Sommardopp

Jag ligger i min sköna hammock mätt och belåten efter att ha lagat och ätit stekt fläsk med löksås. Åskan mullrar i bakgrunden men det har bara kommit några droppar regn ännu. Inte för att jag vill att det ska regna när jag är ledig men det behövs verkligen en ordentlig rotblöta, gräset är så torrt att det knastrar när man går på det. Idag har Uffe, Ida och jag varit till Östa och badat det var så skönt men väldigt lågt vattenstånd så det kändes som att man fick gå tvärs över älven innan man kunde doppa sig. Det var väldigt varmt idag ca 28 grader i skuggan men det är bra för då tar jag det lugnt, jag har lyssnat på melodikrysset men inte löst det, idag var det för svårt, skurit till en madrass och lagt i hammocken så nu är det bekvämt att ligga där. Vattnat lite och badat och lagat mat som sagt och nu ska jag kanske gå in och diska. Men nu börjar det att regna så jag får brått att plocka in dynor och handdukar från stolarna men jag sätter mig i hammocken igen och njuter av den svala luften och regnets smattrande på hammockens tak och tittar på regnbågen. Disken får vänta....


Gotland en underbar ö

Det har varit en helt underbar resa nu förstår jag vad alla menar när de säger att Gotland är så fantastisk. Det har varit så roligt att få vara med Sanna och träffa alla mina vänner som har varit så fantastiskt generösa och öppnat upp sina hem för oss och så roligt att få se deras sommarparadis som de har berättat så mycket om. Helena i Ljugarn, Lena i Kappelshamn och Lena L i Stenkyrka och som avslutning på resan så träffade vi Magnus och Irene samt Johan och Yvonne på deras segelbåt som de hade seglat till Gotland med.
Det har varit otroligt skönt att vara ledig och Sanna har hållit reda på allting hur vi ska åka och när och vilka vägar vi ta så jag har verkligen kopplat av och njutit av min semester.


Jordgubbar

På väg hem från landet stannade vi till i Backa och plockade några liter jordgubbar det är mycket godare smak på dem man plockar själv än dem man köper i affären. Det har varit en härligt avkopplande helg igår var det rekordvarmt så då var det hängmatteläge för man orkade inget annat men det var jätteskönt. Idag regnade det och var ganska kyligt ute vilket var jättebra för då blev det lite fixat i trädgården och växthuset. Ja nu dröjer det två veckor innan vi kommer upp igen för nästa helg är det kalas ute i Hemfosa det blir kul. Som tur är har vår granne Monika semester så hon kommer att vattna och skörda tomater. Jag ser verkligen fram emot vår semester i augusti det är inte kul att ha så här sen semester men jag ska inte klaga för efter nästa helg då är jag ju faktiskt ledig och ska fara till Gotland det är ju bara en vecka kvar....


Lycklig lycklig....

Jag har det så bra det är fredagskväll och jag ligger i min hammock med liten Ida ihopkurad vid mina fötter och vilar efter att ha blivit serverad en god middag av min älskade man som just nu är inne och diskar. Skönt att vara här och veta att jag har en lördag och söndag att njuta av. Jag har vattnat mina tomater och gurkplantor och njutit av en solmogen ljuvligt doftande egenodlad tomat.


Sommarhatt

Det blev för soligt på balkongen så Uffe lånade min solhatt, snyggt eller hur.


Sommarvärme

Det är så varmt, nu är verkligen sommar en här. Idag kändes det motigt att åka hem från landet det hade varit så skönt att få stanna och njuta av det fina vädret. Sanna, Marie och svärmor avslutade sin lilla semester resa i Sörbygden hos oss, de kom på lördag eftermiddag och sov över ja inte Sanna hon ville hem till Claes så hon tog bussen efter att vi hade ätit middag.
Och idag körde Marie hem farmor igen i den fina Forden hon hade hyrt. Farmor var så nöjd med deras resa och hon tyckte att Marie körde så väldigt bra lugnt och fint vilket jag håller med om. Bra gjort att köra så långt med ett nytaget körkort.

I morgon ska Pär börja sitt sommarjobb det är bra för då kommer han ut lite och inte bara sitter i sitt rum och spelar och så tjänar han lite pengar.

Nu är det bara två veckor kvar tills Sanna och jag ska till Gotland.
Det ska bli så roligt, synd bara att vi inte hinner få vår nya bil det hade varit lite cool att fått glida runt i den på Gotland och billigare eftersom den inte är lika bensinslukande som vår Volvo.En ledig dag

I morgon ska jag till Rosenlunds sjukhus och prova ut nya hörapparater det blir bra för de gamla fungerar inte så bra längre sen de blev dränkta i varmt stearin. Sen ska jag till Byälven en sväng och säga hej, det är bäst att passa på när jag är ledig för när jag jobbar så hinner jag inte dit.
Sen ska jag hämta mamma och så ska vi fara ut till Anita och Jan det var ett tag sen vi sågs så det ska bli roligt att träffas.
Det går bättre och bättre på jobbet, nu har jag lärt känna de flesta och nästan alla är trevliga och tillmötesgående.
Men det ska bli skönt att vara ledig i morgon och sen är det ju fredag och dags att fara till landet igen.


En mycket glad nyhet

Jag är så glad!!! Jag ska bli mormor i januari. Min egen älskade Sanna unge ska bli mamma det är så fantastisk. För 25 år sedan låg hon i min mage och nu finns det ett litet liv i hennes mage. Det är så otroligt och jag tänker..... är det detta som är meningen med livet?

Hon hade verkligen förberett detta hur hon skulle berätta för oss att vi ska bli morföräldrar. Hon ringde mig förra helgen och sa att Claes och hon gärna följe med till landet nästkommande helg och jag blev glad och samtidigt lite förvånad men jag blir alltid glad när barnen vill göra något tillsammans med en så jag tänkte inte så mycket på det. Uffe som är mer pragmatisk ringde sen till Sanna och bjöd hem oss på middag till dem innan vi åkte till landet. När vi väl var där och satt och väntade på att biffarna skulle bli färdiga så fick Uffe och jag varsitt paket av Sanna som hon ville att vi skulle öppna samtidigt vilket vi gjorde. I paketen låg det varsin Tshirt som det stod världens bästa mormor / morfar på. Vi blev så glada och överraskade och sen blev det glädjetårar och kramkalas.

Nu blir det några spännande och lite oroliga månader innan det är dags för det lilla underverket att komma ut.


RSS 2.0