London här kommer vi...

Nu börjar det bli lite pirr i magen jag har packat och lagt ner passen och flygbiljetterna. Åhh det ska bli så himla kul och skönt att få vara ledig några dagar. Men det kommer nog inte att bli så lugnt men vad gör det ska ju bara jobba torsdag, fredag nästa vecka och sen är det ju helg igen. Det hade ju varit skönt att ha semester hela veckan men det är ju bra att ha någon dag vid jul också och sen ska jag ju flyga till Luleå den första helgen i december och då tar jag en dag på fredagen.

ja det är alltid något på gång i måndags var Malin och jag på författarkväll på teater Maxim det var kul och intressant lite som att kolla på talkshow på tv fast i verkligen. Det var kul att höra författarna berätta om sina böcker och hur de kommer till de verkade lite flummigt när de berättade om hur verkliga deras personer i böckerna blev för dem som Anna Jansson sa -det är tur att de kallas författare annars skulle de nog bli hämtade till psyket. Malin och jag köpte varsitt exemplar av deras bok som får bli premiärbok i vår bio-bokklubb.

på onsdagen var vi på utvecklingsamtal i skolan som Pär ansvarade för själv ett nytt grepp men det fungerade väldigt bra tycker jag framförallt var det häftigt att kunna sitta och diskutera Pärs skolarbete utan att någon av oss kunde tappa humöret eller springa iväg (man gör inte det i skolmatsalen när det sitter 25 andra elever vid olika bord med sina föräldrar) det blev ett väldigt konstruktivt och givande utvecklingsamtal tyckte vi allihop.

Igår hade vi Halloweenfest på jobbet kul att klä ut sig och få spexa lite på jobbet det var roligt att gå runt bland alla spöken och monster fast min chef tyckte det var svårt att koncentrera sig när hon pratade mig på morgonen hon kunde inte låta bli att stirra på mina små djävulshorn som stack upp i mitt spretiga hår men fram på eftermiddagen hade hon vant sig.

Nu ska jag gå och ställa om alla klockorna för nu är det dags för vintertid igen eller som det faktiskt är normaltid som den har varit sen någon gång på 1870talet.
 


Vintern är här

Idag kom första snön... Ida och jag kämpade oss fram till jobbet i ett vertikalt snöoväder inte speciellt kul men sen blev det fint på dan när solen kom fram och den ligger faktiskt kvar men det blir nog inte så länge skulle jag tro. Ikväll ska jag skjutsa i väg Pär på scoutövernattning någonstans vid Gladökvarn Kul det var ett tag sen han var iväg på nåt med scouterna så jag hoppas han får en rolig helg lite avbrott mot allt plugg och tvspel. och imorgon ska jag börja lördagen med att tvätta klockan 07.00 och sen ska jag skjutsa Marie till Skavsta flygplats där hon sen ska flyga till Spanien. Stackars Marie att återigen behöva åka ner till ett varmare klimat just nu när det är så härligt här med snöslask och det stundande novembermörkret. Det skulle inte vara så dumt att följa med fast Pär och jag åker ju iväg till London nästa helg så det blir ju lite ledigt för mig med även om det inte är så varmt i London men men ändå.

Häromdan ringde de från Mediamark och sa att Sannas matberedare hade kommit men jag väntar nog med att hämta den tills Sanna ska flytta in i hennes och Claes nyinköpta lägenhet på Hildur Ottelinsgatan i Uppsala. Det är så himla kul att de har fått tag i en lägenhet och jag är så jätteglad för deras skull.

Jag håller tummarna för att Marie och Ludvig hittar någonstans att bo också. Just nu är mormor involverad i lägnhetsbytandet och vi får väl se när de kommer tillbaka från Spanien hur det går....

Förra helgen var vi till landet och stängde igen det för vintern lite trist att stänga men ändå så är det lite skönt att vara hemma på helgerna nu. Det finns ju en del som behöver göras hemma också, jag har skrivit en lista som jag håller på att beta av. Storrengöring i köket, rensa ur garderoberna ja det är en del..Och sen så är det ju en massa roligheter att se fram emot Marie fyller 20 och Pär 15 så det blir släktkalas i december och julen firar vi förhoppningsvis i Uppsala. Sen går det fort efter januari så rullar det på och man kan se fram emot våren igen.

