Mors dag

Mors dag, fars dag, Alla hjärtans dag och kanelbullens dag... det är ju den kommersiella handeln som tjänar på att alla dessa dagar uppmärksammas men hur som haver så blir jag väldigt glad när mina älskade ungar kommer ihåg och uppvaktar sin mamma.

Idag har Uffe och jag varit gifta i 23 år det är fantastiskt och värt att fira men hur? Förhoppningvis får Uffe och jag får fira vår bröllopsdag i många år till så vi valde att prioritera våra mammor idag.
Först för vi till Farsta och fikade med min mamma sen for vi vidare till Stallarholmen och hämtade svärmor som vi firade med att bjuda henne på lunch i Mariefred. Sen tog vi en promenad i denna otroligt fina lilla stad som är, med sina gamla trähus väldigt pittoreskt. Till och med vädret var bra sol och så varmt att jag kunde ha min nya fina klänning idag. Det blev verkligen en fin dag.

 


Virrigt väder

Jaha då var mina två semesterdagar till ända.. Jag hade en del planer innan helgen men jag borde lära mig att det blir inte som man har tänkt men istället blev det en del annat. Lördagen var helt underbar varmt och skönt och jag rensade ut dammen och satte igång fontänen och planterade naturligtvis lite nya blommor runt om. Sen avslutade vi dagen med att grilla lax och grönsaker som vi åt i köksträdgården.

Söndagen regnade bort men förmiddagen var mysig Uffe lyssnade på sina gamla LP skivor och jag låg och läste den senaste Wallander deckaren. På eftermidddagen tog Uffe bussen hem till stan och Pär. Ida och jag gick hem igen i hällregnet och vi lade oss på soffan och jag fortsatte att läsa. Det bara regnade och regnade och jag började bli lite rastlös det gick verkligen inte att vara ute, så jag satte igång att städa skåp och lådor i köket så egentligen var det nog bra att det regnade så mycket så att det blev gjort det har inte varit så högprioriterat. På kvällen kröp vi ihop i soffan Ida och jag och kollade på en film, mysigt!

Måndag morgon jag tittade ut när jag vaknade och himlen var alldeles blå. Underbart inget regn idag. Jag gick upp och åt frukost för att vara klar när den tredje rörmokaren skulle komma och titta på vårt blivande badrum. Han hade sagt någon gång mellan nio och elva och jag väntade och väntade när klockan var tolv ringde jag och han hade blivit lite sen men sen kom han så nu väntar vi på att få se vad det hela kommer att kosta.

Sen tog jag cykeln ner till byn för att handla något till middag och passade på att gå på biblioteket när jag nu var där en vardag och lånade en hel hög med böcker. Biblioteket i Tärnsjö ar helt fantastiskt de har alltid en massa nya böcker det är bra så slipper jag köpa dem för dyra pengar eller vänta på att de komer i pocket (fast det är inte heller så billigt längre.) En vacker sommarklänning köpte jag i klädbutiken som jag har tänkt ha på midsommar förutsatt att det inte blir det vanliga midsommarvädret (regn och kallt.)
Solen forsatte att skina så idag blev det en del fixat i trädgården. (men vattna behövde jag inte.)

Tisdagmorgon jag vaknade och tittade ut, skulle det vara lika fint idag? men tyvärr inte det var grått och bara 10 grader varmt, Brr. Så jag började packa ihop och städa huset för att att åka till Uppsala där jag mötte Marie som fick övningköra resten av vägen hem. Det var skönt att vara hemma i stan igen, visst kan det vara skönt att vara själv ibland men det ändå bäst när man är tillsammans med sin familj.  På biltur en ljummen vårkväll

Det är så ljuvligt nu, grönskan exploderar och fåglar kvittrar nästan hysterisk hela tiden. Marie kom och mötte mig på jobbet idag det var lite spännande att se hur hon skulle se ut efter besöket hos frissan (hon skulle blondera sig). Men det blev inte så blont som jag hade föreställt mig som tur var, hon blev jättesnygg. Sen for vi iväg på övningskörningrunda till Saltsjöbaden jag hade tänkt att vi skulle äta något där på stationshuset men just denna kväll så stängde de en timme tidigare  det var snopet så det blev en korv på macken istället. Sen for vi vidare till Saltsjö Duvnäs och Olle Nymans atelje där vi fikade med choklad kaka och cheesecake. Gott!
Vårstädning

Idag har städat hela vårt lilla hus från golv till tak, allt spindelnät och damm är nu borta så skönt! Igår var jag och shoppade i Tärnsjö "centrum" det var långlördag "alla"affärer var öppna till tre. Och jag gjorde ett riktigt fynd faktiskt, i hälsokostaffären två par Scholls arbetsskor till mig och Marie för 300 kronor ordinarie pris är runt 500 kronor paret som hittat. Lördagen var en ganska kall och blåsig dag men något regn kom det inte på oss inte som i stan här hade det regnat ganska mycket. Men idag var det fint, solen värmde skönt och Ida letade reda på alla soliga platser hon kunde att ligga och sola på som här på bilden mitt i rabatten ovanpå backtimjanen.

 När vi kom hem från landet så väntade Marie och vi tog en övningkörningtur till Solna. Det är så så mycket enklare att köra nu när hon har tagit steget upp på motorvägen det är mycket lättare att bar köra iväg någonstans utan att jag måste sitta och fundera ut alternativa vägar där man inte kör på motorväg. Ytterligare ett plus är att vi kan åka vart vi vill, i sommar har vi planerat in en tur till Carl Larsson gården i Sundborn, Dalarna. Förhoppningsvis så kan hon ta sitt körkort till jul. Nästa sommar kanske man kan börja övningköra med Sanna när hon har pluggat färdigt där uppe i Norrland. 

Men nu börjar söndagkvällen att gå mot sitt slut och det är dags att plocka fram kläder för morgondagen och förbereda sig på en ny arbetsvecka men den är bara tre dagar då jag har semester på fredag och det är ju helg på torsdag. Så skönt det ska bli!

Valborg

Oftast tycker jag helgerna går fort men den här helgen kändes lång. I fredags på valborg var jag ute och gick med föräldravandrarna det var lite småregnigt så det var rätt så lugnt när vi var ute det blev kanske värre sen när vi hade gått hem. Pär var ute med sina kompisar och kollade på brasan och Marie var här hemma med några av sina kompisar. 

På lördag förmiddag tog jag tåget och bussen till landet så himla praktisk att man kan åka dit utan att ha tillgång till bil. det var skönt att komma dit även om inte vädret var så kul på eftermiddagen regnigt och blåsigt men det var varmt och skönt inne. Idag var det strålande sol så idag blev det en del gjort ute. Jag rensade rabatterna från löv och ogräs och gladdes åt att lökarna som jag satte i höstas hade kommit upp. Planterade pil och gjorde ett pilstaket, jag har tänkt att så lukt ärter och krasse som ska klättra där i sommar. Det finns bara hur mycket som helst att göra kratta, gräva grönsakslanden... det är nog nu man ska ha semester.

Pilstaket

RSS 2.0