Tant Inger

Ok jag erkänner mig från och med nu till tanternas skara. Jag läste i DN söndags bilaga om hur en tant ska vara, en tant ska baka småkakor och koka sylt och lägga in gurkor. I fredags la jag in salt gurka som till min förvåning blev riktigt goda jag har aldrig gjort det förut. ikväll kokade jag lingonsylt jag har visserligen inte plockat bären själv (så det kanske inte räknas) det har den otroligt rara Tant B gjort hon kom med 3 liter färdigrensade lingon i en påse och gav mig när vi skulle fara hem från landet i söndags. och snart ska jag hålla föredrag om min trädgård. Ja är inte det, tantvarning så vet inte jag.

Födelsedagskalas i Uppsala

Pär började i gymnasiet idag och kom hem med en sprillans ny dator, kollegiblocken och blyertpennornas tid är slut. 
I går var vi och åt goda bullar och kakor och en fantastisk fin chokladtårta på Hildur Ottelinsvägen och firade Claes födelsedag.

Nu har jag skördat en massa gurkor som jag ska lägga in i fina glasburkar i morgon, ska bara kolla i någon kokbok hur man gör. Men det kan väl inte vara så svårt. En tur till skogen han vi med igår också svärmor och jag plockade lite lingon det finns massor och Uffe och Ida hittade några gula kantareller. Det regnade hela lördagen så då blev det lite innepyssel, vi löste melodikrysset och jag knåpade ihop lite örhängen och halsband en skön lugn lat lördag. Uffe har varit och målat i Marie och Ludvigs lägenhet ikväll och de hade hunnit med en del också rivit ner en vägg och rivit bort de förfärliga vävtapeterna. Det kommer att bli så fiint när det är klart. På onsdag börjar kören igen det gör mig glad. På jobbet är det som vanligt, nu har förkylningarna börjat den ena efter den andra blir sjuk. Jag var lite krasslig förra veckan men det blev bättre till helgen som tur var.


Björkö och Göteborg

 Marie och jag hade en fin och rolig helg på Björkö. Vi åkte på torsdagkvällen och övernattade på hotell Scandic i Borås och avnjöt en fantastiskt fin och lyxig hotellfrukost innan vi åkte vidare till Göteborg där vi handlade i Nordstan en blomma och vin till syrran och Jan. Det var härligt att koma tillbaka till Björkö och vi hann med färjan med ett nödrop de hade redan fällt ner bommarna när vi kom farande men de var snälla och fällde upp så vi åkte på i en farlig fart. På lördagen tog Jan och jag en promenad till hamnen för att köpa lite räkor och fisk sen fikade vi på cafe Mareld och gick sen runt och tittade på fiskebåtarna. (Marie pluggade och syrran förberedde inför kvällens födelsedagsfirande) Anita hade gjort en jättegod fisksoppa som hon bjöd sina vänner och oss på det blev en fin och trevlig kväll med god mat och lite sång. Sent på kvällen gick vi ner till vattnet och tittade på marelden.

på söndagen var det dags att fara hem igen och vi sa hejdå till alla och tog färjan igen väl framme i Göteborg letade vi oss fram till Kaliopi och det var så kul att se och träffa henne igen och lilla Helena som nu faktiskt hade blivit lite störren sen jag såg henne sist. Efter det så mötte vi Moa, Emma och Jonte som hade varit på festival och skulle åka med oss hem. Klockan ett påbörjade vi då resan hem som faktiskt blev väldigt lång. (22.30 var jag hemma) Vi stannade i Gränna och åt och handlade karameller och sen var det vägarbete efter Nyköping, men vi kom hem ordentligt i allafall.


Jag är trött och lite förkyld men vad gör det det går väl över om några dagar, till landet ska jag i allafall åka på fredag.

