Mors knä

Skulle hem till mamma ikväll och fira mors dag i efterskott, men så blev det inte för mamma hade otur och ramlade och slog i huvudet och knäet så att det svullnade upp och blev fyra gånger större och ser ut som ett åskväder. Så eftermiddagen och kvällen har vi varit på SÖS akuten men hon hade tur i oturen för inget var brutet och huvudet var också ok.


Silverbröllop

Igår firade vi silverbröllop Uffe och jag, ja så mycket firande blev det inte men jag fick en fantastisk vacker blombukett av Uffe. Det var kåravslutning på scouterna igår så Pär, Marie och jag gick iväg på den. Men vi har bestämt att vi ska fira med barnen i helgen på landet. Grilla i trädgården så jag håller tummarna för att det ska bli fint väder.


28 maj

Nu har har jag pluggat hela kvällen för i morgonkväll är det salsskrivning på skolan. Det är intensivt att plugga på distans det är mycket kunskaper som ska läras in på kort tid jag får väl hoppas att de sitter kvar sen efter att utbildningen är avslutad. men börjar jag bli lite trött.... dags att sova, som de andra i familjen

Sådan herre sådan hund


solen skiner

Livet är härligt! det är fredag och solen skiner snart åker vi till landet men Pelleplutt blir hemma han kommer i morgon har han lovat. han är så duktig han har jobbat på konsum hela vecka och plockat upp varor och jag tror att han tycker att det är lite kul i bland. I helgen ska jag plugga, plugga för jag har en skrivning på tisdag i skolan. Till skillnad från Marie som nu är klar med sin utbildning och kan titulera sig undersköterska. Det är duktiga barn jag har och jag är väldigt stolt över dem alla tre.

Tisdagkväll

Det har varit en bra dag idag på jobbet och ikväll har jag varit på skolan och lärt mig att ta blodtryck det känns bra att kunna. jag har just slutfört en en skoluppgift och skickat in den. Men nu är klockan snart halvtolv och det är dags för mig att gå att krypa ner i sängen för om ca sex timmar är det dags att gå upp igen. Sånt är livet!

Ledig mellan hägg och syren

Det har varit en underbar vecka det är fantastiskt skönt att ha en veckas semester i maj. Det ska jag ha igen man uppskattar semesterdagarna så mycket mer även om det är skönt att ha ledigt på sommaren med. Inte blev det sämre av att Idas värsta löpperiod inföll nu, så hon har fått vila och ta det lugnt.
Det var lite kallt och blåsigt i början av veckan men det var helt ok att sitta inne och plugga då. Jag har hunnit fixat en hel del ute med. Satt potatis, sått frön och varit på mitt årliga besök till Vinnersjö och shoppat loss bland alla plantor där. Jag fyllde hela bilen med blommor, en helt underbar känsla för en blomnörd som jag. Så nu har jag tillbringat ett par dagar med att plantera ut alla blommor i krukor, baljor och hinkar. Nu är jag på väg hem till stan igen, inte med någon större entusiasm dock men det kändes bra att stanna i Uppsala en stund och få gott fika och nybakade rulltårtor som Sanna svängde ihop en halvtimme innan vi kom, snabbt och raskt precis som sin mor. Fast hennes är godare. Sen tog vi en promenad och kollade på gutefåren som betade i hagarna på uppdrag av Uppsala kommun. Det är så härligt varmt och soligt idag 22 grader. Underbart!


Plugg och sandaler

Idag har jag pluggat och skrivit om hjärtsvikt, syrgas och venösa bensår. Vid lunchtid tog jag en paus och cyklade ner till macken för att pumpa min cykel och gå in på hälsokosten och köpa en ny handcreme. I en låda där så hittar jag tre stycken schollsandaler för 100 spänn styck ett riktigt fynd de hade kostat mellan 750 till 850 kronor och de fanns bara i min storlek ibland är det bra att ha stora fötter. Sen cyklade jag ner till biblioteket och lånade en deckare jag måste ha något annat att läsa än sjukvårdslitteratur. På vägen hem gick jag in på Ica och handlade rågsiktskaka och leverpastej som jag gjorde en macka av till lunch. Sen fortsatte jag att plugga tills jag blev hungrig igen då tog jag med mig Ida på en promenad till grillen så till middag blev det tunnbrödsrulle. Vi har det så bra Ida och jag här på landet. Men nu ska jag gå upp och lägga mig att läsa några sidor i deckaren och sen sova för att ta nya tag med pluggandet i morgon.


Mammas köttbullar

Ikväll har jag varit hos mamma och ätit middag på menyn var Mammas köttbullar med potatispure och hallonsorbet till efterrätt. Gott!!

I morgon ska jag till fjäderholmarna med jobbet hoppas då på bättre väder än det här regn och blåsvädret som är i kväll. Men det är väl bara att packa ner min fina röda regn kappa och en varm tröja så blir det bra. Det är roligt att gå runt där och titta i alla små hantverksbodarna och glasblåseriet.


Det börjar stilla sig nu...

Det har varit några jobbiga veckor med massor av sångtexter att lära sig utantill och mycket på jobbet, men där har jag äntligen fattat beslutet att sluta jobba som samordnare så from den sista maj kan jag gå hem från jobbet som alla andra skönt!! Fast lite konstigt kommer det nog att kännas men äntligen kan jag fokusera på varför jag är på jobbet. För att få arbeta med alla fina och härliga personer på Byälvsgården.
Nu är våra tre utsålda konserter genomförda och det har varit fantastiskt roligt men nu är det slutsjungit för ett tag Vi börjar i höst igen. Idag gick vi en härlig långpromenad med Ida och då såg vi gullvivor och ett vackert hackspettspar.


RSS 2.0