Äppelträd och lökar

Fredagsmys i soffan. Jag har varit och hälsat på Sascha på Nacka sjukhus ikväll och på vägen hem så stannade jag vid Blomsterlandet och handlade lite lökar och ett nytt äppelträd som jag ska plantera på landet imorgon. Syrran kommer vid sjusnåret i morgon bitti och då åker vi till Tärnsjö bara över dagen  och fixar lite där. Roligt att Anita följer med det är inte så ofta vi gör något ihop så det ska bli kul. På söndag har jag tänkt greja lite hemma och umgås lite med Uffe som faktiskt är ledig då. Vi har ju gått om varandra en del de senaste veckorna, är jag hemma då är inte han det, det blir ju så ibland och han har ju varit mycket i VH och hjälpt Marie och Ludvig i deras lägenhet. Jag var där igår och det blir väldigt snyggt när allt är klart.

Inspirerad av det nya och fräscha  så vill jag ochså göra om och fixa till i vår lägenhet jag ska börja med Pärs rum så det passar en snart sextonåring kille. Sen ska vi göra i ordning vardagsrummet och sen..... ja vi får se vad nästa projekt blir. Jag ska köpa nya mattor till köket och hallen i alla fall de börjar bli slitna.

men nu ska jag sova så jag är pigg i morgon.

Scoutledare igen

Sitter här vi datorn och kollar mailen innan jag ska gå iväg på scoutmötet det känns ganska spännande att börja som ledare igen. Slottsweekenden blev lyckad trots mina onda aningar.... för veckan innan var inte någon höjdare med intriger och konflikter på jobbet. Det var ett mycket trevligt ställe och fantastiskt god mat och väldigt fina omgivningar. Jag kan absolut tänka mig att åka dit igen och gärna med Uffe.

Här poserar jag i solen vi hade ett otroligt fint väder och varmt och skönt var det.

Författareventet i tisdag var väldigt trevligt och kul. Jag köpte Camilla Läckberg senaste bok och fick den signerad och nu har jag läst den och den var bra. 

Men nu måste jag gå.... och ha scoutmöte med tema stjärnor så vi hoppas att det blir stjärnklart ikväll.


Söndagkväll

När mamma och jag kom till landet i fredagseftermiddag så åkte jag förbi kyrkan för att visa mamma var jag skulle vara på lördagmorgonen och då ser vi detta på anslagstavlan. Mamma tyckte det var jätteroligt  och ville att jag skulle gå ur bilen och fotografera vilket jag vägrade men jag lovade att fotografera anslagstavlan på morgonen istället. (jag kan inte påstå att jag delade hennes förtjusning jag tyckte det kändes något märkligt) Men men lördagmorgonen och blev en otroligt fin höstdag solen sken från en klarblå himmel. Jag gick upp (vaknar alltid klockan sex vilket är fruktansvärt irriterande när det är helg) och gjorde mig i ordning och plockade ihop bilderna och mina anteckningar och lastade lite betong grejor och lite blommor på cykeln. sen cyklade jag iväg till kyrkan och nu började jag tycka att detta var en väldigt dum idé. Men väl framme så blev jag varmt mottagen av ca 20- 25 kvinnor i varierande åldrar (25-80 år) och en liten 2 månaders Gustav. Efter en god frukost så var det dags att börja prata då och det var faktiskt riktigt kul de flesta var mycket intresserade och frågade och en kvinna ville att jag skulle komma och hjälpa henne med trädgården mot betalning. Ja nu är jag en erfarenhet rikare.


Mamma och jag har haft en väldigt mysig helg på lördagkvällen var vi och åt på Gysinge värdshus, det var gott.
och så har mamma fått plocka lite kantareller på rullator vänliga skogsstigar. Jag har grävt upp potatisen och skördat de sista tomaterna det är bara lite gurkor kvar i växthuset nu men de får hänga där och kanske bli lite större tills jag kommer nästabgång om två veckor. I helgen kommer jag att vara på Sundbyholm slott med några
jobbarkompisar, Attendo bjuder!

