En hektiskt vecka som blev en lugn helg

Den här veckan bara svischade förbi kändes det som, som utom fredag eftermiddag för då var jag så trött att de sista timmarna sniglade sig fram. och jag bara längtade hem till min soffa och ett glas vin och få slappa lite. men först så var jag ute och övningkörde med Marie en stund innan soffstunden blev verklighet. på lördagen gjorde jag ingenting nästan sov länge och efter frukosten la jag mig i sängen och läste Arnaldur Indriason senaste bok han skriver så otroligt bra böcker så den har jag läst ut nu. Egentligen så ska jag läsa helt andra böcker om ledarskap och skriva på min uppsats men nä det får bli en annan gång.
En långpromenad med Ida tog jag innan jag slog mig ner i soffan med Marie och kolllade på en film.

idag var jag lite mer aktiv jag körde Marie till Ludde och och tog en snabbfika där kul att träffa Luddes familj det blir inte så ofta. när jag kom hem igen så satte jag igång att sy det där kuddfodralen som Pär ska ha i sitt rum samt sydde ett mobilfodral till min nya mobil jag blev inspirerad av min jobbarkompis som har börjat virka mobilfodral. två plåtar med bullar blev det också innan det blev kväll. det känns alltid som om jag får en timme extra när man har ställt tillbaka klockan till vintertid.

nu ska jag ta en kvällspromenad med Ida och sen blir en kopp te och nybakade bullar mm...

 


det är härligt när det är helg

Förra helgen flög vi till Luleå på fredagkvällen och träffade Sanna och Claes på Luleå stadshotell jätteroligt att få krama om dem igen. på lördagen fick vi en rundvandring på universitetet och sen var vi hemma i deras jättefina och välplanerade lägenhet och hade det mysigt. vi sjöng singstar och tittade på fotboll men sverige förlorade ju tyvärr. på söndagen var det dags att flyga hem efter en skön sovmorgon och en god frukost på hotellet en liten tur på stan hann vi också med. Marie och Ludvig kom och hämtade oss på Arlanda och skjutsade oss hem och där väntade ett ny skurat kök Helt fantastisk!

den här helgen har varit något mer aktiv men ändå lugn och skön i fredags hade Uffe städat hela lägenheten och lagat en god midddag jag älskar fredagar! och Uffe! lördagen satt jag mest och skrev på min uppsats i kursen som jag går nu kursen är intressant och lärorik men detär mindre kul med skrivandet det tar så mycket tid som jag inte riktigt har men man får väl se hur det går. men några avbott hade jag ett frisörbesök och ett par promenader med Ida blev det och på  kvällen var det kul då kom Moa och Mikael på middag och sen sjöng vi singstar det är mycket singstar nu. Söndag morgon gick upp tidigt för att hinna övningköra med Marie innan hon skulle börja jobba (Hennes helg har inte varit så lugn mycket jobb), Marie är jätteduktig på att köra hon har lärt sig väldigt snabbt. sen for Uffe och jag iväg till Skärholmen för att handla hundmat och mobil . en tur till Mamma avslutade min söndag det var mysigt att sitta och prata en stund med henne. ja det var en del och imorgon är det måndag och en ny vecka väntar men det är snart helg igen... och en ny fin mobil till mig blev det.

Nu är hösten här

Brr nu börjar det bli kallt var är vantarna och den varma jackan in och rota i garderoben. Men det har ju varit en otroligt skön och varm september så det är väl dags nu för lite kyligare vindar. Till helgen flyger vi till Luleå för att hälsa på Sanna och Claes det ska bli jättekul och härligt att få träffa dem igen och få se deras nya lägenhet.
Uffe och jag ska bo på stadshotellet mm sovmorgon och hotelfrukost..

Mamma och jag hade det mysigt på landet i helgen vi grävde upp potatisen och de pyttesmå men väldigt goda morötterna. sen åt vi en god middag som mamma hade lagat skönt att slippa laga mat men jag diskade sen.
det var lite kallt i huset när vi kom men till kvällen var det varmt och skönt. det var roligt att få rå om mamma en helg, även om vi pratar med varandra i telefon var och varannan dag så träffas vi inte så ofta fast vi bor så nära.
   
Jag plockade äpplen från för första gången äppelträdet har inte haft så stora skördar förut typ tio äpplen har det blivit men i år blev det riktigt många så att jag ska koka lite mos någon dag eller så hinner vi äta upp dem innan dess. Tant B kom med päron som var väldigt goda hon är så snäll hon kommer alltid med något plommon och blåbär och kantareller har vi fått.
ja nu har jag bommat igen landet burit in allting trädgårdsmöblerna, vattentunnor, diskbänken och alla krukor. och sen har jag stoppat ner massor av vårlökar så det blir spännande till våren att se vad som kommer upp.. krokusar, allium, vintergäck, snödroppar, balkansippor, iris det blev ett ganska stort lökinköp i år ta tre för två på Plantagen farligt farligt!! men härligt härligt i vår.

det var kanelbullens dag igår och jag åt massor av jättegoda bullar som Marie och hennes kompis hade bakat när jag kom hem från landet mums!

men hoppsan vad klockan sprang iväg nu ska jag gå och sova........


RSS 2.0