20101010

En intensiv lördag som blev till en lugn och skön integöranågotsärskiltalls söndag. Igår planterade jag plommonträdet på landet så om några år får vi förhoppningsvis äta saftiga goda viktoriaplommon. Vid tolvtiden satte sig Marie bakom ratten och vi styrde kosan mot Uppsala där vi skulle fika och äta tårta med Sanna och Claes för att fira Sannas 22 födelsedag som infaller den 13 oktober men då är hon ju tillbaka i Luleå och dit är det en smula långt för att titta in på en fika och tårta tyvärr, men den 23 födelsedagen hoppas jag  få fira i Sanna och Claes egna lägenhet i Uppsala. Men först skulle vi in och handla en matberedare som hon hade önskat sig och vi hittade en fin som var på extra erbjudande och de hade bara en kvar. Jättebra vilken tur den tog vi fast kartongen var öppen men expetiten sa att det bara var för att bruksanvisningen hade blivit urplockad och lade ner den och vi kollade överst i kartongen och det såg ok ut. Nöjda och glada körde Marie och jag iväg till Sanna  och gav det stora paketet till Sanna som öppnade det glatt men fy så besvikna vi blev för när vi upptäckte att mixerskålen var trasig och använd. Jaha det var ju bara att packa ihop paketet och åka tillbaka till butiken och reklamera vilket vi gjorde när vi hade fikat och ätit den fina goda tårtan som Claes hade gjort och kollat på bilderna på de olika lägenheter de skulle gå och kolla på idag. Det blir spännande att se om det blir någon av dem som de köper.

När vi hade ordnat så att Sanna får en ny matberedare (de skulle beställa hem en ny vilket kunde ta ett par veckor) så satte vi oss ibilen igen (en smula sena tyvärr det rätt lång tid innan allt var reklamerat och klart) för att åka till nästa födelsedagskalas för Magnus denna gång som fyllde hela 35 år igår. Irene hade ordnat en överaskningsmiddag på restaurang Jimmys steakhouse och där skulle vi träffas klockan 18 var det bestämt. När vi nästan var framme i stan konstaterade vi att det var stopp i Eugenia tunneln så vi valde att åka via Sveavägen och Södertunneln istället för vi skulle ju till söder. Men väl framme vi tunneln så var jag inte tillräckligt tydlig men var vi skulle svänga in så vi fortsatte ner mot Hamngatan och Kungsträdgården istället men men ingen fara vi vänder nere vid Blasieholmtorg men så blev det tyvärr inte utan vi fortsatte Strandvägen ner mot Djurgårdsbron. Fast nu började Marie tycka att vi nog skulle byta plats vilket vi gjorde vid nästa rödlyse och till slut kom vi fram och vi hade en jättetrevlig kväll. (även om biffen var i blodigaste laget för min smak). Och Marie fick övningköra mycket denna lördag både landsvägkörning, motorväg och stadstrafik.

Nu ska jag gå en sväng med Ida och får se om jag kan få med mig Pär också jag tycker han behöver ut och röra sig inte bara sitta inne och spela tvspel. Sen ska jag gå iväg och handla något gott till söndagsmiddag. Söndagkvällen tänker jag tillbringa med att läsa i min nyinköpta bok om växthus och drömma om allt som ska växa och frodas i mitt växthus nästa år.
Kissar taggtråd

Marie har varit hemma ikväll och käkat middag och sen satt vi och myste i soffan och kollade på alla bilder från hennes resa. Tänk vad kul de har haft och vad mycket de har upplevt, fast det är skönt att ha henne hemma igen. Några veckor i allafall tills hon flyger till Spanien.

 men nu ska jag gå och lägga mig och sova det blev just inte så mycket sömn natten som var på grund av urinvägsinfektionen men nu har jag ju fått pencillin så nu ska det väl bli bra. Det var en gullig läkare hon sa att när det blåser mycket som det gör på hösten är det många som får UVI. Så nu får man tänka på det med jag har mest aktat mig för att bli kall och undvika att sitta på kalla stenar men nu ska man alltså akta sig för blåsten ja ja.. är det inte det ena så är det .... terrorist varning men vi får väl se hur det blir.


En helg i stan

Efter en ganska jobbig vecka på jobbet var det skönt att det äntligen blev fredag och det har varit skönt att vara hemma i stan en helg. I går var jag ut en sväng till Hemfosa och hälsa på syrran och Jan. Och så passade jag på att kolla in Syrrans växthus hur hon har planerat och planterat i det eftersom jag ska köpa ett likadant till våren. Syrran och jag bestämde att vi ska träffas en dag och åka till Willab garden i Bromma och kolla.   Jag kan inte riktigt fatta att jag faktisk har fått 8000 tusen av Nisse att köpa ett växthus för, jag har lite svårt att förstå varför. Jag menar vad har jag gjort det är ju Uffes chef. Men visst är det fantastiskt generöst och jag vill ju faktiskt gärna ha ett växthus och hade ju fått en massa gamla fönster av våra grannar för att jag skulle bygga ett till sommaren. men jag ska änvända dem till drivbänkar i stället.

Idag har jag varit en sväng till stan för jag behöver ett par nya skor men jag kunde inte bestämma mig. Sen tog jag T- banan till Farsta och fikade med mamma och sen visade jag henne hur man kan hitta en massa roliga klipp på yuotube, så mamma hade en rolig och nostalgisk eftermiddag framför datorn med att kolla in alla gamla artister och roliga sketcher med Roffe Bengsson, Julia Ceasar, Hasse och Tage.

I morgon är det kanelbullens dag och nu ska jag gå och ta ut kanelbullarna innan de blir brända.

RSS 2.0