En härlig sommar dag

Vilken skön dag det har varit idag. Jag sitter fortfarande ute (ska snart gå in och diska) och det är så härligt varmt och skönt fast klockan är snart halvnio. Ljuvligt! Jag har går och småfixat lite i trädgården idag och på eftermiddagen åkte Uffe och jag och badade i Ingboviken och sen låg vi där alldes ensamma i sanden och bara njöt av solen. Fast Ida tjurade för att hon inte fick bada hela tiden hon simmar som en säl fram och tillbaka, hade vi inte ropat på henne hade hon nog simmat över till andra sidan viken.
Ida badarigår regnade det då passade Uffe på att grilla lite
Pär åkte hem till stan idag nu är han hemma några dagar så kommer vi på fredagkväll. För på lördag ska vi åka till Bodaborg det ska bli kul att göra något tillsammans, Sanna och Claes och Marie och Ludvig hänger också med.

Äntligen!!!!!

 

Nu har jag mycket att skriva om, det har hänt en del sen sist. Det bästa är ju att Marie och Ludvig har köpt en lägenhet i Västerhaninge. Så himla roligt jag är fantastiskt glad för deras skull att de äntligen ska få något eget och en dörr att få stänga om sig, kunna bjuda hem kompisar och få använda alla saker som ligger nerpackade i Bagarmossen. Det är verkligen jätteroligt det ska bli så kul att få komma dit och se och kanske få hjälpa dem att komma i ordning det var ju en del som behövdes göras lägenheten hade ju inte blivit renoverad sedan 70 talet.

I början av veckan var jag hemma i stan och firade mammas födelsedag. Jag hämtade mamma i farsta och sen mötte vi syrran i Nynäshamn där vi åt bakad potatis med skagenröra sen tog vi en tur med bilen och tittade på havet. Därefter skilde vi åt syrran tog bilen hem för att åka till göteborg och börja sin efterlängtade semester och mamma och jag åkte vidare hemåt  med ett stopp på Elgiganten där mamma köpte sig två nya trådlösa hemtelefoner. På kvällen kom Marie och åt middag med mig och Pär och stannade sen över natten det var mysigt att få rå om henne lite.

I morgon börjar sista semesterveckan det kändes så oändligt långt när jag påbörjade semestern vid midsommar men veckorna trillar på så är det som tur var finns ju helgerna och det blir nog fina dagar under augusti och september som vi kan njuta av här på landet. Igår var vi på Claes föräldrars lantställe i Östhammar och hade en mycket härlig dag, De är väldigt rara och trevliga. Vi blev bjudna på lunch och middag och var ute med deras båt ut i skärgården.  Det är något visst med att ha båt jag saknar det ibland att kunna ta en tur ut på havet. På lördagen var vi i Uppsala hela dagen. Vi gick in och ut i alla cykelaffärer för Sanna skulle köpa sig en cykel så att hon kan cykla till sitt nya jobb. Till slut så fann vi en på Biltema monterad och klar som var bra och inte alltför dyr.  Ett besök på Ikea den här veckan med Sanna och Claes köpte ett nytt matbord och väldigt snygga stolar till. Det gamla ska Marie och Ludvig få.

Jaha vad har jag gjort mer jo vi har ju haft kaffekalas på Margaretadagen jag bjöd in grannarna på fika i trädgården. Jag bakade bullar och kakor och Uffe dukade så fint och så kom alla grannarna och gick runt och tittade på växthuset (naturligtvis)och allt annat. Sen satte dig vid det fint dukade kaffebordet och då började det hällregna. Alla fick ta sin kopp och springa in, vi trängde ihop oss i köket det blev rätt så trångt men det blev bra till slut i alla fall.

Dagen efter var jag iväg och plockade 3 liter hallon med Tant B hon skulle visa mig sitt hallonställe och alla hallon hon plockade hällde hon i min hink. Hon är så snäll, dagen innan hade hon plockat 3 liter blåbär till oss.  På eftermiddagen kom Monika över och vi gjorde lite krukor och fågelbad i betong. Jag provade att gjuta i mina gamla gummistövlar och det blev riktigt bra. Idag har jag gjort små mini fågelbad av en dockservis. Lite gulligt i rabatten. Ja det är kul att hålla på att pyssla lite.

