Våren är alltid på väg....

När jag gick till jobbet i fredagsmorse var det 16 minusgrader, på kvällen efter jobbet åkte jag till en klädbutik i Årsta med min jobbarkompis och där hittade jag de här söta skorna, kanske inte så användbara just nu men de är trevliga att titta på och de inger mig hopp om att våren kommer.
igår var jag runt på stan för att köpa mig ett par nya täckbyxor för de jag har de har gömt sig någonstans. men det blev inga täckbyxor men ett par mycket varma fårskinnsfodrade skinnstövlar som jag till skillnad från de gröna skorna faktiskt behöver och kan använda nu. en ny almanacka har jag också inhandlat och där har jag fyllt i alla roligheter som väntar här framöver.... Stand up comedian på Norra Brunn och teatern Rainman två fredagar i rad med jobbet, lunch och besök på Liljevals med Annette och en massa annat kul. det är skönt att pluggandet är slut så att man kan ha ett socialt liv igen och träffa familj och vänner.

Idag har jag haft scoutplanering för vårens scoutmöten med Hanna och Pär. det är så roligt att Pär vill vara med som ledare. Ja sen åkte jag över till mamma en stund och hjälpte henne att fixa datorn och byta gardiner och så tittade vi på lite bilder från 50 års festen.

helgen är slut och en ny arbetsvecka börjar i morgon..... det rullar på snart är våren här

Bilder




Här är några bilder på de fina presenterna jag fick. En hammock, smycken och presentkort på blommor och böcker.


Åter till vardagen

Igår kväll slocknade jag i sängen redan kvart över åtta det gick bara inte att hålla sig vaken och sov ända till klockan halvsex. Så skönt!!
På jobbet idag ville de höra om festen och det var så roligt att få berätta om allt fint, gott och roligt barnen hade gjort för mig.



Två trötta systrar

Vi sitter på pendeltåget Sanna och Claes är på väg hem till Uppsala och Marie ska till Bagis på scoutmöte och mina fina flickor som har jobbats så hårt för att ge mig en fantastisk födelsedagsfest får sig en stunds vila lutande sig mot varandra.

Idag har jag varit i. Västerhaninge igen.. Denna gång för att laga lunch till mina festarrangörer och hjälpa dem att plocka ihop lite efter festen. Väl hemma gick jag runt och tittade på alla mina vackra blommor och förundrades över alla fina presenter som jag har fått.
Det är härligt att fylla 50 år... Jag har blivit så uppvaktad och det känns helt fantastisk.


Min 50 års fest

Jag är så himla glad och känner mig så lycklig över mina fantastiska flickor Sanna och Marie samt Ludvig och Claes, Uffe och Pär som har fixat min otroligt fina 50 års fest. Allt var så perfekt. Nu är vi hemma och jag har satt alla blommor i vatten och imorgon ska sätta mig och läsa alla fina kort och titta ordentligt på alla mina presenter men nu börjar åren ta ut sin rätt och jag börjar bli lite sömnig klockan är snart halvfyra så nu är det dags att lägga sig men så himla nöjd och glad över att ha blivit så firad av släkt och vänner


Blommor och vackra kort

Oj oj vad jag blir firad och så har jag inte ens fyllt ännu. Idag blev jag firad på jobbet med tårta, blommor och present kort från Attendo och ett fantastisk fint kort som Marita hade gjort med pengar i från mina kära jobbarkompisar. När jag kom hem så låg det ett grattiskort på hallmattan från Tant B som hade letat reda på adressen och har kommit ihåg att jag fyller år det är ju verkligen fantastisk jag blev verkligen mycket glad.
I morgon är jag ledig man får nämligen en betald ledig dag när man fyller 50 det är mycket generöst. Så jag ska göra något i mitt tycke lite lyxigt jag har beställt tid för manikyr och pedikyr. Sen ska jag äta en god lunch innan jag åker till mamma och fikar och sen ja jag vet inte..... En god middag som Uffe har lagat kanske och en lugn fredagskväll .


