Luleå, Sundsvall, Tärnsjö

Jag kom iväg, det trodde jag aldrig jag vågade faktisk inte tro det föränns jag satt på planet. Alla tidigare flyg till Luleå var inställda, men som sagt iväg kom vi svärmor och jag. Det har varit så mysigt att hälsa på Sanna och Claes i deras fina lägenhet. En lugn och skön helg har det varit för oss men Uffe och Pär har varit på landet och jobbat med badrummet, och Marie har varit i Sundsvall och spelat på stadteatern med Pang pang du är död. Där hade jag velat vara med men, men man kan ju inte vara överallt.


En lååång söndag

Somliga dagar blir det kanske lite mycket, som idag men det har varit kul och äntligen har jag träffat mamma som jag har undvikit de senaste månaderna på grund av min långdragna förkylning. Jag började förmiddagen med att åka till Märsta för den årliga pilplockningen med trädgårds amatörerna. Det är lite halvknäppt men det är faktiskt kul att gå där och knipsa av långa fina pilgrenar och det var ju ett fantastiskt väder med blå himmel och strålande sol, sämre har det varit regnigt och kallt. Sen lastade jag in allt i bilen och körde hem till syrran och Jannne som är snälla och låter mig förvara mina pilbuntar på deras tomt tills jag ska åka till landet. (det hade varit lite trångt att förvara dem på balkongen.) 
Sen körde jag vidare till mamma för att lämna ägg som jag hämtade på vägen från syrran och till sist så kom jag hem lagom till middagen som jag åt med god aptit och sen var det dags att gå ner i tvättstugan...

Uffe då? Jo han har varit hemma och putsat alla fönster (vi gjorde en deal om han slapp följa med på den i hans tycke fåniga pilplockningen så skulle han putsa fönstren.) 


Första helgen på landet i år

Äntligen kom vi iväg till landet, fast jag var lite tveksam i lördagsförmiddag när vi skulle åka 2 grader gråmulet och regn nja... ska vi verkligen åka? frågade jag Uffe. - klart vi ska!  Jaha jag packade vidare och lastade in i bilen och sen åkte vi och lämnade Pär hos kompisen. Men det var härligt att komma dit igen trots vädret. Uffe satte igång att elda i vedspisen och jag gick och handlade och när jag kom tillbaka var det varmt och skönt inne. Det är faktiskt en fördel med att huset är så litet det blir varmt fort. Uffe satte igång och laga middag och jag satt mig i soffan med ett glas rött och Lena Israelsson bok om grönsaksodling och började drömma om allt som ska växa i mina lådor i sommar. Och påminns om varför jag tycker det är så skönt att vara på landet, för alla måsten försvinner och jag kan verkligen koppla av där.

Söndag morgon 3 minus och lite småkallt och gå på utedasset halvåtta på morgonen, men det blev en strålande dag med kaffe och kanelbulle i den varma vårsolen. Jag planterade frosttåliga penseér i mina nyinköpta (på trädgårdsmässan) korgar och ställde dem på trappan, det blev så fiint!

Ida var så glad, det var så roligt att titta på henne hon for omkring på upptäcksfärd över hela tomten och sen lade hon sig och njöt av den varma solen.Blåsippor

Lite otydlig bild men Ida och jag såg vårens första blåsippor idag nu är det faktiskt vår fast det snöade igår. 

Påskförkylning

En påskhelg på landet blev det tyvärr inte förkylningen och hostan däckade mig och Pär. Det värsta är att jag inte orkar göra någonting vilket är väldigt frusterande jag försöker förvisso ändå men blir bara utröttad och får inta säng eller soffläge igen, men man får se det positivt jag har läst flera böcker och tittat igenom utbudet på tvkanalerna flera gånger om.

Jag har letat fram mitt stora skissblock och börjat skissa upp trädgården på landet för att planera de nya projekt jag vill göra den här sommaren. Vilka blommor och grönsaker jag ska odla och så har jag bestämt mig för att köpa en hammock för det har jag alltid velat ha, den ska vara i trä och ha blommiga kuddar. I den ska jag sitta och titta på vår trädgård och läsa böcker och bara njuta av sommaren. En annan idé jag har är att jag ska köpa gamla fönster när jag går på auktioner i sommar som jag så småningom (när jag har fått ihop tillräckligt många)ska bygga ett växthus av. Mmm det är härligt att tänka på sommaren...

På torsdag är det dags för trädgårdsmässan i Älvsjö så ett besök där blir det och helgen efter så ska jag åka till Märsta på pilplockning och den här gången ska jag försöka få med mig Uffe jag försöker övertyga honom om att det är roligt att plocka pil vi får väl se om han tror mig.


RSS 2.0