Semester Yipieee!!!!

Nu är det bara bäst! Semestern har börjat underbart att få vara ledig ett par veckor. Efter jobbet åkte jag till Sickla och hämtade mina nya glasögon så nu ser jag fantastiskt bra, så skönt att slippa de gamla repiga glasen. när jag hade hämtat glasen gick jag in i bokhandeln och köpte mig en semester bok Viveca Stens senaste Sandhamnsdeckare. nu kan jag läsa skönlitterära böcker igen för nu har jag pluggat färdigt för sommaren och börjar igen till hösten med att läsa medicin2. I dag på jobbet har jag planterat blommor som vi var iväg och köpte igår. 
Den här buketten gjorde jag på jobbet idag (till en vikarie som jobbade sista dagen idag)  med pioner, prästkrage, kirskål, akleja, silverax, timotej, daggkåpa, citronmeliss, funkiablad och stjärnflocka. Härligt att kunna gå runt på jobbet och plocka allt detta i trädgården.
nNu ska jag börja läsa min bok.........
 
 
 

En solig Midsommarafton

En lugn och stillsam midsommarhelg med Uffe, svärmor och Pär. Solen sken från en klarblå himmel hela dagen och det började inte ens regna fast Uffe grillade. Vilket det alltid annars gör. Midsommardagen var lite mulen men då passade jag på att plugga och Pär tog bussen hem till stan.jag har donat lite i växthuset och planterat hallonplantorna  
Nu är det bara en vecka kvar att jobba innan semestern. Jag ska göra färdigt kursen ochhjälpa en jobbarkompis att flytta lite grejor, hämta mina glasögon och kolla lite på midsommarean. 

Det regnar, regnar

Skönt att inte ha semester nu... Hoppas änglarnas tårar har torkat tills jag får min semester. Jag har haft en fin helg och hunnit med massor men utan stress. igår förmiddag hämtade jag upp Marie i VH sen körde hon till Uppsala ja vi stannade till på Willab garden i Bromma för jag skulle köpa ett bevattningskit där till växthuset. Väl framme så bjöd Sanna på lunch och sen åkte Ida och jag vidare till K rauta (Marie och Sanna skulle på festival) där jag köpte jord och en jättestor vattentunna på 210 l, det var lite knöligt att få in den i bilen men det gick. Lagom tills vi kom fram så slutade det att regna och det blev en fin kväll. Idag så har det regnat och regnat men det har inte gjort så mycket för jag har städat lillstugan och storstugan grundligt, så nu är det fint till midsommar. Vid tvåtiden packade jag in mig och Ida i bilen igen och åkte till Sanna för hon ville ha hjälp att köpa blommor till deras  balkong. På plantagen hittade Sanna fina blommor och jag hallonplantor och en fantastisk fin pelargon som jag bara inte kunde låta bli att köpa. En snabb titt på Ikeas bäddsoffor hann vi med också innan vi åkte vidare till ICA maxi där Sanna veckohandlade och jag fyllde på mitt förråd med duschcreme och hårshampo. På vägen hem hämtade jag min leriga man på Gubbängfältet.
Nu sitter vi soffan och slötittar på Danmark- Tyskland som spelar fotboll, men det börjar nog bli dags att sova lite, Gäsp......

10 juni

En lugn och skön helg.... Pysslat lite i trädgården och växthuset. Pluggat naturligtvis. Fixat mina fötter. Synd bara att helgen går så fort. Men om tre veckor har jag semester... Jag längtar till dess.


Smart hund

Nu har jag pluggat färdigt för idag och har hunnit med allt jag skulle vilket känns skönt. Ida har varit min trogna support hela dagen.


Familjehelg

Nu är jag på väg hem efter en regnig ock kall helg på landet. Igår deltog Uffe och Ludvig i Läderloppet ett triatlhon som gick av stapeln för 19 gången i Tärnsjö 13 km cykel, 2 km paddling på Dalälven och 13 km löpning. Det var 4 grader spöregn och blåste halv halv storm när de cyklade iväg inte direkt det väder man förväntar sig den 2 juni. Nåväl cyklingen gick bra men när de hade kommit iväg en bit på älven så var det några andra tävlingsdeltagare som hade hade hamnat i vattnet och som de hjältar de är så måste ju de ju rädda dem, med den påföljden att deras kanot vattenfylldes och sjönk. så Uffe och Ludvig hamnade också i det inte så speciellt varma vattnet och fick simma in till land. Sen var tävlingen slut för deras del.
Men det var mysigt att få umgås med alla barnen och sen hjälptes vi åt allihop och fixade en god middag på
kvällen. Pär och jag stod ute under parasollet i hällregnet och grillade och de andra fixade resten inne i köket.
Nu är jag strax hemma och ska sätta mig och plugga och skriva de examinationer jag har kvar innan omsorgskursen är slut.


RSS 2.0