Åh så bra det blev

Egen hörna är guld värd, det blev så himla bra med ett arbetsbord i sovrummet. Nu kan jag sitta här och blogga, och sy eller pyssla med något. Jätteskönt att ha en arbetsplats, jag förstår inte varför jag väntade så länge med att göra i ordning den. Ett fint bord (Sannas gamla skrivbord) och en skön stol. Härligt!!

Ikväll lagade jag en en lammgryta på gotlandslamm som jag köpte när jag var i Uppsala igår. Det blev så väldigt gott, man borde äta mer lamm men det är ju ganska dyrt i allafall de svenska små lammen. Det var roligt att hälsa på hos Sanna och Claes de hade fått det  så fint med varma fina färger på väggarna och en fantastiskt snygg matta.(en sån vill jag också ha). Sen åkte vi och tittade på skolan där Sanna jobbade och på vägen tillbaka så tittade vi på Claes förskola så nu har jag koll på vad de är om dagarna och förtjänar sitt uppehälle.

Men nu börjar helgen gå mot sitt slut och en ny vecka väntar...  planeringdag på jobbet på fredag vet jag och Malins bebis kanske kommer....denna vecka eller nästa.

Fredag fredag...

Åh äntligen fredag minns jag att Björn min exsvåger alltid sa när fredagen kom, och ja det är något visst med fredagar det är nog den dag jag tycker bäst om i veckan. Förra fredagen var jag på en otroligt häftig restaurang Kho Pangan med min kompis Lena som jag har känt sen vi var sex år. Vi har fantastisk kul när vi träffas det är en speciell vänskap när man har känt varandra så länge.

Denna fredag blev det en tur med bilen och Marie till Ågesta för en  promenad med Ida, det är så skönt att det är ljust lite längre nu man kan se fram emot ljusare tider. Härligt!
Nu ser jag fram emot en mysig kväll i soffan med Uffe.. Imorgon ska jag ta en tur till Sanna och Claes och hämta Sannas gamla skrivbord som jag har fått. Så tar vi väl en tur till Fullerö trädgårdhandel,  där jag fick ett present kort av Sanna och Claes och handla nåt fint till växthuset kanske.

Blommor och presenter

Ett år äldre tja vad ska man säga man kanske är lite klokare och en smula hängigare i kroppen men annars så rullar det på tycker jag. Fast jag har fått några kommentarer om att det är bara två år kvar... tills femtioårsdagen, det verkar som att man borde få någon slags ångest för det men varför då?? Nog för att jag minns att mamma och pappa kändes väldigt gamla när de blev femtio men det var nog så då när man var tonåring. Ungarna kanske också tycker det om mig men men skitsamma jag känner mig inte så speciellt gammal i allafall utan känner mig mest glad över att man har hängt med ett år till, och ser fram emot femtioårsdagen då jag hoppas att det ordnas något riktigt kul.
Nu blev jag ordentligt firad med telefonsamtal, blommor och presenter det är härligt att fylla år och få känna sig uppvaktad och ihågkommen av alla mina vänner och familj. Så får man ju alltid lite nya grejor det är kul. 

I lördags så fixade Pär och jag i hans rum och möblerade som han ville ha det det blev riktigt mysigt. Nu ska vi bara hitta en lampa som passar och ta ner den tjejiga lampan med pärlor som hänger där. Åh så äntligen har jag tagit bort den tredje sängen i vårt sovrum och ställt in ett bord och gjort i ordning ett liten arbetsplats. Där man kan sitta och sy eller använda datorn.

Förra veckan var jag in på Adlibris sida och beställde pocketböcker och nu har de kommit, så nu har jag många sköna lässtunder att se fram emot. Igår läste jag Viveca Sten roman I grunden utan skuld, den var bra.
Jag har fått en läsdagbok av Malin som jag har börjat skriva i så har man lite koll på vilka böcker man har läst och om vad jag tyckte om dem.

