Flyttlasset har gått

Igår kom hon hem tösen min och och gick igenom alla skåp och lådor och en stor del av källarkontoret och packade sen ihop sina saker och Ludvig lastade in alltsammans i bilen och så körde de allt till deras fina nyrenoverade lägenhet. Så nu har hon flyttat på riktigt och det kändes helt ok men jag har ju haft några år på mig att vänja mig och jag är väldigt glad för hennes skull.

När jag gick igenom källarkontoret så hittade jag några lådor med Sannas saker så jag tar väl en tur med dem till Uppsala någon dag.

Nu har vi bestämt oss Uffe och jag att vi ska köpa en ny soffa det gäller bara att hitta en som vi båda gillar så det kan ju kanske ta ett tag, men det får det göra för en soffa ska man ju ha ett tag. Jag vill gärna ha en sådan där modern soffa med divan. Vi får väl se vad det blir.


Nu har vi gått över till vinter tid och jag har ställt om en massa klockor på jobbet idag, men det känns just inte så vintrigt för det är ovanligt varmt,  på vägen hem såg jag en blommande lavendelbuske. Fast det är skönt att vintern dröjer lite tids nog får vi pulsa i snö och skrapa rutor på bilen. Om två månader är det nyårsafton......

Solig söndag

I dag har det varit en strålande vacker och skön höst dag som gjord för långpromenader. Ida och jag var ute på en lång skön tur när jag kom hem, efter att ha varit med mamma och tittat på Marie och Ludvigs lägenhet. Mamma var så glad över att hon äntligen kom iväg och fick se den och även om den fortfarande är en byggplats så är det inte så himla mycket kvar. Det har varit en lugn och skön söndag, jag har haft tid att läsa och även tagit ett varv med dammsugaren så att det är någorlunda dammfritt nu. skönt att ha det fixat med så man kan ägna sig åt annat nu i veckan som att träna, scouterna och kören.


Sjung av hjärtat sjung

Man blir glad av att sjunga så nu är jag jätteglad för jag har sjungit hela dagen. Den här lördagen tillbringade jag i Hammarby sjöstad på sångkurs som hölls av min körledare Maria och hennes kollega Cecilia två så fantastiskt duktiga och inspirerande människor. Sen gick jag hem och lagade biff med ungrostade och chevrégratinerade grönsaker det smakade gott efter dagen sångövningar.

Fick ett sms från Sanna att det blev en liten flicka, så nu har Claes två brorsdöttrar. Kul!


En riktig skithelg

Vi åkte till landet i lördags Uffe och jag för att städa och stänga för vintern.  Det var ganska kallt och rått i stugan så Uffe tände i vedspisen. jag kokade lite kaffe och så satt vi där och fikade och lyssnade på knastret från vedspisen och kände att det började bli varmt och skönt inne. Sen gick vi ut och började plocka undan allting. Jag plockade ur allt ur växt huset och började spola rent det med vattenslangen det var lite kul som att stå i en biltvätt ungefär. Uffe gick över till grannen med några säckar betong och jag gick in i stugan för att dricka vatten och får en redig chock för hela huset är helt rökfyllt jag letar snabbt igenom huset med tårarna rinnande av den stickande röken och konstaterar att orsaken är en bunt tidningspapper och annat skräp som låg i hålet bredvid vedspisen (där vattenreservoaren ska vara) jag springer ut igen och hämtar en zinkbalja och en spade som jag krafsar ut det brinnande skräpet med. Jag öppnar alla fönster på vid gavel och vädrar ut röken men det ligger kvar en kväljande doft av brand i hela huset så vi beslutar oss för att sova i lillstugan. Men vi lagar ändå en försenad middag och kollar sen på en fruktansvärt urtråkig DVD film och går sen och lägger oss. Och jag är oändligt glad och tacksam över att jag inte följde med Uffe till grannen för då hade vi nog inte haft något hus att stänga till.
Jag hade lite svårt att komma till ro när jag hade lagt mig och sov väldigt oroligt vid tvåtiden började jag må illa och sen sov jag inget mer den natten för jag hade fått magsjuka, nu var jag verkligen tacksan över vårt fina badrum. Söndagen tillbringade jag mest i sängen med en tilltagande panik på hur jag skulle kunna sitta i bilen hem utan att kräkas ner den.

