Vårsol

Idag kändes som att nu börjar vintern äntligen släppa taget nu börjar våren.....snödropparna har tittat fram. Ljuvligt och underbart.

Tyvärr är det inte lika underbart för mamma som ramlade så olyckligt i söndagskväll och bröt sin axel riktigt illa så att hon ska opereras men först på tisdag nästa vecka för att axelkirurgen är sjuk. Så nu ligger hon på SÖS och väntar. Stackars lilla mamma så himla onödigt.


Fredagkväll

Idag har det varit en intensiv dag på jobbet jag och Min kollega har suttit och granskat journalföringen och alla brukar pärmarna hela dagen inför egenkontrollen på måndag. Men nu är jag och hundarna hemma och njuter av en lugn fredagskväll. Uffe spelar klassisk musik och lagar middag och jag bläddrar i frökataloger och drömmer om våren. I morgon ska jag premiärjobba som uska på Karolinska (lite pirrigt) och på söndag ska jag tova tofflor (det ska bli kul) som jag fick i födelsedagspresent av mina jobbarkompisar. Men som sagt nu sitter jag i soffan med ett gott glas rött vin och väntar på att middagen ska bli klar och njuter av att ha det så här bra.


Tisdags bio

Var på bio ikväll och såg en fantastiskt bra film tillsammans Helena som fyller år idag. En oväntad vänskap heter filmen och den kan jag verkligen rekommendera. Men nu börjar jag bli lite sömnig och bör nog lägga huvudet på kudden det är en dag i morgon med och kväll med kören.


Äntligen min egen arbetshörna

Här ska jag sitta och sy, pyssla och skriva. Så skönt att få en egen liten vrå där saker och ting får ligga framme tills man är färdig med det. Ett litet plus är att skrivbordet är snyggt och harmonierar fint med det övriga möblemanget i vardagsrummet. Det är en låda till samt en överdel som man kan ha stående eller hängande på väggen men det får jag skruva i hop en annan kväll.


Teater och sång

Jag har fått jobb som undersköterska på Karolinska jag ska jobba extra på helgerna ibland. Det känns väldigt roligt att få möjligheten att få jobba där.
Efter besöket på Karolinska så var det dags att möta mina jobbarkompisar på Rival vid Mariatorget för att se Rain Man. Det var en mycket bra föreställning med fantastiska rolltolkningar. Efter det så hamnade vi på en rockklubb vilket var en mycket speciell upplevelse, vi tanter bland en massa svarthåriga, tatuerade hårdrocksälskande ungdomar. Vi blev lite ut tittade kan man säga. Men efter en halvtimme så kände jag att det fick vara bra det är ju inte riktigt min favoritmusik.

Idag har jag varit på en heldag med kören vilket var helt underbart lyckoendrfinerna bara flödade. Jag var så pigg när jag kom hem så jag satte igång att baka bullar.


Kroppkakor och crème brule

Jag känner mig mycket bättre nu efter två dagars vila på soffan. Ikväll var jag hembjuden till Marie på middag men precis när jag var klar att gå så får jag så himla ont i magen och måste rusa på toa. Sjutton också tänkte jag nu har jag bergis fått maginfluensa och jag tänkte att någon middag hos Marie blir det inte. Men jag väntar en stund och det lugnar sig och Marie tycker att jag kan komma så jag åker i allafall och tur var väl det för när jag hade ätit Maries hemgjorda och fullkomligt underbart goda kroppkakor med lingon och skirat smör med en ljuvlig crème brule till efterrätt så mådde jag alldeles utmärkt. Sen kom Marie på vad dom orsakade magknipet jag hade ätit morotskaka det är mjölk i glasyren men det är så lite så jag trodde inte att jag skulle reagera på det men det gjorde jag tydligen. Sen tog vi en tur med bilen för att Marie skulle få övningköra i mörker och på vinter väglag tyvärr hade vi otur och hamnade i en mindre snöstorm vilket inte var så kul så det blev en ganska kort biltur. Det kändes lugnast att åka hem igen men nu vet hon hur det är att köra när man knappt ser något på grund av snöoväder och vet att det är nog bättre att ta tåget istället och låta bilen stå


Lite sjuk

Jag är hemma från jobbet för ovanlighetens skull och ligger i vår sköna soffa och försöker sova bort huvudvärken och det här tråkiga förkylningsviruset som jag har fått. Ida är nöjd med att få vara hemma och har kurat ihop sig i mellanrummet som blir mellan min bak och knävecken, det känns tryggt och sällskapligt. Igår köpte jag en fantastisk stor och fin vit hortensia i blomaffären som får stå i den fina kopparkitteln jag fick av mamma i födelsedagspresent. Jag har fikat och njutit av den goda morotskakan som jag bakade igår och som jag hade tänkt bjuda mina jobbarkompisar på idag men jag får baka en ny till dem en annan dag. Så det går ingen större nöd på mig det är bara tråkigt att vara hemma och inte orka göra något. Det finns ju alltid lite saker att fixa med men å andra sidan om jag hade kunnat göra det så hade jag faktiskt kunnat jobba. Så jag tar det lugnt och vilar lite så är jag väl redo för allt igen om några dagar. Det är ganska skönt med en liten paus.


Lunch på stan

Lunch på Cassie restaurangen där tiden har stått still.... Det var nog 10 år sen jag var där senast och allt ser likadant ut. Samma meny och det smakar likadant fantastisk. Efter maten som jag avslutade med en espresso och en chokladpralin så tog vi en skön promenad längs med Strandvägen och skeppsbron till fotografiska i den härliga vintersolen.


RSS 2.0