 

Men just nu känner jag mig så oändligt sorgsen och tänker på alla drabbade familjer i Norge på alla ungdomar som har blivit dödade så fruktansvärt tragiskt samtidigt så blir jag väldigt rädd det är ju så oerhört påtagligt när det sker en sån här tragedi så nära, jag kan inte låta bli att tänka….. vad kommer att hända här??

 

 

 

 

 

 


En regnig dag vid symaskinen



Nu är den klar vår lilla hall. Det blev så bra. Ett riktigt familjeprojekt. Pär har målat väggar och tak, Uffe har gjort hyllorna och målat skåpdörrarna och jag har ritat hur det skulle se ut och sytt draperi och gardinen och klätt fyra papplådor i samma tyg. Det ser väldigt stylat ut lite som Äntligen hemma det var bara värmeljusen som fattades, så jag ställde dit dem och en pytte liten blomma med.        (lite puttenuttigt)

Idag har det regnat hela dagen men det har varit rätt så skönt faktiskt med en innedag.  Tisdagen var en toppen dag det började med att jag gick ut och skulle börja fixa lite i köksträdgården, då våra grannar stannade till med bilen och sa - hej nu åker vi till Wij trädgårdar i Ockelbo och sen ska vi handla i Valbo. Uffe och jag följde med och det blev en jättemysig dag. Vi gick runt och tittade på allt det fina trädgårdar och Uffe hittade ett litet lokalt ölbryggeri där och köpte sig några flaskor. (så var han nöjd med dagen också) och sen åt vi en jättegod lunchbuffepå restaurangen. Sen for vi vidare til Valbo köpcentrum och jag passade på att handla lite grejor till hallen på Ikea. Jag var så glad och nöjd på kvällen det är kul att komma iväg ibland.

Igår var jag ute hela dagen och fixade i trädgården (flyttade och bytte plats på växterna ) det var så kul att hålla på och fixa så jag höll på att glömma bort att jag skulle gå till frissan klockan fyra. Så nu är jag snygg i håret och det är ju bra för på måndag ska jag hem till stan en sväng igen och fira mammas födelsedag, det ska bli skoj.

Men nu ska jag gå och bre en smörgås för det skulle man ha med sig sa tant B Jag ska följa  med henne på bilbingo ikväll, lite kul det har jag aldrig gjort och så kanske man vinner en slant också det skulle ju inte göra något.







Det börjar bli trångt i växthuset, några tomater har flyttat ut  till bänken. Potatis, ringblommor, solrosor och luktärter växer  framför.




Solvarma tomater

Var precis ut en sväng och kollade på tomaterna som har börjat mogna, jag stoppade en gul solvarm tomat i munnen. Åh vilken ljuvligt god smak. Jag är inte så förtjust i tomater tycker inte att det smakar så mycket men egenodlade tomater gör det mm fantastiskt gott. Sen gick jag vidare och såg en stor mogen jordgubbe som var dags att äta vilken lycka! Uffe kör hem sin mamma till Stallarholmen hon har varit här och hälsat på i några dagar. Pär har tagit bussen hem till stan och ska vara hemma några dagar så det är lite lugnt här på torpet.
Nu ska Ida och jag gå en sväng till skogen och plocka lite blåbär så blir det kanske en paj till kvällen.






Min söta egentillverkade lilla cementgroda


min korgstol i växthuset




Uffes fina grindar






Lite ditt och datt


 

