Den sista skolavslutningen

Så här fin blev han i sin nya kostym på väg till skolbalen. Nu har han slutat grundskolan och ska börja gymnasiet i höst. Det är som min jobbarkompis sa -att det var väl inte så länge han började på sexårs men jo och lika länge har jag jobbat på Byälvsgården jag kanske också ska börja på gymnasiet ;) . Men som sagt skolan är slut och betyget är utdelat och han fick godkänt i bild tack vare sin uppryckning på slutet.
Jag var på skolavslutningen i kyrkan och fick sjunga den blomstertid nu kommer.... det känns som att sommaren börjar först då tycker jag, och det lär nog dröja innan jag går på en skolavslutning igen.

Nu har vi firat syrrans 60 årsdag flickorna och jag. vi åkte först till Ulriksdals slottsträdgård där vi började med att ha picknick som Marie hade gjort i ordning Fantastiskt goda chokladmuffins (hade hon bakat) och saft, Jättemysigt!
Sen gick vi en sväng inne på handelsträdgården och syrran och jag köpte oss varsin Mårbackapelargon, Sanna köpte en vatten kanna och en engelsk pelargon. Sen fick vi alla varsin liten söt groda av syrran som minne av dagen. Efter det satte vi oss i bilen och for iväg till Sigtuna där vi gick omkring och tittade i alla små söta butiker och åt  väldigt fräscha och goda sallader sallader till lunch. Mysigt!!

Syrran släppte sen av mig och Sanna i Märsta där vi tog tåget till Uppsala. Väl framme på stationen så åt vi sushi och tog sen varsin buss, hon hem och jag till landet. Det var en lång och väldigt varm dag men vi hade det väldigt roligt och trevligt. Och syrran, hon behöver inte vara nyfiken längre på vad vi skulle hitta på. Hon var glad och nöjd med sin dag och inga läskigheter utsatte vi henne för heller.

På lördagkvällen gick jag runt och vattnade överallt vilket var mycket välbehövligt då för det har varit väldigt varmt hela veckan som tur är har våra snälla grannar  tittat till växthuset. Där växer det så det knakar det börjar bli trångt nu med alla gurk och tomat plantor. I morse vaknade jag av ett rejält åskväder och med det kom en kraftig regnskur vilket faktiskt var rätt skönt, för sen blev det betydligt svalare. Under dagen höll jag på att binda upp plantorna och tjyva tomaterna tills det dags att fara hem till stan igen.
Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa min nyinköpta pocketbok och njuta av söndagkvällen.
   mitt fina växthus med röda pelargoner                gurkplantor

Skolbal och avslutning

Idag är det Pärs sista skoldag i grundskolan och ikväll är det skolbal. Pär och jag ska träffas efter skolan och köpa något snyggt till kvällen en kostym kanske... det är verklignen i sista minuten detta, jag har pratat om att åka och handla i flera månader men Pär har inte tyckt att det har varit så högprioriterat och det har inte varit så noga vad han ska han på sig men som sagt nu i sista sekunden har han vaknat och kommit på att han vill nog vara minst lika snygg som di andra grabbarna. Det är verkligen skillnad på syskonen tjejerna är ju lite mer intresserade av vad de har på sig.

Allt jag hade planerat att göra i trädgården denna extralånga helg blev inte av då jag redan på torsdagen däckades av feber och rejäl förkylning så jag har fått finna mig i att ta det lugnt vilket har varit otroligt frustrerande men men man ska inte klaga det har inte gått någon nöd på mig, värre har det varit för Sascha som har fått tillbringa hela helgen på hjärtintensiven på SÖS i väntan på att få en pacemaker inopererad jag hoppas att det blir av idag så han får komma hem sen.

Jag är hemma och tar det lugnt idag, jag skulle egentligen gått på den avslutande kursinformationen om ekonomi men det kändes onödigt att sitta med 30 personer i ett litet trångt rum och dela med mig av förkylningsviruset det får räcka med att ha smittat Uffe han är också hemma idag.

I morgon är det skolavslutning då ska jag gå till skolgården och höra den blomstertid nu kommer... och sen börjar sommarlovet. Tyvärr fick inte Pär något sommarjobb men det var ju i och för sig inte så oväntast det är ingen av flickorna har fått jobb når det har sökt till Stockholms stad. Men det kan ju i och för sig vara skönt att vara ledig med, men Pär hade gärna tjänat lite extra pengar. Han får jobba lite hemma istället, som i helgen då han dammsög och tvättade  bilen.

På lördag har tjejerna och jag planerat lite roligheter för syrran, hoppas det blir fint väder. Det skulle bli en del regn under veckan såg jag på nyheterna igår vi får väl se hur det blir.


RSS 2.0