Snälla grannar

Tur att vi har så snälla grannar, för veckan som har gått har det varit jättevarmt och det var snustorrt i jorden när vi kom i fredagskväll och hade inte Arne och tant B varit  och vattnat i växthuset så hade vi inte haft några gurkor och tomater att plocka. Nästa sommar ska vi ha två stora vatten tunnor till bevattningslangarna så kanske det fungerar utan påfyllning och vattningshjälp. Idag har det regnat nästan hela dagen och det kom några ordentliga skurar igår med (7mm sa Arne ) så nu ska väl alla grönskaker och blommor kunna växa vidare. Jag tog med mig en gurkplanta hem och lite luktärter att ha på balkongen att titta på, för nu kommer jag ju inte till landet på ett tag för på torsdag ska Marie och jag bila ner till Göteborg och Björkö och hälsa på Syrran och Jan. Det ska bli kul.

Igår när jag höll på att binda upp gurkplantorna så kom en annan granne förbi och började prata om frukostträffar som hon brukar ha några gånger om året. Hon nämde det när de var och fikade hos oss en dag och jag trodde att hon menade att jag kunde komma och vara med och jag hade svarat att det kanske jag kan om vi är på landet just det datumet. Ja hon pratade och pratade(och jag band upp gurkor) om alla olika föreläsare som hade varit där under åren och hur trevligt det brukar vara men nu börjar de tryta sa hon och därför så blev hon så glad när jag sa att jag ville komma. NU slutade jag att pyssla med gurkorna och började lyssna ordentligt och frågade om hon menade att jag skulle föreläsa?? Ja just det sa hon och log glatt. Hon sa att jag var en sån kreativ person och jag har gjort så fint i trädgården så hon vill att jag ska komma och berätta och visa bilder om det som jag har gjort. Ja det klart jag kan ju prata om trädgården och betong gjutning och växthus och diverse pyssel det vet ju alla som känner mig men är det verkligen så intressant så att jag ska hålla en föreläsning om detta undrar jag.
Ja det är det verkligen sa hon. Sen gick vi in och drack kaffe och tittade i almanackan om jag kunde något av de föreslagna datumen. Så bestämde vi den 17 september och sen tackade hon för kaffet och gick hem och jag stod där och undrade vad jag har gett mig in på egentligen.

Nu ska jag gå och läsa färdigt min bok....


En ny TV

Vi har köpt en ny TV och hade jag vetat hur krångligt och omständigt det skulle bli så hade jag aldrig föreslagit det. När Uffe väl hade bestämt sig för att han också tyckte att vi skulle ha en ny TV så gick han mycket metodiskt tillväga och kollade noga upp alla olika modellers för och nackdelar. I söndags så blev den köpt och nu började vi fundera var någonstans skulle den stå. Den kunde inte stå på samma ställe som den gamla tv (den har förrresten Pär nu) för den är för stor. Nu har vi flyttat möblerna runt vardagsrummet några gånger och försökt enas om hur allt ska stå och vi börjar väl bli lite överens men jag tycker att det var bra som det var men men ibland får man ge sig fast det svider. Hur som haver TV är jättefin och det är en fantastiskt bildkvalitet.

i måndags var det dags att gå iväg till jobbet och det var väl sådar kul men det kändes bra att börja jobba igen i alla fall. Fast nu är jag lite trött man är inte van vid att hålla igång hela tiden. Kvällarna har ju också varit fyllda med diverse aktiviter igår var Sanna och jag i väg och shoppade det var väldigt roligt (halva priset på rea priset i nästan alla affärer) jag köpte 3 par skor, 3 stycken bh ett par jeans och en tshirt och lite annat småplock som strumpor, trosor. Ja vi hade många påsar när vi åkte hem Sanna och jag och det bästa var att vi fick så mycket för så lite pengar. Ikväll har vi städat och jag har köpt lite nya blommor till balkongen de andra stackarna hade torkat under semestern. Imorgon kväll ska jag fixa i ordning på balkongen och på fredag så åker vi till landet igen. Härligt! Jag undrar hur allt har klarat sig under veckan, fast vi har så snälla grannar de har nog varit där och vattnat.

RSS 2.0