Tillbaka på jobbet

Ja nu är snart första arbetsveckan efter semestern slut. Jag kan inte säga att det är skönt att vara tillbaka jag hade gärna varit ledig en vecka till. Jag saknar våra dagliga promenader det blir mycket stillasittande framför datorn men Ida och jag brukar gå av i Kärrtorp när vi åker hem och så går vi alltid en sväng efter middagen. Och jag ska köpa ett träningskort och komma igång med styrketräningen.


Vad kostar en ko?

Uffe och jag sitter i bilen på väg upp till landet igen.... Som vanligt sitter jag och tittar på det som vi åker förbi och kor är en vanlig syn varpå jag börjat fundera på vad priset på en ko kan vara. Jag dryftar frågan med Uffe som tror att en ko kostar som en bil och jag tänker att om en hund kostar 10-15000 så kostar nog en ko mycket mer de är ju större och så men en sökning på nätet visar sig att du kan få en kvigkalv för ca 2000 men en ko kostar mellan 5000- 15000 beroende på ras. Men de kostar mer att ha än en hund för de äter betydligt mer och kräver mer omvårdnad och skötsel.
Så det är inte så konstigt att det är vanligare att ha en hund eller katt än en ko.

Nu är tandläkaren avklarad och jag fick beröm för att ha god tandomvårdnad och inga hål eller tandfickor skönt!!!
Idag har varit hos frissan så nu är jag snygg i håret. Det är bra att passa på att få sånt här gjort när man är ledig. Jag var förbi Byälven en sväng också det var kul att träffa alla och jag kände hur jag saknar dem så mycket inte för att jag vill tillbaka igen men det fina kamratskapet även om jag tyckte det var en del tjafs och intriger så är det ingenting mot Rosengården men men så är det nu får jag göra det bästa av det som är nu tills det dyker upp något annat.

Igår hade vi en trevlig kväll hos Lotta&Bosse som visade sin nyinköpta kolonistuga som var fin vartefter vi tog en promenad i koloniområdet det är ju ett säkert kort att gå runt med mig och titta på blommor vilket vi gjorde tills Uffe påpekade att han var hungrig så vi avslutade besöket med att gå på Thairestaurang.


Måndagsmorgon

Det är en skön känsla att vakna klockan sex på måndagsmorgon och höra grannarna ge sig iväg till jobbet..... Och veta att jag inte behöver gå upp men nästa måndag då är det dags igen. Jag kan tänka mig att jag kommer att tycka att måndagar är bäst, den dag man går i pension.
Jag ligger kvar i sängen till klockan åtta och går sen upp och gör i ordning kaffe och macka och sätter mig i växthuset och njuter av solen och värmen bland mina blommor, tomater och gurkor. Ute är det alldeles för blåsigt och kallt för att sitta i hammocken, man kan ana att hösten är på väg.


Femton säckar

Femton säckar jord är inhandlade på Krauta så i morgon finns inga undanflykter för att komma igång med grävandet (om det inte regnar förstås)

Det har varit en trevlig eftermiddag och kväll hemma hos Sanna och Claes. Sanna hade bakat kärleksmums och hallongrottor och Claes hade gjort tårta. Gott!!
Claes rara föräldrar och lillebror och storebror och svägerska och de söta små brorsbarnen kom och uppvaktade
och Marie hämtade upp Pär på vägen så det var också med på kalaset.

Det är verkligen bra att Marie har tagit sitt körkort och att Magnus är så generös och har låtit henne ha tillgång till Ludvigs firmabil när Ludvig har varit på kollo hela sommaren.

Uffe och jag stannade kvar på middag
som var Rårakor, stenbitsrom, lök och gräddfil. Gott!!!

Nu är vi på väg hem och det spöregnar det är skönt att sitta i bilen och bra att det regnar nu och inte när vi åkte eftersom Uffe cyklade till Uppsala då, det hade nog inte varit så kul.


Dagens aktiviteter

Lördagsmorgonen är lite mulen och det blåser kallt så det var inte läge för frukost i hammocken idag det fick bli i köket, med havregrynsgröt, kaffe, en hårdbrömacka och melodikrysset det var en bra början på dagen. Det kändes inte så lockande att gå ut så jag bestämde mig för att baka bullar. När bullarna var färdiga så sken solen igen.

Dags att fortsätta med rabattprojektet men jag behövde ny jord så jag tog bilen till Östervåla för att köpa några jordsäckar men de var slut så det blev inget grävande idag men jag gjorde två små söta mosskorgar och fyllde dem med luktärter och hängde upp dem vid dörren.
Ja så var det middag, disk och kvällspromenad med Ida och så var den här lördagen slut.

I morgon far vi till Uppsala för att vara med på Claes födelsedagskalas och får äta lite goda Sanna kakor men innan dess ska jag passa på att köpa jord så kanske det blir någon rabattgrävning på måndagen.

På tisdagen ska jag hem en vända till stan igen för att gå till tandläkaren och titta till Pär på em ska vi hälsa på Lotta och Bosse i Nyköping men onsdag morgon far vi tillbaka till landet igen för att njuta av de sista dagarna av semestern.


Andra veckan

Man kan tycka att tiden borde sakta av när man har semester men nejdå dagarna går lika fort i allafall. Nu är vi på väg hem till stan för att titta till Pär och för att tvätta lite och jag ska hämta mina nya hörapparater i morgon.

Jag har påbörjat mitt sommarprojekt att gräva upp alla rabatter och göra fint runt växthuset, en och en halv rabatt är klar så nu är det bara sju kvar.......

En Långpromenad med Uffe och Ida ca 1-2 timme varje morgon har det blivit nästan varje dag också annars gör jag just inte så mycket det finns inga kantareller att plocka och knappt några blåbär heller pga av att det har regnat så lite i sommar, vilket i och för sig är bra det har ju varit ett underbart sommarväder hela juli. Men det har regnat en del nu istället så det kanske blir några små svampar att plocka till hösten.


Semester....... Tre veckor

Nu har snart första veckan av semester gått det har varit en lugn och skön vecka jag har vilat och läst mycket och njutit av att vara ledig. Jag började semestern som jag brukar med ett besök på biblioteket där jag lånade några spännande deckare. Jag har fixat och donat lite i trädgården och växthuset, det är så härligt att sätta sig i växthuset en stund och äta lite solmogna tomater. Fyndat lite på rean i klädaffären har jag också gjort två nya klänningar och en kjol att ha att jobba i till hösten På onsdagen fick vi besök av våra kompisar Kia och Kjelle det var kul vi ses inte så ofta men det kanske blir ändring på det nu hoppas jag. Det började regna igår och så har det regnat hela natten och halva dan idag men nu har det börjat klarna upp och solen tittar fram mellan molnen. Vi passade på att ta en biltur till Avesta och hade väl tänkt gå och titta på utställningarna på verket men hundar fick ej följa med och vi ville inte lämna Ida i bilen flera timmar. Men vi passade på att handla lite ost och kex till kvällen då vi har bjudit över våra grannar. Ett nytt headset till telefonen blev inhandlat med för det gamla försvann på Gotlandsresan, så nu kan jag lyssna på spotify igen och prata i telefonen utan att behöva hålla i den och så hör jag så mycket bättre vilket är ett plus. Nu ska jag fixa fram nåt till middag det får bli lite rester tror jag.... Fisksoppan som Uffe lagade igår och de fyllda löfbiffarna ja det blir nog bra.


RSS 2.0