Valborg

Nu har sjungit in våren det kändes bra, vintern rasat ut...,,, ja äntligen!! Sköna maj välkommen.


Blåsippor

På väg hem efter att ha jobbat en helg på Karolinska lite trött men väldigt tillfreds med att ha få jobba med dessa änglar till uskor och syrror som jobbar där och som utför ett fantastiskt jobb. De är verkligen värda löneförhöjning.

I morgon ska jag gå med Ida till veterinären hon har besvär med sitt öga som rinner och är irriterat. På tisdag ska jag sjunga in våren med kören i Magnebergparken vid valborgselden. Jag skulle ha firat syrran men det får bli på 1 maj istället då man är ledig.
Det är skönt att få en dag ledigt mitt i veckan. Särskilt nu när jag jobbar lite extra men det är bra med extrapengar i kassan, när det är en del jag vill fixa på landet ny soffa, trädäck. Jag ska jobba nästa söndag med men sen vill jag vara ledig på helgerna för att vara på landet.
Det är härligt att våren är här de här blåsipporna såg vi igår Uffe och jag på Idapromenaden.


Jag har världens bästa man

Idag har Uffe och jag bestämt hur vårt trädäck till våran uteplats ska se ut. Uffe har mätt och gjort en ritning. Äntligen! det kommer att bli så fint och jag är så glad. Det har varit en jättefin helg, lugnt och skönt jag har inte gjort så mycket praktisk utan har mest gått runt och tittat och funderat på vad som kan göras och njutit av att få vara i vår lilla stuga igen.

Våren närmar sig nu

I Uppsala blommar tussilago vid vägkanterna men på landet är fortfarande massor av snö kvar men i växthuset har tulpanerna från Amsterdam som jag satte förra året börjat komma upp. Jag hoppas det blir riktigt varmt och soligt den här veckan så att det mesta av snön töar bort som det är nu får man pulsa i halvmeter djup snö för att komma till toan. Inte kul. Nu har vi varit och hämtat min fina vita hammock hos Sanna och Claes. Och jag ska köpa nya fina vita trädgårdmöbler för pengarna jag fick när jag fyllde år det kommer att bli jättefint.
Ida blev jätteglad över att få komma till landet igen och sprang genast och letade reda på sin boll och ville leka. Nu har vi satt på värmen i huset och jag hoppas att vi kan vara där nästa helg för sen dröjer det ett par veckor innan jag kan vara där igen. För jag ska jobba, åka på scoutläger och ha körkonsert kommande helger.
Igår var Marie och jag på trädgårdsmässan det var kul och inspirerande att gå runt där och nu vill jag sätta igång att så och gräva i rabatter och krukor men jag får vänta lite men snart så......
I vårsolens glans

Det är härligt med vårsolen men den avslöjar allt hundhår och alla dammråttor och de oputsade fönstren så väl. Men ikväll har jag dammsugit och torkat alla golv och bäddat rent i våra sängar så nu känns det rent och fräscht hemma. fönstren får vänta till en annan dag. Det har varit en lugn och skön helg det som var planerat blev inte av. så det blev lite annat kul istället.På lördagen var vi och hälsade på Anita och Jan och var även in och morsade på Magnus och Irene som har flyttat tillbaka till Hemfosa igen. På söndagen blev det långpromenad med Ida och så var jag en sväng till mamma och hängde upp hennes nya gardiner, det blev jättefint. Igår var jag på bio med Malin och såg Små citroner gula en mysig och trevlig liten film som passade så bra en måndag kväll. det var kul att träffas och så roligt att vi har kommit igång med vår lilla bioklubb igen nästa träff är inplanerad i maj så att det blir av vilket är bra för veckorna rullar på så fort, det är redan april och snön börjar äntligen smälta bort men det är mycket kvar än. I helgen ska jag till Sanna och Claes och hämta min födelsedagspresent och köra den till landet och så ska vi sätta på värmen i stugan så att vi kan börja vara där igen på helgerna. Ett besök på trädgårdsmässan har jag tänkt att det ska bli också för att få lite inspiration inför våren och sommaren trädgårdsbestyr.

En skön dag

Nu är vi på väg hem efter att ha haft en jätteskön och avkopplande dag på Hasseludden vi har badat på japanskt vis och njutit av vårsolen när vi badade i de varma utomhuskällorna. Vi provade även på att ta ett kallbad i 10 gradigt vatten efter ett stund i bastun. Väldigt uppiggande. En god japansk lunch har vi ätit och massor av frukt och vatten. En härlig dag tillsammans med mina flickor.


Påsk

Så var denna påskhelg över.... Det blev ingen tur till landet men helgen var nog så händelserik ändå. Svärmor blev firad härhemma med alla hennes barn , barnbarn och barnbarnsbarn som samlades och hjälptes åt att göra en fin middag till henne. Idag har jag varit på Tom Tits med Emil det var roligt att få umgås med honom en dag. I morgon ska jag jobba men på onsdag är jag ledig igen för då ska flickorna och jag till Hasseludden för en skön och avkopplande dag. Sen är det bara två dagar kvar av veckan innan det blir helg igen och då ska jag åka till landet en av dagarna och lämna min födelsedags present tyvärr får jag vänta med att packa upp och montera den. Det är just inte så varmt och skönt att sitta i en hammock just nu men det blir väl snart och jag längtar verkligen.

Några bilder...Min fina svärmor, Emil, familjen i knep och knåp med Uffes födelsedagspresent

https://cdn2.cdnme.se/1077359/7-3/pic_5159e830e087c379bfb99eee.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1077359/7-3/pic_5159e831e087c31b2578e022.jpg" class="image">


RSS 2.0