Årets sista dag

Det blev ett strålande klart och vackert väder idag vilket känns skönt, man behöver allt ljus man kan få och det är underbart att vi går mot ljusare tider nu
Trots det vackra vädret blev det ingen långpromenad med Ida hon är så rädd för alla smällare så hon vill helst inte gå ut alls, hon blev skrämd av smällare i måndagskväll så himla onödigt och jag kan verkligen inte förstå varför de ska få sälja smällare innan nyårsafton.

Jag läste i DN i morse olika intervjuer om vad man hade för önskningar och förhoppningar inför 2012 vilket fick mig att fundera vilka jag har och det är inte fred på jorden även om det skulle vara bra. Min enda önskan för nästa år är att Jan ska bli frisk. För övrigt vill jag att allra mina nära och kära, vänner och arbetskompisar får ett bra och friskt år 2012.

Gott nytt år!!!!

En bild på Mammas nyårsbukett


Vårt fina vardagsrum

Jag måste ju bara visa vår fina soffa som kom på dan för dopparedagen.


Jul, jul och julefrid

Det har varit en fantastiskt mysig och trevlig julhelg. Det är så härligt att ha stora barn som man kan åka till och fira jul med och minstingen han hänger med. Jag skojade med Uffe och sa att det är tur att julen består av tre helgdagar så att det finns en dag att åka hem till Pär på med när den dagen kommer och han har bildat eget bo.

På julafton var vi hos Marie och Ludvig och åt ett jättefint julbord så att magen stod i fyra hörn jag blev tvungen att gå en promenad med Ida en stund mitt i maten för att få plats med all den goda julmaten det var olika sillar och gravad lax som familjen Hansson hade gjort och kött bullar och Janssons frestelse som vi bidrog med och skinka och bröd ja det var mycket och gott. Sen var det dags för julklapparna och vi avslutade kvällen med ett julklappslotteri som var väldigt roligt. En jättetrevlig kväll blev det.(jag var lite nervös innan det var ju ändå två familjetraditioner som skulle jämkas ihop)

I går var vi till Sanna och Claes och fick en god jullunch och julklapps utdelning med glögg och kakor och Claes föräldrar, bröder och syskonbarn kom förbi och önskade god jul. Det var också en jätte mysig dag. Vi har det bra Uffe och jag.

Idag var jag till mamma en stund och sen gick jag och kollade lite på rean en stund och köpte två kuddar till soffan.
Den här kvällen avslutade vi med fläskfilé och en mycket god potatisgratäng.(det blev mycket mat i det här inlägget)

Barnens klappar till mig böcker och en liten bokhylla,
perfekt det kan inte bli bättre så nu sitter jag i min fåtölj med en spännande bok ett gott glas vin och några chokladpraliner och njuter av julefriden.


Julbaket

Kakor kakor överallt. I dag har jag bakat hela dagen syltkakor, chokladkakor, knäckflarn, nonstopkakor och mjuk pepparkaka. Jag har hängt upp julgardinerna och Pär och jag har klätt granen så nu är det julfint härhemma och i morgon ska vi ha lite födelsedsgsfika och lille julfirande.


En skön plats

Ida gillar också vår nya fåtölj.


Förkylningar och födelsedagar

Äntligen så mår jag bra igen det var en rejäl förkylning som däckade mig totalt. Fyra dagar med hög feber då jag snorade och hostade och knappt visste vad som var upp och ner det var verkligen inte kul men nu är jag så lycklig för att jag känner mig så mycket bättre. Men det tar så lååång tid att återhämta sig idag är faktiskt första dagen som jag orkat göra något.
Så jag har ställt tillbaka böckerna i hyllorna igen de som Uffe tog ur när han
flyttade på hyllorna i lördags för att sätta upp teven. Det blev faktiskt riktigt bra får jag väl erkänna.... Och det kommer att bli så fint när soffan kommer.

Och jag är verkligen jätteglad och lättad för att Jans operation gick bra.

I går fyllde Marie 21 år och Uffe och jag var bjudna till VH på middag. Marie hade lagat en jättegod lasagne det var så himla mysigt att få sitta där i deras jättefina lägenhet och jag hoppas det blir många middagsbjudningar i framtiden. Jag ska dit i morgon igen för då kommer släkt och vänner för att fira Marie, tanken var att vi skulle fira Pär också som fyller 16 på söndag men nu är det Pär som hostar och snorar så han får vara hemma och vila.


Ingen sång denna helg

Jag sitter i soffan med feber och en irriterande skrällande hosta och tittar på Uffe som håller på att flytta ut alla böcker ur bokhyllan (jag har väldigt många) och jag orkar inte hjälpa till alls vilket gör mig väldigt frustrerad.
Vår plan i helgen var att vi äntligen skulle fixa i ordning vardagsrummet och sen åka till Ikea för att köpa fåtöljen och fotpallen men det får bli en annan dag.

Uffe ska sätta upp en hylla på väggen där teven ska stå det blir nog bra.

Tråkigt nog missar jag körens framträdande imorgon vi ska sjunga på solidaritetshuset julmarknad.
Det hade varit kul att vara med men rösten är för tillfället mer lik en hes kråkas kra kra


RSS 2.0