Vårsol, glitter och glamour

Vilket härligt väder det har varit denna helg. Toppen precis vad jag behövde en strålande vårsol att ladda batterierna med. Igår hade Uffe och jag en härlig dag tillsammans som vi avslutade med ett biobesök på kvällen. Det är fantastiskt underbart att man kan ha så mysigt och trevligt ihop med någon som man snart har varit gift med i 23 år.





Uffe och Ida njuter av vårsolen vid Brotorpsstugan.


Nu har jag fixat med Carolines hjälp min glittriga och glamorösa dress som jag ska ha på teaterkörens konsert den 1-2 april. Vi tillbringade en väldigt fnittrig och trevlig timme på Ohlsson tyger i Sickla där vi turades om att täcka varandra i guldiga och glittriga tyger tills vi hittade det som kändes bra. Vi kommer att bli urtjusiga jag lovar... hi hi.


Skitdag som blev en myskväll

Trodde inte att det kunde bli värre med sjukfrånvaron på jobbet... men idag slog det då alla rekord. Jag var så trött när jag skulle gå hem och jag skulle ha behövt jobba över en stund men näää. Jag tog en långpromenad med Ida och njöt av solen och att det är så ljust och fint nu. Sen lagade jag en god middag, pasta med pesto och proscuttioskinka mmm...

Efter middagen gick Pär iväg till scouterna men han kom hem igen på en gång för det var inställt ikväll, så han och jag satte igång att göra färdigt hans taklampa. Gjord av en jätteballong, silkespapper, tapetklister och en Kalle Anka tidning.

 

Men nu ska jag sätta mig i soffan med en god kopp te och mina nyinköpta engelska kex.


Dripp och dropp, vått vått.

Det töar... härligt välkommen Gumman Tö och ajöss med dig Kung Vinter. Nu är våren på väg, snödroppar i rabatten och krokusar på väg upp. Underbart! Lördagen bjöd på en härligt solig dag men söndagen blev mulen och grå. Marie och jag tog en tur till Lidingö och fikade i ett gammalt 1700 tals torp, Långängens gård. Det är bra att ha ett mål när man är ute och övningkör och kaffe och våffla är aldrig fel heller. Jag har en himla bra bok för andämålet (Fika kika njut, Stockholms bästa utflykter). Utan den hade vi aldrig hittat till det här lilla stället, för som Marie sa -hur logiskt är det att man tar en tur till ett industri område på Lidingö för att hitta någonstans att fika. När jag kom hade jag energi nog för att fara runt med dammsugaren och skurtrasan så nu är det fint hemma inför arbetsveckan det känns bra. Vi skulle behöva putsa fönstren... men det få bli senare.

Det har varit en lugn helg och jag har inte haft så mycket inplanerat som jag har för vana vilket var riktigt skönt Jag slappade och tog det lugnt hela lördagen, nja jag övade på mina körsånger vilket inte direkt gladde Ida, hon verkar inte alls uppskatta min sång. Men men jag måste ju öva om jag ska lära så hon får försöka stå ut.

Nu sitter hon här och väntar på att få gå en liten kvällspromenad.. så jag tar och kliver i stövlarna och går en sväng nu.

Semlor, kvinnor och en liten pojk

Många semlor blev det och alla gick åt vilket jag faktiskt inte trodde. Men vi var ju några stycken tjejer och Ludvig,Pär och Uffe hjälpte ju till att äta en del med också.
Jag hade bakat både stora och små och Marie stylade några så det blev såhär fina hjärte semlor
Kvällens höjdpunkt var ju dock inte semlorna eller vi tjejer utan det var ju det lilla underverket Philip som fick finna sig i att vandra från famn till famn, men han verkade inte direkt missnöjd med det.
Det blev en väldigt mysig kväll och det var så roligt att båda mina flickor stannade kvar och sov över i soffan.
På onsdag morgonen stod jag en lång stund och tittade på dem när de låg och sov sött. Mina småtjejer....

Ikväll kvällen har jag övat på mina sångtexter (stackars Pär och Ida)Jag ska ju kunna dem utantill när det är konsert den 1 april men det blir nog inte så lätt men men det är väl bara att plugga på.

