Semester igen

Jag sitter i min fåtölj klockan är 7 på morgonen, jag har sett till att Pär har kommit iväg till jobbet, ätit frukost, betalat räkningar och nu ska jag sätta igång att packa ihop mina saker för att åka till landet och ha semester i två veckor till. Det känns skönt! Sanna som just nu ligger och sover i min säng ska följa med och måla köksluckorna vita hon tycker inte att den nuvarande gula färgen är snygg. Det blir bra, och Uffe har målat om i vardagsrummet den här veckan jag har varit hemma och jobbat, så det ska bli spännande att komma dit och se hur det blev. Jag ska sy nya gardiner i veckan och sätta upp. Det är roligt att förändra och snygga till och så småningom ska vi köpa en ny soffa också. 

Firat födelsedag

Idag fyller Jan år och mamma och jag fick en jättegod middag som syrran hade lagat och en bit (två jättebitar) av Jans fantastiskt goda rulltårta. Det var en mysig kväll och på torsdag är det dags igen för då fyller mamma år. Min otroligt duktiga syster som har sågat och kapat all denna ved.


Två veckor går fort.......

Hemma i stan igen och kan blogga lite om vad jag har gjort under mina första två semesterveckor. Internetet funkar inte så bra på landet tyvärr så det får bli en sammanfattning av de gångna veckorna. Förra helgen kom Uffes syster och man samt svärmor på besök, vi hade oväntat trevligt. Min svägerska har inte varit så förtjust i mig och familjen så vi har inte umgåtts så mycket de senaste åren. Men nu är hon relativt nygift och faktiskt riktigt trevlig att umgås med. Hennes nya man Bosse är en väldigt trevlig och social person vilket säkert har påverkat henne till det bättre. Vi grillade och njöt av en väldigt skön och solig sommarkväll. På söndagen visade vi sevärdeheterna i omgivningarna Ingbo källa och Östa naturreservat och Ida passade på att ta sig en sim tur i Dalälven. 
 
 
Måndag förmiddag tillbringade jag i sängen och läste en bra bok sen gick jag jag upp tog en dusch och tog bilden till Uppsalaför att möta Sanna. Vi började med att gå och fika på kafe Fågelsången, räkmacka och chokladtårta. Det var väldigt mycket fåglar där som flög omkring och försökte sno åt sig en och annan godsak från tallrikarna. En av den passade på att skita på mina vita byxor till Sannas stora förtjusning. Sen gick vi och shoppade lite nya underklader till mig och en klänning slank med också, och en ny vit kjol som jag satte på mig istället för de nedskitna byxorna. Vi avslutade eftermiddagen med att möta Pär vid tåget och sen var det dags att åka tillbaka till Tärnsjö igen.
 
Jaha vad har jag gjort resten av veckan då.... Jo det har ju regnat en del så en av de rigniga dagarna sydde jag nya små söta gardiner till köket, kokade sylt och bakade kakor. Jo jag har plockat kantareller förstås det finns gott om dem, en fördel med regnet. Varit på bibblan och lånat böcker och jag har hunnit läsa ut några stycken under veckan. Det är skönt att kunna läsa nu när jag har studieuppehåll.
 
 
 
I morgon är det dags att gå och jobba igen men det känns rätt ok även om det kändes tråkigt att åka ifrån Uffe och Ida idag. Pär ska också jobba första dagen på sitt sommarjobb, han börjar sju så han måste gå upp vid fem i morgon bitti.
Så det börjar bli dags att borsta tänderna och krypa till kojs, jag ska bara gå ner och hämta tvätten i tvättstugan.
 
 

Sommarlycka

Lycka är att sitta i trädgården en tidig torsdagsmorgon och äta frukost och se på småfåglarna som tar sitt morgondopp i dammen. Alla i familjen sover det är tyst och stilla..............
Lycka kan också vara att som Uffe hämta morgontidningen i brevlådan och på vägen tillbaka plocka en handfull med smultron att strö på frukost filen.
 
 
 
 
 
 

Jordgubbar och släktbesök

Idag har vi skjutsat sonen till Våla för vidare färd med bussen hem till stan ett par dagar. Väl där passade jag på att handla lite blommor, armeringsjärn, dammsugarpåsar och lite vitt vitt vin. landning en snabb mellanlandning hemma för en tallrik fil sen for jag vidare till Backa och plockade en liten hink med de söta, goda jordgubbar som vi ska ha imorgon för då kommer Uffes mor, syster och svåger på besök till vårt lilla torp.


Tärnsjö nästa...............

I går var vi vedbacken i Hemfosa och sågade, klyvde och staplade ved ett bra dagsverke som avsutades med en god middag och ett gott glas rosé. Idag har jag varit med mamma och handlat lite i farsta centrum. Sen fixade jag på balkongen, plockade ner de gamla spaljeérna och bar ner dem i grovsoporna. 
Nu har jag packat, städat och tömt kylskåpet så nu är jag redo för två veckor på landet. 
 
 
en fin bild på söta tjejer.
 

RSS 2.0