I morgon ska Pär och jag gå på öppet hus på Cybergymnasiet för att kolla hur det verkar inför gymnasievalet, det blir lite spännande. Vi ska väl gå på ett par stycken olika så han har något att jämföra med och så får man  se vad det blir, och vilket han kommer in på.


Åh ljuva sömn

Fantastiskt jag sov hela natten. Men host medicinens biverkning är att man känner sig något lätt bakfull dagen efter men skitsamma bara jag sover så. Det har varit en lugn och skön dag jag har läst ut boken jag lånade igår en fascinerande historia, Själens osaliga längtan av Audrey Niffenbegger. Långpromenad med Ida i den bleka januarisolen. Bläddrat lite i frökatalogen och funderat på vad jag ska odla... ja som sagt, en lugnt och skön dag.

Uppått tjack och neråt tjack

Mmm härligt att få vara hemma en hel vecka tänk vad mycket man kan hinna fixa med då (städa ur köksskåpen, fixa i ordning Pärs rum, äntligen göra i ordning syhörnan ja listan kan göras lång) synd bara att jag har varit så himla trött och hängig så veckan har liksom bara försvunnit i ett enda snorande och hostande.
Samtidigt så är jag oehört tacksam över att det bara är en simpel förkylning som har däckat mig och att jag är mitt vanliga jag i nästa vecka. Det är alltför många som är långtidssjuka och som inte kan ha den förhoppningen att livet blir som vanligt efter några dagars vila. det kan vara bra att bli påmind om det när  jag tycker att det är jobbigt att jag inte har fått sova på några nätter på grund av hostan. Lite som Hasse och Tages sketch spik i foten alltid finns det något som är värre. http://www.youtube.com/watch?v=Sx58z5V6FsY 

Jag var till vårdcentralen igår och fick host medicin så att jag skulle kunna sova på natten tyvärr var den här medicinen av den sorten att man blev pigg utav den vilket resulterade i att jag inte kunde sova alls. (fungerade ungefär som alltför många koppar kaffe) I morse ringde jag och bad att få en som jag blir trött av istället, så i natt  blir det förhoppningsvis några timmars sömn.

Nu har jag precis avnjutit en god fredagsmiddag med fläskfile och smörstekt sparris och champinjoner med vin sås till. Gott! Ska nu återvända till soffan och göra det jag brukar göra på fredagar mysa med Uffe framför teven, vad blir det ikväll? På spåret nja något bättre när inte Oldsberg är programledare och sen är det Skavlan och det kan vara underhållande ibland, blir det för trist så har jag en ny bok att läsa...




Host host snörvel...

Jag har sagt det förr men återigen, det blir inte alltid som man har tänkt sig. Jag som var så glad i onsdags och såg fram emot helgens roligheter. Tom tits med Emil på fredagen och shoppa med flickorna på lördagen...
Jo jo torsdag morgon vaknar jag med jätteont i halsen och feber det var inte alls meningen jag hade ju planerat att följa med Uffe till Uppsala och kolla när han målade i Sanna och Claes lägenhet och kanske hjälpa Sanna att sy men nähä det var soffläge hela dagen och vilken tur att Pär var hemma han fick ta hand om mig och Ida, handla och laga mat. Fredag morgon 7.20 Emil kommer så härligt att få rå om honom en dag men Tom tits får det bli en annan gång, han fick gå på bio med Marie och Pär istället. Men shoppingen då? Jo den ville jag ju inte heller missa men det var en ganska trött och lite disträ mamma som gick runt med i alla åtta skoaffärerna (och en del klädaffärer) de hade i Nacka forum, men de hade varsina par vinterskor med sig hem i allafall. Sen körde vi Sanna till centralen för vidare resa till Uppsala. Men idag har jag vilat nja nästan i allafall.. Tvättstugan och plockat bort julsakerna men ändå.

men nu ska dricka mitt kvällste och läsa lite en stund innan det är natti natti och hoppas att jag mår så bra att jag kan jobba i morgon.