Firandet har börjat och kören

Idag när jag kom hem efter att ha hämtat Marie på Coop och kört hem henne med allt hon hade handlat till kalaset på lördag, så sitter Uffes chef Nisse i vår soffa och väntar på att jag ska komma hem så att han får ge mig en födelsedagskram och en jättefin bukett med tulpaner. Så himla rart av honom.

Sen fick vi brått att äta middag som Marie snabbt fixade till (Pär hade kokat pastan redan) under tiden jag satt och pratade med Nisse. Marie och Pär skulle till folkets hus på kårafton med scouterna och jag skulle på kören. Åh det är så roligt att få börja igen det blev ju inte så många tillfällen i höstas tyvärr. Ikväll började vi öva på Ted Gärdestads låt himlen är oskyldigt blå som är en av mina favoritsånger.


Kalas, kalas och röda skor

Fredagkväll efter jobbet skulle jag gå till konsum och köpa presentpapper men på vägen dit bestämde jag mig för att åka en snabbis in till stan istället... för att titta in på Skobell på Götgatan för att se om de hade några röda skor, och tänk det hade de och de passar perfekt till min röda fina klänning som bästa Cecilia har sytt färdigt.

Lördagen blev en riktig kalas dag först var jag och uppvaktade Björn på 70 års dagen och fick kaffe och tårta. efter det kalaset var det dags att fara vidare till Lenas 50 års fest på bygde gården i Västerhaninge. det var en jätterolig och festlig kväll med massor av god mat och en fantastiskt fin efterätts buffe och dans halva natten till en liveband och kul att få träffa Lenas familj och släktingar som jag inte har träffat på många år, det blev mycket prat om hur det var när vi var små... vi har ju känt varandra sen vi var 6-7 år.
det var lite kul att gå omkring där och veta att exakt en vecka senare så ska jag fira min 50 årsdag där. jag har lite samma känsla i kroppen som man hade när man var liten och väntade på födelsedagen eller julafton. Jag ser verkligen fram emot lördagkvällen, det ska bli så fantastiskt roligt och jag är så glad och tacksam för att Sanna; Marie och Pär ville ordna en fest för sin mamma. Det är en underbar känsla att bara få klä mig fin och sen få kliva in till min egen 50 årsfest.

På söndagsmorgon vaknade jag av att solen sken. Äntligen en solig vacker januari dag, Ida och jag tog en långpromenad och stannade vi brotorps stugan och fikade med kaffe och våffla ute i vintersolen, så härligt.
På eftermiddagen städades julgranen, adventsstjärnor, ljusstakar och alla tomtar bort men de röda gardinerna och alla vackra fina amaryllisarna finns kvar i vardagsrummet att njuta av ett tag till.

En röd sidenklänning ska det bli

Ett nytt vackert rött klänningstyg är inköpt det andra visade dig ha transparenta breda ränder i väven och gick tyvärr inte att använda upptäckte vi när vi hade klippt till det. Men i kväll var jag iväg och handlade ett nytt och köpte även nya underkläder och guldskimrande nylonstrumpor nu är det bara ett par skor som jag ska hitta men det är ju ett tag kvar. Så till skillnad från att plugga som jag har gjort så många helger så ska jag sy hela helgen nja jag ska tvätta lite och fara till mamma också men målet är att ha det mesta sytt i helgen ändå.



Årets första dag

En lugn och skön dag... Uffe och började dagen med en långpromenad med Ida och gick sen hem och drack kaffe och åt budapest tårta tillsammans med Cecilia. Sen hjälpte Cecilia mig att klippa till tyget till min klänning som jag ska sy till min födelsedag. Nu sitter jag här vid datorn och har just skickat in intresseansökning till chefen på avdelningen på Karolinska som jag praktiserade på jag hoppas jag får lite timjobb där på helgerna och kanske ett längre vikariat så småningom.
men nu är det dags att stänga av datorn och gå och borsta tänderna och ställa väckarklockan för i morgon är det dags att gå och jobba igen. Jag har skaffat mig lite sena kvällsvanor de här sköna dagarna som jag har varit ledig och har egentligen ingen lust alls att gå och lägga mig nu, men men......Natti natti!!!

RSS 2.0