Den stora sandlådan

Vi bor för tillfället i en sandlåda Uffe har grävt och grävt hela dagen idag och sandhögarna blir bara fler och högre. men det är jättefin sand riktig sandlåde sand om vi hade haft några hinkar och formar så hade jag kunnat gjort fina sandkakor. det följer med massor av fina runda stenar som Sanna och jag har plockat och lagt i dammen så nu syns det inget av dammduken, det blev jättefint.

Uffe gräver och gräver.

Sanna och jag gick till affären för att handla middagsmat och ingredienser till jordgubbstårta som Sanna gjorde den blev jättegod. ett besök i Tärnsjös klädaffär för att kolla på midsommarrean blev det också och vi kom ut med varsin tunika en lila till Sanna och en turkos (vad annars) till mig.

Sand, sand och mera sand.

Pär och jag tog en promenad till macken för att köpa glass och på vägen tillbaka fick vi sällskap av våra grannar och vi pratade om att Pärs cykel hade blivit stulen i lördagsnatt, någon hade helt fräck gått in på gården och snott cykeln. Men Pär var inte så värst ledsen för det  var en gammal cykel med obekväm sadel sa han och då tittade jag ner i dikeskanten och där låg hans cykel. Den som snodde den kanske tyckte som Pär att den inte var så bra och ångrade sig. Så nu kan Pär cykla igen som som omväxling mot att spela data spel.

  Sten i dammen

I morgon kommer rörmokaren och ska börja lägga ner rör, och någon från kommunen som ska kolla på avloppet.
Jag ska gå och klippa mig och Sanna ska åka till Claes i Uppsala.

Gräver för vatten och avlopp till köket.

Det är så himla fint

Nu har Uffe satt igång med grävandet, jag tror att han tycker att det är ganska kul. I lördags och söndags var han hos grannen och grävde för de behövde också lite grävt. Idag har han grävt hela dagen medans jag har skjutsat svärmor till Uppsala och hämtat Sanna och Pär så nu är de på här på landet. Det har varit en fantastisk midsommar solen har skinit hela helgen det var längesen det var så fint väder på midsommar. Man är mera van vid att det är jättekallt och regn så det var en härlig omväxling och inte blir det sämre av att det fina vädret fortsätter nu när vi har semester. Det är så fint här på landet nu med alla prästkragar som blommar. När jag var i Uppsala då handlade jag  jord och gödsel så imorgon ska jag så sallad och rödbetor. Ja jag ska vara med och gräva också förstås.
Blommor, blommor och blommorHär är min planterings hörna med min nyinköpta smultronschersmin i påsen.


Dammen
ö


Höns bland prästkragarna


 


Snart är det semester

Jag åkte till landet igår sista helgen innan semestern en sån härlig känsla att veta att nästa gång jag kommer tillbaka ska jag vara ledig i fyra veckor såå sköönt det ska bli. När jag for så tänkte jag att man kanske skulle ha varit hemma och tittat på det kungliga bröllopet men men jag kan kolla på reprisen sen men hur det var när jag hade bläddrat igenom kvällstidningen så kände jag att jag ville nog se det ändå så jag gick hem till min granne Tant B och frågade om jag fick titta hos henne. Och det var verkligen fantastisk så fina de var och vilket vackert bröllop det blev och alla människor som hyllade dem efter kortegevägen helt otroligt. Och solen sken som tur var det hade nog inte varit så kul att åka i öppen vagn och båt om det hade regnat.

Upptäckte att fåglarna hade ätit upp alla mina krusbär och hälften av vinbären och tänkte att här behövs en fågelskrämma så jag gjorde en med Sannas gamla snickarbrallor och en gammal blus och en solhatt nu återstår det att se om den skrämmer några fåglar, Ida blev rädd i allafall och skällde på den.I mornn är det måndag igen och tvättstugan väntar på kvällen. På tisdag ska jag gå på bio med Malin, på onsdag har jag planerat att ha picknick i Margaretaparken och titta på parkteaterns föreställning Stjärnsmäll om vädret tillåter och på torsdag är det sista arbetsdagen innan min semester..... och midsommarhelgen.


