Blåsippan uti i backarna står....

....Ida och jag tog en promenad i torsdags och njöt av solen och en otrolig mångfald av vitsippor och blåsippor.
Åh det är är så ljuvligt om våren.Det har varit en fantastiskt skön helg det är så välbehövligt att få vara ledig ett par dagar. Vädret har varit så himla fint och varmt rena sommarvärmen faktiskt.
På påskafton kom Sanna och Claes och Marie och Ludvig och stannade ända till sena kvällen. Jätteroligt att få rå om dem hela dagen, vi hade den klassiska påskäggs gömmningen men den gick ganska fort de är ju stora nu.
vi fikade och åt en jättegod cheesecake som Sanna hade gjort, sen åt vi paj till lunch och så sippade vi lite vitt vin medans vi tittade på Ludvig och Uffe som byggde ihop växthuset. Till middag blev det laxpudding med skirat smör det har blivit en klassiker att äta till påsken. Men idag kom vi på att vi har faktisk inte ätit ett enda ägg det glömde vi bort men men igår går åt vi en fantastiskt god lammstek som Uffe lagade.

Växthuset är på plats men det är inte riktigt färdigt än det ska glasas men det får bli en annan helg. men man kan ändå se hur fint det kommer att bli och jag har redan planerat vad jag ska ha tomaterna och gurkorna, basilikan,  och pelargonerna och vinrankan som ska slingra sig under taket och alla vackra ljuslyktor som jag ska tända på kvällen mmm... det kommer att bli så fint. Sen ska jag sätta solrosor som vaktar runtom och luktärter  i hörnorna.                                                                                                                                                                 


Lilla svärmor kom med här i hörnan, när hon satt och tog en fika i solen.


Men nu ska jag in på hyresvärden Einar Matssons sida och anmäla att vårt kylskåp har pajat under helgen, förhoppningvis kan de fixa det i morgon lite knöligt att inte ha ett kylskåp nu när det är så varm annars kan man ju ställa ut mat på balkongen men men det ska nog fixa sig snart hoppas jag.


Det börjar bli varmt....

Så härligt det är när vårvärmen kommer.... Jag gick ut och krattade iförd gummistövlar, långärmad Tshirt och fleecetröja phuu så svettigt. Fleecetröjan åkte av först sen gummistövlarna och den långärmade byttes mot en kortärmade och till sist barfota i foppatofflorna nu började det kännas som sommar nästan...

Det är så roligt att vara på landet, grannarna går förbi på sina hundpromenader och säger att nu är våren här, nu har sommargästerna kommit.. det känns nästan som vi är ett vårtecken liktydigt med tussilago och blåsippor .

Uffe har grävt och mätt ut hur växthuset ska placeras så till helgen ska vi börja bygga ihop det. Det ska bli så roligt att få se det på plats, nästan som att få en egen liten lekstuga.


Lycklig lycklig

Åh jag är så himla glad och känner mig så utvilad efter den första helgen på landet för i år. Jag har gått och tittat efter lökar som är på väg upp och krokusarna som lyser så fint i vårsolen. Och naturligtvis planerat var växthuset ska stå. Nästa helg ska vi göra en grund och sen är det bara att börja bygga ihop det, det kommer att bli så fint.

Nästa lika fint som vårt fantastiska badrum, Ja känslan i morse när jag gick in och tog en varm skön dusch den är verkligen underbar. Arbetsveckan kommer att gå som en dans nu och jag räknar dagarna tills vi åker till vårt lilla hus igen. 

I morgon ska jag börja dagen med ett möte med min nya chef där vi ska diskutera hur vi ska lägga upp arbetet mellan oss. Sen är det lite annat inplanerat med ser jag i almanackan.... Sjukgymnasten, logopeden telefonmöte med någon tanta på försäkringkassan och en övningkörningtur med Marie på torsdag. Ska försöka få en tid hos frissan den här veckan, nu börjar håret bli lite långt.
Helgen börjar lida mot sitt slut....

Pilplockningen gick som en dans Uffe ska få följa med nästa år också. (frågan är om han vill) men det var så  skönt att inte behöva släpa på pilbuntarna själv, det är himla bra med en karl ändå.
Efter en fika stund och lite prat om trädgårdresor med de andra trädgårdamatörerna så åkte vi vidare till landet.
men det var ingen kul alls massor med snö och hällregn och grannens hund som satte tänderna i strupen på Ida. Fast hon klarade sig utan några skador men hon blev tokarg på hunden och skulle ner och ge igen minsann, ibland är faktiskt lite väl kaxig för sitt eget bästa. Jag hoppas verkligen att en del av snön har försvunnit till nästa helg när vi ska vara där över helgen. Fast den kan få två veckor på sig för då har växthuset kommit och då ska den väl vara bortsmält.
Nu ska jag lämna datorn till Pär för han ska sätta sig och plugga lite och så ska han gå in på Stockholms stads hemsida och söka ett sommarjobb.mina fina blommor som jag fick av flickorna efter fredagens föreställning


Härligt, underbart att sjungaFöreställningarna är slut och jag är så här glad att de gick så bra. Igår morse var jag inte lika glad då funderade jag verkligen på om jag inte var riktigt klok som skulle ställa mig på en scen (förvisso inte ensam men ändå)  inför ca 300 betalande besökare. Men det var verkligen en fantastiskt härlig känsla att stå där och sjunga tillsammans med den hundra man och kvinnor starka kör.. så himla roligt lyckoendorfinerna bara flödade i min kropp. Och så lycklig jag blev när jag stod på scenen och tog emot blommor och gratulationer från min underbara familj som hade kommit för att se och höra Teaterkören.
Nu är jag hemma igen och har just avslutat en god middag som Uffe hade färdig när jag kom (jag känner mig som värsta primadonnan ) men nu ska jag gå och klä av mig glitterstassen och tvätta bort allt smink och krypa ihop i soffan och ha en skön lördagkväll vilket känns rätt så välförtjänst. Imorgon är det dags för den årliga pilplockningen och sen åker vi till landet för att sätta på värmen, för nästa helg då ska vi vara där över helgen.
Ja äntligen, nu är våren här.


RSS 2.0