Nu sitter jag hemma i soffan och orkar just inte göra så mycket annat, jag har sovit större delen av dagen och börja nu att känna mig bättre. Det är en den enda fördelen med magsjuka att det går rätt snabbt över.


Träning och tv

Sitter i soffan efter ett avslutat träningspass på och kollar lite på tv och fascineras över en man i regnskogen som klättrar upp i ett 40 meter högt träd för att hämta honung till sin fru (hon blev väldigt glad). sen kollar jag på vem vet mest och känner mig faktiskt lite duktig när jag kan frågorna.

Men nu har jag tröttnat på att kolla på tv och ska ägna mig åt det jag brukar göra i soffan, läsa. Innan det är dags att gå till sängs för förhoppningsvis en lugnare nattsömn än förgegående natt då jag drömde en massa tokigheter.


Födelsedagskalas

Det är så härligt att ha stora barn som man blir hembjuden till på hembakade jättegoda hallongrottor, drömtårta och en fin lila prinsesstårta och allt var laktosfritt, så omtänksamt. Idag har vi firat vår lilla Sanna som nu faktiskt inte är så himla liten längre hon fyller 23 år på torsdag. Det är så roligt att komma hem till Sanna och Claes de har det så fint och mysigt i sin lägenhet.

I går var jag till Marie och Ludvig i deras lägenhet och det börjar bli färdigt nu och det blir väldigt fint. Skönt för dem när det blir klart och de kan flytta in. Så kan vi se fram emot nästa födelsedags kalas där i december.

Jag har köpt årskort på friskis och svettis så nu ska jag sätta igång och träna så jag slipper ha ont i nacke och axlar, sjukgymnasten har lovat att det ska bli bättre om jag tränar upp bröst och ryggmusklerna ordentligt och jag hoppas att han har rätt. Det kan i allafall inte bli sämre.

Nästa helg ska vi åka till landet och städa ut stugan och stänga igen för vintern för nu börjar det bli kallt och snart är vintern här. Det ska faktiskt bli lite skönt att vara hemma igen på helgerna, det finns ju en del att göra hemmavid också.

Nu ropar Uffe - Det är mat.

Ny soffa

Det blev inget biobesök ikväll de jag skulle gå med hade förhinder utom en och vi konstaterade att det blev lite sent att gå på bio en måndagkväll klockan 20.30 för det var den enda tiden den filmen gick nej inte riktigt den visades klockan 12.30 också och ta ledig för att gå på bio var just inget alternativ. Efter middagsbestyr och hundpromenas så intog jag soffläge för att läsa ut en bok, men när den var slut så började jag fundera på att det är dags att investera i en ny soffa. så jag började kolla på vad det finns för soffor och kom fram till att vi kan nog ha våran soffa ett tag till....  men en fåtölj kanske. Hur som helst det var skönt att vara hemma och ta det lugnt.

EKTORP Fåtölj, Byvik flerfärgad Bredd: 105 cm Djup: 90 cm Höjd: 88 cm Sitsbredd: 57 cm Sitsdjup: 50 cm Sitshöjd: 45 cm

Söndagmorgon

Söndagmorgon och jag är hemma i stan, ganska skönt faktiskt. Jag har inget speciellt planerat för dagen jag får se vad det blir.... Uffe är också hemma så han har nog något förslag antar jag. Syrran och jag hade en härlig dag på landet och vi hann med en hel del faktiskt, planterade äppelträd och lökar och bar in trädgårdmöbler och grodor, lyktor krukor ja en himla massa grejor som vi har i trädgården, men nu får de bo inne i förråden tills våren kommer igen. En snabb titt in på Fullerö trädgårdshandel hann vi med också jag rekommenderar verkligen ett besö där om man är det minsta intresserad av trädgård och inredning. Jag köpte en bedårande söt väckarklocka och syrran en festlig regnmätare i form av en gubbe som sitter och metar i regnmätaren.

Veckan som kommer är det ett biobesök, utvecklingssamtal med Pär, scoutmöte och kören inplanerat sen är det snart fredag och helg igen... och då är det födelsedagskalas i Uppsala att se fram emot.

RSS 2.0