Blåbär och äpplen

Jag tog en cykeltur ut till skogen för att kolla efter kantareller men jag httade inte så många , men massor av jättestora blåbär som jag plockade. Det är så härligt att gå i skogen tyst och stilla förutom en hackspett som höll mig sällskap med sitt idoga hackande. På vägen hem så stannade jag till hos en granne som har flera äppelträd fulla med äpplen som han inte gör något med (Han är rätt gammal så det är nog inte så konstigt) men jag frågade om jag fick köpa några kilon av honom, men det fick jag inte göra. Men jag fick plocka så många jag ville. Men envis som jag är så vill jag ge något tillbaka så han fick mina kantareller och han blev jätteglad och skulle gå och göra sig en kantarellmacka. Jag cyklade hem med mina äpplen och glad var jag för nu har massor av äplen som jag kan pressa i min juicepress som jag köpte i lördags. Utom Transparans Blanche äpplena för de är så ljuvligt goda så de äter jag som de är.

Det har varit riktigt varmt idag 18-19 grader var det mitt på dan det var så skönt att sitta på trappen i solskenet och dricka kaffe och äta kanelbullar. Det är bäst att passa på att njuta nu.... snart blir det kallare.

Nästa helg ska vi skjutsa Pär till Arlanda för att han ska flyga upp och hälsa på Sanna. Det blir spännande för honom att flyga själv och Sanna möter honom på Kallax så det blir nog bra. Och jag hoppas syrran är frisk från sin förkylning så att hon och Jan kommer till landet, nu när hon hade otur att bli sjuk till den här helgen.

I helgen har grävt upp de sista potatisarna och Ida har nog tagit de sista ärtskidorna för den här sommaren tror jag. Ja jag hann plocka några också som vi hade till middagen igår. nu ska jag gå och dricka upp min nypressade äppeljuice, det smakar himmelskt gott.

Manikyr och marknad

I kväll går det trögt att skriva kanhända för att jag är en smula trött efter en härlig och rolig och avkopplande helg och det har varit en händelserik vecka. Marie har börjat sin resa och jag följer hennes och Sofies äventyr på deras blogg och väntar ivrigt på nya inlägg och bilder. De har varit i Köpenhamn och Paris och är nu på väg till Milano tror jag. Det har varit lite blandat denna vecka i onsdags hade jag möte med nattvandrarnas kassör och vi försöker att jobba fram något bra för att få fler föräldrar att vilja gå med ut på helgkvällarna bland annat gjorde vi ett flygblad som ska delas ut jag hoppas verkligen att det får fler föräldrar att anmäla sig annars kan vi nog lägga ner det hela tyvärr. Torsdag kvällen ägnade jag åt att hjälpa min jobbarkompis att flytta en del grejor och växter till sin nyinköpta (och fantastisk fina)kolonistuga i Orhem. I fredags var jag hemma hos mamma en stund efter jobbet och hade tur och fick smaka på svenska kräftor mmm underbart gott och när jag kom hem hade Uffe lagat en jättegod fredagsmiddag entrecote och potatisgratäng det är härligt med fredagskvällar. Jag gillar känslan när man kommer hem från jobbet och vet att man har en ledig helg framför sig.

Nu är helgen över och en ny arbetsvecka väntar.. jag försöker få samma känsla att infinna sig som jag har på fredagkvällen men det vill sig inte riktigt. Men helgen har varit så mysig den började på lördag morgon jag hämtade Annette i Traneberg och det var så kul att träffas igen (det är så med gamla vänner vi har har känt varandra i 30 år) vi styrde kosan mot Uppsala där vi hämtade Sanna och Claes  det var skoj att de ville hänga med till marknaden vid Ulva kvarn. Efter att ha tillbringat ett par timmar på marknaden så for vi vidare till Tärnsjö och det var så roligt att få visa henne allt nytt som har hänt sen förra hösten. Idag har vi plockat blåbär och vi hittade faktiskt lite kantareller som vi stekte och gjorde en god lunchmacka av. Men mina vackert rödmålade naglar som jag fixade i måndags är nu inte så fina lacket ar avskaft och fingrarna är fulla med blåbärsfläckar men det var kul så länge det varade. (Undrar hur Maries franska manikyr ser ut?)


RSS 2.0