Men innan dess blir det lite roligheter på måndag är det scoutplanering på tisdag ska jag gå på författarevent t med Malin det ska bli kul. onsdag är det kören, fredag är det tvättstugan.... fast det är ju inte så kul men nödvändigt.

Nu ska jag gå och sätta mig i soffan och mysa med Uffe.Föräldramöte

Uffe och jag var på föräldramöte ikväll och när vi satt där och lyssnade på Pärs mentor som informerade om skolan och försökte svara så gott det gick på föräldrarnas i mitt tycke ganska gnälliga frågor om sen ankomst och dålig skollunch och dålig rastverksamhet så tänkte jag på hur många av dem som hade en tonåring hemma som just då var nere i tvättstugan och tvättade samt lagade middag och var ut med hunden under tiden som vi föräldrar var på föräldramötet. Det hade varit kul att fråga men det hade nog varit lite skrytsamt kanske och inte hade det gagnat Pär heller, för vilken tonåring hade velat höra sina föräldrar berätta om hur förträfflig deras klasskompis är.

När vi kom berättade Pär att det var en granne som hade börjat tvätta i de tomma maskinerna men på våran tvätttid men han hade sagt att det var ok och det var det ju för vi skulle ju inte tvätta mer i alla fall, men när jag gickner lite senare för att hämta den torra tvätten så blev jag väldigt förvånad för då hade grannen tagit ut vår tvätt ur torkskåpet och vikt ihop den så fint och prydlig i två högar och hängt in sin tvätt i torkskåpet. Snällt men det kändes lite konstigt att en främmande människa har vikt ihop våra kläder.

 I morgon ska jag åka till landet och jag hoppas att mamma orkar följa med, på lördagen är det dags att ha trädgårdsföreläsningen. Det är lite blandade känslor inför det jag är inte nervös direkt men jag undrar fortfarande hur kul det kan bli när jag står där och pratar om blommor och pyssel men förhoppningvis kan jag väl inspirera någon..... om inte så i allafall med alla vackra bilder från trädgården. Fotograf Annette Starhammar


Kräftor och kantareller

Det har varit en fin helg med ett fantastiskt väder som tur var nu när vi skulle ha kräftskiva på lördagkvällen. Jag var lite orolig över att  det skulle bli regnigt och kallt så att vi hade blivit tvungna att sitta inne det hade blivit lite trångt. Vi dukade ett fint bord i trädgården med kräftor och västerbotten paj, ett stort fat med nystekta kantareller (som Claes stekt) och lantbröd, smör, ostar och vin och öl och Uffe satte upp en presenning över bordet och Pär tände lyktor överallt så det blev jättemysigt. Det blev en trevlig kväll tillsammans med Sanna och Claes och hans urtrevliga föräldrar. Som vanligt när vi har gäster så ska man ju titta lite på omgivningarna så vi tog en tur till Östa och tog en promenad efter Daläven och sen åkte vi till Ingbo källor för där hade jag hittat så mycket tratt kantareller  förra året men det gjorde vi tyvärr inte  nu så vi gick vidare i skolan och jag tyckte det var lite trist men sen hittade Kerstin trattisar på ett annat ställe och vi hittade ganska många sen gick vi vidare och möte killarna och de hade hittat en massa gula kantareller så då började vi leta allihop där och vi fyllde en hel påse med svämp det var fantastisk kul.

Idag fick vi oväntat kaffebesök av två svampfantaster som hade tagit sig från stan och upp till Tärnsjö för att hitta kantareller Eva och Carina det var kul att få besök på söndagförmiddagen hoppas de hittade några svampar får väl höra imorgon när jag kommer till jobbet.

Vi har världens gulligaste granne Tant B idag kom hon över med den sötaste lilla stentomte som hon hade målat till oss så himla fin och välgjord hon hade till och med stickat en grå liten luva till. 

Jag skördade en korg med gurkor och tomater från växthuset den här helgen med. Det är så härligt med hösten när man kan plocka svamp och lingon i skogen och skörda allt det man har odlat och vattnat under sommaren.


RSS 2.0