Regnet det bara öser ner och jag sitter i mitt växthus och bloggar, åskan mullrar lite svagt hör jag nu men om det blir värre går jag nog in. Det är ganska skönt med en ordentlig regnskur och så behöver jag inte vattna ikväll. Idag har jag gjutit en liten groda i betong och 3 blomkrukor  och lite annant med, hoppas det blir bra. Det är spännande när man ska få ur det gjutna i formen ibland blir det jätte bra men det händer att det misslyckas också. Jag funderar på vad som har hänt sen sist jag skrev det är ju rätt så lugnt att ha semester det händer inte så mycket. Men på onsdag, torsdag var jag hemma i stan för att tvätta lite. då passade jag på att äta lunch på Pierres nyöppnade lunch restaurang i Skarpnäck tillsammans med Sascha, mamma, syrran och Jan det var mysigt. Torsdagen blev rätt intensiv men trevlig.
Först kom Marie vid niotiden sen kom Ludvig lite senare de skulle iväg till banken sen kom de tillbaka och då hade jag gjort pastasallad som vi åt. Sen kom svärmor och sen var det dags att packa bilen med den rena tvätten och lite annat som jag hade handlat på onsdagen. På vägen till landet så stannade vi till i Uppsala och hälsade på Sanna på hennes jobb som hon har slutat på nu, hon jobbade sistadagen i fredags och nu har hon semester innan hon ska börja på sitt nya jobb. När vi kom kom fram så var det bara att packa ur bilen och gå på det årliga kaffe kalaset hos Tant B. Igår var svärmor och jag till Östervåla en sväng (närmaste systembolag ligger där) då var vi in i köttboden och köpte falukorv och kroppkakor som vi ska äta till middag idag (med lingon och skirat smör)hoppas de är goda annars får väl vi nalla av Pärs köttbullar. Ja vad har jag gjort mer...... Jo jag har köpt en ny klänning jag fick den billigt för att kläppen på dragkedjan lossnade när svärmor skulle dra upp den, men det var lätt fixar med en liten kedja med en pärla på. Pär har börjat att måla om i hallen det blir jättefint härligt att slippa se den där brunmurriga entrén. Uffe har gjort hyllor till skorna och en som jag ska skruva fast krokar i att hänga ytterkläderna på det kommer att bli kalasbra. Sen ska jag köpa fina blommiga korgar (som jag såg på Åhlens) och ställa på hyllan där vi kan förvara lite ditt och datt. Nu skiner solen igenoch det har slutat regna så nu ska jag gå ut härifrån.

gurkor och tomater


sallad och basilika



Semester semester......

Det är fantastiskt underbart skönt att vara ledig, och att ha ett eget alldeles underbart litet ställe att åka till. Nja alla i familjen är inte odelat glad åt att vara här men han har fått åka hem till stan ett par dagar nu. Officeiellt för att åka hem och kolla vilken gymnasium han kom in på. Han kom in på alla han sökte och han ska välja sitt förstahandsval NTI gymnasiet. Jätteroligt!! jag måste medge att jag var lite orolig ett tag under högstadiet då pluggmotivationen var hemskt låg men han fixade det vilket jag tycker var bra gjort. Förhoppningsvis får han göra det han vill nu i plugget. En datatekniker i familjen är ju bra att ha och ett framtidsyrke är det absolut. Ja om fyra fem år är det väl hans tur att gå till banken och låna pengar till en lägenhet och börja vuxenlivet som hans storasyster gjorde igår. Hon och Ludvig fick låna pengar så att de kan köpa en lägenhet och äntligen få flytta hemifrån på riktigt, jag är så glad för deras skull. Jag var lite nervös igår och hade inte så stora förhoppningar om att de skulle få låna när de inte har fasta jobb någon av dem, men de har ju faktiskt jobb flera stycken till och med. De är så himla duktiga och framåt och jobbar och pluggar. Ja det är härligt att det löser sig för dem nu, att bo hemma hos Ludvigs föräldrar hade nog inte fungerat så länge till.

Den första semesterveckan är snart slut men det är fyra kvar..... Det har varit ett underbart semesterväder varmt och soligt precis som det ska vara tills igår då började det regna och vilket skyfall men det var ganska skönt det med och nu skiner solen igen. Det är lite skönt att vara inne också på förmiddagen då lyssnade vi på ring så spelar vi och försökte sedan lösa melodikrysset. Två sockerkakor och några örhängen gjorde jag under tiden. En lite lagom trivsam och småputtrig lördagförmiddag. Vi har ju jobbat en del under veckan som har gått. Pär och jag har städat och sorterat och organiserat våra bodar så nu är det ordning och reda och man hittar det man ska gå in och hämta. Uffe har tillverkat två fantastiskt fina grindar, de blev verkligen pricken över i för vårt lilla torp.
I måndags var vi till Sala och köpte en ny antennsladd så nu kan vi faktiskt se på tv vilket vi inte har kunnat gjort de senaste somrarna. Det har inte varit någon större förlust tycker jag men killarna är glada och Pär tycker nog att jag skulle ha köpt en ny tv vilket jag fundrade på i början av sommaren, vi får se det kanske blir en så småningom. Vi ska väl hitta på något annat att göra på semestern också även om jag kan tillbringa alla veckor här så blir det väl en smula trist för Pär och det kan ju vara kul att se något annat med. En tur till Gotland kanske vi får väl se vad det blir. Marie och jag ska ju åka iväg på en minisemester till Göteborg i augusti det blir kul.

Men nu ska jag ta cykeln ner till byn och handla lite middagsmat till mig och Uffe, något gott till lördagskvällen.

RSS 2.0