Ida och socialdemokraterna

Ida har haft bekymmer med sitt öga en tid lite sympati med Pär kanske, hur som haver i morse hade vi bokat tid på Bagarmossens djursjukhus för att kolla vad det kunde vara. Ida ock jag gick iväg Ida glad och ivrig spännande morgonpromenad vi går inte till jobbet kul att göra något annat verkar hon tycka ända tills vi kom fram till djursjukhuset då tog hon spjärn med alla fyra tassar i backen om menade att dit in tänker jag då inte gå.. men tyvärr för Ida så är hon en liten och lätt hund 7,5 kg för att vara exakt så jag tog henne helt enkelt under armen och vi gick in. Besöket avlöpte väl det var trots allt lite spännande att vara där inne och veterinären var ju rätt så trevlig ändå och rikligt med godis fick hon. Men för mig blev det en dyr historia 780 spänn tur att man fick lön igår men som tur var var det ingen skada i ögat som hade krävt mer vård utan en liten inflammation som ska gå över med med ögondroppar morgon och kväll en vecka. Ena veckan droppar man i Pärs ögon och den andra är det Idas man får hoppas det är slut med ögondroppar på ett tag sen.

Åter till jobbet igen och där var det full fart hela dagen vi har gjort om schemat pga att det har tajtats till sen Attendo tog över så jag har inte lika mycket administrativ tid utan jobbar mer med brukarna nu  men jag tycker det är kul jag det är ju faktiskt så att det är roligare att jobba med människor än papper och datorer. Även om det blir svårt att hinna med det också det är ju inte så att jag har fått mindre att göra men men det är väl bäst att att gilla läget eller byta jobb.

Även denna kväll har jag suttit i telefonen och försökt boka in föräldrar till vandringarna problemet är att de är för få på min lista och att alla har så väldigt mycket att göra (vem har inte det) men nu börjar jag tröttna jag vill inte vara folks dåliga samvete som ringer på kvällarna. Det behövs ett bättre system för vandringarna om de ska fortsätta, jag jobbar vidare på det.

I natt hade jag en märklig dröm som gjorde mig förvånad speciellt som jag inte är speciellt politiskt intresserad.
Jag drömde det var valvaka och den var upplagd ungefär som melodifestivalen röstning, 12 poäng från Göteborg osv men i alla fall Borgarna låg högst upp och det såg ut som om det skulle vinna men mot all odds och i slutet så tar Sossarna hem segern till folkets jubel eller..........

Pär säger att jag ska gå och lägga mig nu och det är väl dags kanske men jag tycker det är skönt att sitta i soffan i lugn och ro och läsa när alla sover, men ibland blir det lite för länge klockan blir ett halvtvå innan boken är slut och då blir det en smula motigt att gå i morgon så jag gör nog som Pär säger och går och lägger mig nu.


Förkylning, födelsedag och föräldravandrare

Ja inte har jag jobbat mycket under januari månad men lön fick jag ändå märkligt nog, men det blir nog värre när februari lönen för då drar de nog av för all frånvaro. På tisdagen så började jag känna mig hängig men jag stretade vidare men på onsdagen insåg jag till sist att det var nog dags att gå hem och inta sängläge så torsdag och fredag tillbringade jag i sängen och soffan med att sova, läsa och titta på de första avsnitten av Doktorn kan komma min favvoserie på 80 talet. Och det gav resultat för igår så kände jag mig mycket bättre och kunde ha min lilla soppkväll med släkt och vänner som tur var. Jag tänkte först inte fira min födelsedag det är ju inte så himla märkvärdigt att fylla 47 år men varför ska man inte ta tillfället i akt och ha så roligt man kan man vet ju aldrig hur livet ter sig. När Anne blev sjuk så bestämde jag mig för att ta vara på det som är fint och bra här i livet, det låter som en klyscha men för mig är det faktiskt så. Jag vill lägga min energi på det som är positivt i tillvaron att försöka se det som är bra och inte dras ner av diverse tjfs och konflikter fast det är svårt ibland... i allafall på jobbet.

I kväll har jag skrivit ihop ett informationsblad om vikten av att  gå ut och föräldravandra och skickat till stadsdelens rektorer som de kan vidarbefodra till elevernas föräldrar hoppas att det ger ett resultat. Just nu är det svårt att få ihop folk till vandringarna det var många planerarde under hösten som fick ställas in tyvärr. men nog jobbat nu ska jag återvända till soffan och min bok jag fick i födelsedagspresent.

Fyller år idag

Jaha så är man då ett år äldre, men det är roligt att fylla år för man blir påmind av hur många som tycker om en det är härligt. Sanna skickade paket och Marie kom hem och lade ansiktsmask och gjorde fransk manikyr på mig.
och telefonen rinde hela kvällen. Uffe lagade en god middag och Pär hade köpt lite bling bling. Nu ska jag gå och sova och jag känner mig så glad och nöjd med min födelsedag. På lördag blir det lite fest med soppa, bröd och vin för alla som vill...

En härlig och kall vecka i fjällen

Det är fantastiskt vi kom iväg allihop Uffe och Pär, Sanna och  Claes, Marie och  Ludvig och Amanda. det har varit en jättehärlig och avkopplande vecka den blev verkligen så bra som jag hade tänkt mig. det var så underbart att få rå om hela familjen. vi åkte skidor på dagarna och spelade spel och sjöng singstar på kvällarna.

Och alla är hela förutom jag då som stukade min tumme ordentligt den svullnade upp till dubbel storlek och har man någon gång funderat över till vilken nytta man har tummarna så vet jag det nu, man blir faktiskt ganska handikappad.  Men åka skidor gick bra som tur var. Jag är ju ingen stjärna på skidåkning men efter en veckas övning så känns det riktigt bra men jag aktar mig för de branta backarna där får de andra hållas.

En av dagarna åkte vi upp till toppen och fikade på restaurangen där och det var en fantastisk upplevelse det var en av de vackraste dagarna klarblå himmel, solsken och  22 grader kallt och en otrolig utsikt. En eftermiddag var vi allihop och badade i det nyöppnade äventyrsbadet det var kul från badet kunde man simma ut utomhus det var häftigt 35 grader i vattnet och 26 grader i luften håret frös det blev små ispiggar. Uffe och jag åkte vattenrutschbana det var kul jag skrek så  Uffe höll för öronen hela vägen ner. det var som att åka i ett gigantiskt avloppsrör.

Marie och Ludvig Pär och Amanda åkte till Trysil i Norge en dag och åkte där och de var jättenöja när de kom tillbaka och vill nog gärna åka dit igen. 

Nu har Claes och Sanna flugit hem till sig igen och vi syns väl inte föränns till sommaren igen om jag inte åker och hälsar på dem i vår och det gör jag nog..  

Ja så var man hemma igen och det är dags att börja jobba hade jag tänkt men icke på måndagen fick Pär en handboll i ögat på gympalektionen så vi fick åka till SÖS och kolla. Han har en blödning i ögat och svullen näthinna och ska hålla sig i stillhet ett tag så jag är hemma och pysslar om honom till råga på allt fick han feber också så han är verkligen inte i form. I morgon ska vi tillbaka till ögonläkaren igen för ytterligare undersökning.
Jag hoppas att det ser bra ut och att han inte får några men.. Nu ska jag gå och ge Pär lite glass.

RSS 2.0