26 februari

En liten reflektion över söndagar några gör man inget alls andra fyller man med tvättstugan, bullbakning, besök hos mamma och mätte gardiner, fika och en promenad hos syrran och Jan. God middag och smarrig kaka hos Marie och nu sitter jag i min sköna fåtölj och tittar på Wallander men jag ska nog krypa ner mellan mina nytvättade lakan nu.....


Vårsol

Svisch!! Denna vecka har gått så fort. Kanske för att det har varit mycket på jobbet det är många som ligger hemma med influensa. Men idag var det vår i luften solen, strålar börjar värma och det var några kollegor som insvepta i filtar satt mot husväggen och njöt.

Jag tröttnade på att mina örhängen låg lite här och där så jag provade att sätta hönsnät på en träram.


Tränat och fyndat

Jag vaknade i morse och var lite ur humör jag hade sovit lite oroligt, men jag gick upp och åt frukost och läste
DN. Uffe gick en promenad med Ida och föreslog sen att vi skulle åka och träna vilket jag verkligen inte kände för men jag hängde med ändå. Efter avslutat träningspass och en skön avslappning i bastun så kändes allt så mycket bättre. Efteråt fikade vi på café Voltaire sen delade vi på oss, Uffe skulle handla middagsmat och jag skulle köpa en ny BH vilket han inte ville följa med och göra. Konstigt! Men med god hjälp av expediten så hittade jag den perfekta BH, en som sitter som den ska. Sedan flanerade jag vidare i Farsta centrum och hittade ett par jättefina Vagabond skinnstövlar som var nedsatta med 70% . Perfekt nu var jag verkligen jätteglad. Sen gick jag hem till min ömma moder och hjälpte henne med datorn och bytte hennes köksgardiner så nu är julen slut i hennes kök.

Igår var det scoutbasar och det var jättekul att vara med där igen jag har ju haft en liten paus på några år. Det gick dessutom riktigt bra vi drog in 24000 som kommer väl till pass för sommarens läger. Marie kom på slutet och sen gick vi hem och jag hjälpte henne att klippa till tio meter tyg som hon ska sy gardiner av, det kommer att bli jättefint.

Nu ska Pär och jag gå ner och hämta tvätten i tvättstugan.


När vintern är som bäst

Idag har Marie och jag varit ute och åkt skridskor på sjön Rudan i Haninge. Det var så härligt att åka skridskor i solen, som strålade från en klarblå himmel och värmde oss när vi åt vår matsäck.
Det är såna här dagar man verkligen uppskattar att vi har vinter i vårt land. På eftermiddagen skildes vi åt, Marie for hem till sig och jag åkte till F&S för ett träningspass tillsammans med Uffe.


Äntligen fredag

Det är alltid skönt när fredagen kommer men ikväll känns det extra bra att få slå sig ner i fåtöljen med ett glas rött i mammas vackra kristall glas och börja läsa Mari Ljungstedt senaste deckare. För denna vecka har det varit mycket att ordna med på jobbet. Jag har inte så mycket inplanterat i helgen heller, utan jag har tänkt ta det lugnt. Men träna lite och kanske göra något kul med mamma om hon vill, åka skridskor med Marie på söndag om jag hittar dem. Laga lite god mat och bara njuta av helgen.


Kördags

Jag är så glad!!!! Det är så härligt att få sjunga och så roligt att träffa de andra i kören igen. Nu ska jag krypa ner under täcket och sova, ganska trött det har varit mycket att fixa på jobbet inför egenkontrollen som är i morgon


En himla rolig söndagseftermiddag

Idag har det varit riktigt kallt ca 15 grader, men det är väldigt vackert ute. Jag åkte en sväng till Hemfosa med ett par varma ulltofflor till Jan och tog en fika med honom och syrran.

Sen åkte jag vidare till Tungelsta och fick en god lunch hos min kompis Lena. Vi hade en jätterolig eftermiddag vi pratade och skrattade oavbrutet i tre timmar. Vi träffas inte så ofta dumt nog med tanke på att vi alltid har så kul ihop.

En tur på gymet hann jag med också innan det var dags och åka hem och laga middag.

Min fina nyckelring som jag fick av Lena


Lördag snart söndag....

Igår var jag på teater reflexen i Kärrtorp och såg Trettondags afton tillsammans med Malin halva teaterkören och min jobbar kompis medverkade i föreställningen som var mycket underhållande.

Idag har jag varit och hälsat på hos Sanna och Claes. Det var mysigt vi fikade med semlor och Sannas goda bullar.

När jag kom så sydde jag ett nytt utetäcke till Ida av en gammal dunjacka. Ida har en kompis som sover över, vi är hundvakt till Dido. Just nu ligger de i varsin ände av soffan och sover. Och sova det tror jag också att jag ska göra nu så jag är pigg imorgon


RSS 2.0