Trettondagsafton

Det var så skönt att gå hem från jobbet i kväll och veta att jag ska vara ledig några dagar, den här veckan nja tre dagarna på jobbet har varit tuffa. Vi blir allt färre på jobbet den ena efter den andra däckar i förkylning och feber. Men nästa vecka blir förhoppningsvis bättre. Uffe hade lagat en god fiskrätt när jag kom hem så det var bara att sätta sig vid ett dukat bord, Härligt! Efter middagen bläddrade jag i vårens kurser från medborgarskolan och det var kul. Det finns så många roliga kurser och en del oväntade också fast säkert bra för några, tex man man lära sig att filea fisk, dejta på nätet eller gå en kurs i kärleksfull beröring tillsammans med sin partner. Spännande!  Nu ska gå en sväng med Ida och sen ska jag sätta mig i soffan med en kopp utav det goda teet som jag fick av Marie och Ludde i julklapp och titta fredriksdalsteatern sommarföreställning.


Årets första arbetsdag

Årets första arbetsdag var ingen höjdare, jag fundrade på att vara hemma idag eftersom jag har tillbringat det mesta av nyårshelgen i soffan med förkylningen. Men jag tänkte -äh jag går om jag inte känner mig bra kan jag ju gå hem... jomen visst vi var 5 stycken som jobbade i dag så det kunde jag bara glömma. Men den här dagen gick den med och värre än såhär kan det nog inte bli.

Idag var det Uffes tur att ta plats i soffan.. ont i halsen jag hoppas han piggar på sig till trettonhelgen då han ska till Sanna och Claes och måla, annars får han väl göra det någon annan helg.

En tur till landet blev det inte vi var hemma och tog det lugnt istället, och jag gick igenom min garderob som jag har tänkt göra så länge. Jag konstaterade att jag har nästan bara svarta och gråa  kläder så jag ska nog satsa på lite mer färg men det får bli när februarilönen kommer.

Jag har precis kollat på den svenska serien Drottningoffret jag följer den med spänning hur länge ska partiledaren kunna dölja sin Alzheimersdiagnos och kommer hennes efterträdare att bli mördad mitt i valkampanjen men det är snart måndag igen. Oftast tycker inte jag att det blir så bra när man filmatiserar böcker men den här serien är bra mycket tack vare Susanne Reuter.

Nu börjar det bli dags att förbereda sig för sängen det är en ny arbetsdag imorgon och den blir förhoppningsvis bättre än idag.


Ett nytt år.....

Det var längesen jag skrev det har hänt för mycket har inte haft tid att skriva... Födelsedagar och flyttpackning i Luleå och Julen ja herregud det är bara att hänga med. Jag har precis avsluta den första middagen för i år fisksoppa med vitlöksbröd och ett gott vitt vin, inte så dumt alls att börja året med. Nyårsafton blev väldigt lugn med förkylning i kroppen och en skendräktig Ida som hade hållt mig vaken hela natten med att leta efter valpar. Jag tillbringade hela eftermiddagen i soffan med att se på Sound of music med Julie Andrews  väldigt lugn och skönt faktiskt. på kvällen kollade vi på film och spelade enligt traditionen monopol och Pär vann som vanligt. En stilla glädje att han faktiskt är hemma med sina päron trots 15 årsdagen har passerat, vi får väl se om det blir monopol nästa år med. Årets första dag har varit ytterst behaglig jag lade mig på soffan med frukosten och en ny bok och klev upp tre timmar senare när den var slut så sköönt det var. Men en promenad med Ida som tokleker i snön och en sväng till ICA och handlade ingredienser till middagen har det blivit i allafall och nu ska jag gå och plocka undan i köket. Imorgon kanske vi åker en sväng till landet och kollar läget och tar en fika hos Sanna och Claes på hemvägen och lämnar symaskinen hon ville låna. Det är så härligt att hon har flyttat till Uppsala ca 90 mil närmare än förut.


RSS 2.0