Valborg

Idag läste jag och skrev om psykoser på morgonen sen gick jag ut och vårstädade rabatterna så nu syns alla lökar som är på väg upp. Det går så himla fort nu som alltid när värmen kommer. Björkarna har redan musöron.
På kvällen fot vi hem till stan och tittade på Valborgs elden i kärrtorp. Imorgon ska vi ut till Hemfosa och fira syrrans födelsedag och hjälpa dem med veden.

Mina blåsippor som växer i trädgården


Våren är här och skolan har börjat


Jag pluggar och skriver, raderar och skriver om,  ändrar och fixar men nu ska jag sluta för i dag och ta nya tag i morgon. Jag är så osocial så jag till och med sa nej till grannarna som bjöd hem oss  på lite ost och vin.
Men det är faktiskt roligt!! Så det gör inget alls.

Lite smågnäll över vädret

Jag börjar tröttna lite på vädret som är på helgerna snö, regn, blåst och kallt. Grått,trist och tråkigt. Nu vill jag att vårvärmen ska komma. Jag vet att det inte hjälper att gnälla och att det finns värre saker men allt blir så mycket lättare om solen skiner lite.
Vi har varit på landet i helgen men det är inte kul att vara där när man inte kan vara ute och fixa, jag fryser bara och det är inte kul. På vägen hem stannade vi och fika hos Sanna och Claes mysigt att träffa dem en stund. Jag är så glad att de bor i Uppsala. I helgen har jag övat på mina sångtexter, kören ska ha konsert 4-5 maj så det gäller att öva in allt innantill till dess. På tisdagskväll börjar min kurs vilket känns spännande och lite nervöst. Det kommer inte att bli mycket socialt liv de närmaste månaderna. Jobba, plugga, äta och sova. Ja det blir nog bra.


15 april

Nu är våren här igen med strålande sol och gumman tö har jobbat hårt det finns inte så mycket kvar av snön som föll i går.


14 april

Våren har kommit av sig en smula. Visst det är vanligt att det snöar i april, men det här nä usch. Efter att ha varit ute i morse och hjälpt Cecilia med att komma upp för backen med bilen så bestämde jag mig för att inte åka till landet. Jag tog en långpromenad med Ida i snöslasket istället och glad var hon, Ida älskar snö, att det var lite blött det spelar ingen roll. På promenaden så hittade jag två små tappra blåsippor i en snödriva.


Lycka!

Lycka är att efter en pestig dag på jobbet komma hem till ett nystädat hem och få en öm kyss av min kära make. Som sedan lagar en god fredagsmiddag och serverar mig ett gott vin till. I morgon åker vi till landet det är också lycka att få ha ett eget litet ställe att fara till. Sonen får vara hemma vilket jag tror han är mycket nöjd med.


En spade

Ja planteringspadar kan man aldrig få för många av. Jag tog en vända på trädgårdsmässan på eftermiddagen och tittade på pelargoner, fröer och mängder av olika trädgårdsgrejor. Jag var nöjd och inspirerad av mitt besök och med mig hem i olika påsar hade jag en planterings spade, några fröpåsar, ett antal små plantor, märkstickor, och en liten söt ekorre i cement.

Sen åkte jag till syrran och Jan och fick en god middag.


Vårpremiär på landet

En kall och blåsig påskhelg men det var ändå mysigt att komma till landet på påskafton. Pär var med men åkte hem med bussen på påskdagen men han var med en stund i allafall. Sanna och Claes träffade vi idag då vi stannade i Uppsala på vägen och fick kaffe och nybakade kladdkakemuffins med vispgrädde.
Vi har krattat (ja det var
mest Uffe som krattade jag blir så himla allergisk) och vår städat stugan. Jag röjde i växthuset och ställde dit en stol och bord sen satt jag där och njöt. Varm och skönt och inga kalla vindar.


Plantering av vårblommor i snöyra

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1077359/images/2012/pic_197660166.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1077359/images/2012/pic_197660166.jpg" class="image">


Bilder från Amsterdam

Nu är jag hemma igen efter en rolig och fullspäckad weekend i Amsterdam. Vi har gått mycket som man alltid gör på semester i en storstad, vi har åkt kanalbåt, spårvagn och buss. Vi bodde på ett jättefint hotell. Ja det har varit ett fantastiskt äventyr tillsammans med flickorna men nu är det skönt att vara hemma igen det blir intensivt att umgås dygnet runt i flera dagar. Så tillbaka till vardagen igen...... Och snart är man ledig några dagar igen för till helgen är det ju påsk.


RSS 2.0