Ambulanser och inbrott

Det är mycket nu mamma åkte ambulans med blåljus till SÖS i lördags och har legat på MIVA ett par dagar men nu är hon lite bättre och är flyttad till en hjärtavdelning. Natten till måndag ringde min mobil och jag blev ju naturligtvis jätterädd för jag trodde att nu ringer de från intensiven men nä det var Daniel från Securitas som ringde och meddelade att det hade varit inbrott på Byälvsgården och jag säger- jaha var det bara det. men sen blev jag lätt irriterad varför måste de ringa hem till mig och säga det, vad skulle jag göra?
På måndagsmorgonen så var det massor med samtal att ringa och till råga på allt så hade de stulit vår nya jobbmobil så alla de som var sjuka denna morgon de hade ringt till tjuven.


Påskpyntat

Marie och jag tog en sväng till Hemfosa och tog en årets första fika utomhus lite småkallt när solen gick i moln men mysigt ändå. På vägen dit stannade till vid Carlssons i Tungelsta och köpte lite blommor.


En gråmulen lördag

Upp klockan sju i morse för att tvätta kvart över nio hade jag tvättat sex maskiner och skurat badrummet, vanligtvis har jag knappt hunnit ätit frukost vid den tiden på lördagsmorgnarna.
Marita och jag hade planerat en långpromenad till Ekudden idag men det var så blåsigt och gråmulet så det får bli annan dag. Jag åkte till Ikea istället och köpte nya gardiner och stolsdynor till köket. Så nu är det vårfint med rosor i köket


Scouter och pinnbröd

Somliga dagar vet man att man lever och att man glömmer bort små men viktiga detaljer när man blir stressad. Idag har det varit full fart på jobbet och på grund av ett inbokat möte vid fyra så kom jag ifrån jobbet först vid kvart i sex. Tur för mig så hade Pär middagen klar
Så jag åt snabbt och började sen blanda ihop ingredienserna till pinnbröden som vi skulle grädda över öppen eld i skogen. Sen skyndade jag mig till scoutlokalen för att hämta några vedpinnar till elden, då gick larmet i scoutlokalen suck! Ringer larmtjänst samtidigt som jag står på huvudet i vedlåren och plockar ved och förklarar läget. Skyndar sen vidare till skogsplatsen där scouterna står och väntar. Vi får fyr på veden och efter en stund blir det en bra glöd och vi gräddar bröden som är väldigt kladdiga och inte alls blir särskilt gräddade och jag kommer på att jag glömde att blanda i bakpulver. Men ungarna var lika glada ändå.


Börja skolan igen

Jag kom in på kursen jag sökte så om allt fungerar så kan jag i höst lägga till undersköterska i mitt cv. Det känns riktigt bra. Det blir inte mycket till fritid och socialt liv under april- maj och inte så mycket pyssel i trädgården och växthuset men det får jag ta igen på sommaren.


Tulpaner från Amsterdam

Nya chefen verkar lovande det känns bra. Glad, positiv och kunnig. Vi har haft flera givande diskussioner under den här veckan. Det blir nog ett lyft för Byälvsgården.

I måndags bokade Sanna en weekend resa till Amsterdam för oss tre tjejer i familjen vi åker i slutet av mars det ska bli så himla kul jag ser verkligen fram emot det ock så roligt att få göra något med mina flickor. Jag kommer säkert hem med väskan full med tulpanlökar.
Men just nu har jag en skön ledig helg att njuta av. Härligt! Fredag kvällar är bara bäst.


Lite täppt

Jag är Lite förkyld men har haft en mysig dag med tjejerna och Pär i Uppsala. Sanna och Claes bjöd på en fantastiskt god paj med fetaost, spenat och soltorkade tomater. Kaffe och tigerkaka på det sen var vi redo för en shoppingtur på stan, ja inte Pär och Claes de var kvar hemma och spelade dataspel. Jag hittade en 60 tals inspirerad klänning

Igår var det dubbelt födelsedagsfirande hos grannarna Mikael fyllde 18 och Cecilia 50+ så vi minglade runt där med släkt och vänner och försåg oss av snittar och bubbel.


RSS 2.0