Regn och fotbolls VM

Det har regnat en del i helgen men det har varit rätt skönt och vilsamt faktiskt jag har hunnit läsa ut två böcker och börja på en tredje. Idag var det ändå varmt och soligt fram till två men sen började åskan mullra och regnet började strila ner igen. men då skulle vi ändå åka hem och tvätta så det gjorde just inte så mycket . Jag tycker det är ok när det regnar på söndag eftermiddag för då känns det inte så trist att åka tillbaka till stan.

Men jag har ändå hunnit med en del i trädgården jag har sått sommar blommor och ärtor flätat en till pilkorg och planterat blommor där, flyttat på några buskar och träd som inte stod så bra där de stod ja kort sagt pysslat lite.
och Uffe har klippt gräsmattan och rensat bort en del sly kring häggen.

Uffe hade köpt en ny tv antenn som han var upp på taket med och försökte fixa fram en bild på teven men tyvärr det fungerade inte alls. Så han gick hem till vår granne och kollade på matchen där och grannens sambo kom hem till oss och vi såg på en helt hopplöst tråkig film (Försoningen).

Men nu funderar jag på om jag inte ska ta och lägga huvudet på kudden och dra mitt sköna duntäcke över mig så jag är pigg och redo för en ny arbetsvecka den näst sista innan semestern.Vilken fantastisk överaskning och totalt grundlurad

Det är underbart och vemodigt och det känns också lite konstigt när barnen växer upp och blir stora. Idag var Sanna och Moa på jobbet för att få introduktion för att de ska jobba där några veckor i sommar. Sen hade de lite brådis för de skulle hem till Moa och göra nåt, Ok tänkte jag jag ska ju ändå iväg och handla något till middagen som Pär skulle laga och sen hade Marie och jag bestämt att vi skulle övningsköra. Väl hemma med matvarorna säger jag till Pär att han ska sätta igång och laga middagen så att Marie och jag kan komma iväg och köra sen. Men han tvärvägrar och jag blir jättearg riktigt förbannad och skriker åt honom att jag lagar maten och han kan stanna på sitt rum jag till och med slänger iväg en gurka mot honom. han blir ledsen och börjar faktisk gråta och ringer i sin förtvivlan till Sanna som kommer hem och talar om för sin ilskna mamma att det är hon som har sagt till Pär att han inte ska laga mat just nu utan lite senare och att jag ska lugna ner mig och sätta mig och läsa en bok eller nåt så ska jag tids nog få reda på vad som är i görningen. Nu får jag fruktansvärt dåligt samvete gentemot Pär och jag kramar honom och ber tusen gånger om ursäkt. Lite senare ringer Sanna och säger att jag ska gå ner på gården och ta med mig en citron. Jag går ner och står där och väntar en stund det känns något märkligt och lite fånigt att stå där med en citron i handen sen kommer Cecilia också ut och säger Åh vad bra att du också är med på det här???  Då kommer Sanna och Moa med varsin halsduk i handen som de binder för våra ögon och börjar sedan leda oss på en promenad i Bagis. Cecilia och jag blir lite oroliga och frågar och frågar men tjejerna är helt tysta under hela promenaden, vi försöker gissa vart vi går och vart som ska hända men får ingen respons på våra undringar. De leder in oss i en port och sen i i en hiss och sen går vi igenom en lägenhet och ut på en balkong där de trycker ner oss i varsin stol och tar av oss ögonbindeln. Framför står varsin drink och där är Marie, Sanna, Claes, Moa och Emma. Vi är i Moa och Emmas lägenhet och de har har dukat ett jättefint bord och har tillsammans gjort i ordning en underbart god middag med förätt, varmrätt och efterrätt. det var väldigt mysigt och jag och Cecila blev mycket glada för denna fina överaskning. Det var verkligen roligt och Cecilia och jag pratade på vägen och om hur roligt det är att tjejerna har en sån fin vänskap och att vi är så goda grannar.

RSS 2.0