Det är ändå en bra motvikt mot jobbet i allafall det rensar hjärnan från allt man ska hålla i huvudet när jag jobbar. Vilket är rätt så skönt. Det är lite som ramsan 10 små negerpojkar just nu på jobbet. Det kommer nog att kännas lyxigt den dagen alla är på plats samtidigt, nu när vi har vant oss vid att vara så få som jobbar.


Växthus, matta och sång

Nu kan våren komma... växthuset är beställt och betalat och levereras andra veckan i april. Det blir ett bra påskpyssel, att bygga ihop det under påskhelgen. Syrran och jag passade på att köpa odlinglådor och bevattningssystem nu när det var 10% på allting.

Idag har jag varit på Ikea och köpt en ny matta till vardagsrummet, och det blev verkligen jättebra. Det ser så varmt och ombonat ut nu, istället för den gamla med hundkräksfläckar på. Ljus och servetter och lingonsylt som mamma hade beställt blev det också, och det vore ju inte Ikea om man inte hittade något nedsatt som jag verkligen behövde så ner i påsen kom två fina skrivbordslampor, så nu ser jag tangentbordet bra när jag sitter här och bloggar.

Det har varit en fin helg som började med fredagkvällens after work på teater Reflexen i Kärrtorp. En fantastisk kväll med med härlig musik och sång. Jag hade inte tänk stanna så länge men jag blev kvar ända till halvnio för det var så himla trevligt.

I morgon har jag tagit en semesterdag fast så värst mycket semester blir det inte, jag har bokat in fyra olika besök under dagen. Först ska jag till vårdcentralen och ta prover på om jag är laktosintolerant eller bara lite känslig. Efter det tar jag T banan till Östermalmstorg och gynekologen för den årliga kontrollen. Sen åker jag vidare till Rosenlunds sjukhus där jag ska träffa en audionom och prata om hörapparaten och efter det besöket så är det dags att ta hissen ner till sjukgymnasten. Och sen är det dags att fara hem och laga middag och baka semmelbullar till fettisdagen.

Den kommande veckan väntar det en del roligheter... Semmelfest för att fira internationella kvinnodagen, på onsdag, Kören det är veckan höjdpunkt numera, och på fredag är vi bjudna på middag hos Cecilia.

Men nu börjar det bli dags att gå ut med vovvan...

När kommer våren

Det kändes låångt till våren när vi var till landet i lördags så himla mycket snö det var, och grannen sa att det hade varit ännu mer men att det hade sjunkit ihop nu. Men vi pulsade oss fram i de meterhöga drivorna fram till stugdörren och inne var det som när vi lämnade det i höstas och inga små möss hade varit på besök heller. Skönt! Om fyra veckor idag så är det april och då ska väl de mesta ha töat bort hoppas jag och kanske har de första vårblommor börjat titta fram... mm nu börjar jag längta till våren, tur att syrran och jag ska åka och köpa mitt växthus på lördag.

På lördag kvällen blev vi bjudna på en jättegod middag hemma hos Sanna och Claes i Uppsala parmaskinka inlindad kycklingfile med balsamsås och pasta. Det är så roligt att komma hem till dem i den fina lägenheten förutom att jag blir väldigt sugen på att köpa en ny soffa och en ny matta och en sån där fin platt tv. Jag kan ju börja med en ny vardagsrumsmatta det är ju inte lika dyrt som en soffa i alla fall och kanske byta gardiner och...........

Söndagen tillbringade jag med Marie vi tog en tur med bilen först till mamma och bytte glödlampa sen övningkörde vi i stan och for sen och fikade på Bergianska trädgården. Efter det åkte vi hem och Marie pluggade och jag försökte vara lite behjälplig med att förklara en vattendroppes väg genom kroppen. 
vi avslutade kvällen med en god middag tillsammans med Uffe, Pär och Ludvig.
Så den här helgen har jag verkligen fått rå om mina barn vilket har gett mig energi till en ny vecka på jobbet. 

Idag har jag beställt tid hos frissan för nu börjar det bli för långt, idag kammade jag håret bakom öronen och luggen upp vilket gjorde att mina (snygga) grå strimmor på sidorna syntes väldigt väl. Suck! jag köper nog en tub hårtoning hos frissan också. Jag känner mig inte riktigt redo för det grå ännu.

 


RSS 2.0