Några fina vinterbilder


Härligt härligt med snö

Jag känner mig så glad.... det fungerar så bra med praktiken men idag har jag varit ledig och jag började dagen med att gå en långpromenad med Ida i all snö som har kommit det är så himla vackert och Ida är alldeles salig över att få tumla runt i snön. det har varit skönt att vara hemma och jag har städat och tvättat så nu är det fint till första advent imorgon ska jag plocka fram ljusstakar och stjärnor och hänga upp julgardiner i köket. I morgon ska
Uffe och jag gå ut och äta middag och gå på teater. Treater på Intiman en sex timmar lång föreställning det ska bli kul.
nu ska jag gå ut i köket och baka lussekatter

Hemma på vedbacken igen

Nu var det ett tag sen jag skrev... så det har hänt en del. Det bästa är att Janne har kommit hem efter tio veckor på sjukhus vi är så glada men gladast är nog han. Jag har börjat min praktik tyvärr en dag senare på grund av en pizza på lördagskvällen som orsakade en rejäl magsjuka så söndagen och måndagen var det sängläge som gällde.
Jag hade fjärilar i magen när jag klev in på avdelningen kvart i sju på tisdagsmorgon och tänkte på hur det skulle bli. Nu har jag jobbat fyra arbetspass och det är fantastisk roligt och intressant. Jättefin personal och underbara patienter. Det är väldigt kul att jobba och intensivt det är mycket att lära och ta in. Första dagen gick jag en meter bakom min handledare hela dagen. Efter lunch den andra dagen gav hon mig lådan med blodtryckmanchett, temp och SA mätare och sa nu få du gå och göra kontrollerna på rum åtta. Åh själv!! det kändes som att man hade behövt kolla mitt blodtryck med. Men det gick bra och och har jag fått jobba väldigt självständigt efter det. Nu ska jag äta frukost och sen ska jag plugga en stund innan det är dags att åka till avdelningen och jobba till halvtio ikväll.


Lite förkyld

Det har varit en ganska lugn och skön helg. jag har pluggat såklart men det har flutit på bra, alla uppgifter gjorda för den här veckan. idag har jag varit på kyrkogården och tänt ljus för pappa och var uppe en på en väldigt snabb distansvisit (pga en lätt förkylning) hos Jan för att lämna en tub med Weleda fotkräm till honom och jag blev så glad för nu har de sagt att han kanske får komma hem om en liten vecka.
I går fixade jag med bilen och satte in ett nytt bilbatteri så nu fungerar den igen, lite som en klocka den slutar gå och så byter man batteri och då börjar den att gå igen. nu ska jag bara jobba en vecka nja tre dagar blir det på jobbet sen ska jag vara ledig därifrån i fyra veckor för att praktisera på Karolinska sjukhuset onkologavdelning. På tisdag ska jag vara på skolan och lära mig ta venprover och annat. Det ska bli lite spännande.

Lite trött...

Det är söndag kväll och jag är så trött så trött men känner mig ändå himla nöjd med mig själv. Jag har gjort fyra grupp uppgifter och skrivit fem A4 sidor lång examination sen i fredags och nu är allt inlämnat och klart. I morgon ska jag plugga för skrivningen på tisdag. Hjälp jag har inget liv det handlar bara om att läsa och skriva om sjukdomar och behandlingar men märkligt nog så tycker jag att det är kul men jag är nog lite knäpp. Min kära svåger börjar i alla fall bli bättre idag tog vi en promenad i korridorerna på Huddinge, Härligt! Det var svårt att tänka sig att det skulle ske för några veckor sedan men nu är han snart hemma på vedbacken igen. men nu ska ska jag slå igen datorn för idag och koka mig en kopp rooibos te och slappna av en stund i soffan innan det är dags för sängen.

RSS 2.0