mälaren runt börjar ju imorgon och då ska jag gå minst 10 000 steg per dag och jag ska börja tänka på vad jag äter så ikväll blir det nog den sista pizzan på ett tag. det är ju faktiskt lättare att minska ett par kilon än 15-20 kg.

Nu ska jag ut och botanisera på nätet och drömma om sommmarens skördar av blommor och grönsaker i min köksträdgård, härligt att tänka på den första november att det är ju bara ett halvår kvar till första maj.


RSS 2.0