Det är sommar nu

Vi hade en mysig frukost stund på lördagsmorgonen. Sanna och jag löste melodi krysset. Sen var vi väg på fika hos tant B som bjöd på tårta och hembakade kakor och bullar och visade oss runt i sitt lilla radhus som hon har flyttat till. Efter kaffekalaset gick vi hem mätta och lite trötta och var och la oss oss och vilade Sanna i hammocken, jag i hängmattan, Uffe och Claes i varsin vilstol det var himla skönt faktiskt att bara slöa. Till kvällen gjorde Sanna en mycket god fisksoppa och jag gjorde rabarberpaj till efterrätt.


Fredagskväll

Det är fredag och jag är glad och nöjd över att ha lyckats lösa helgen och måndagen tomma arbetspass nu känns det bra att få lämna stan
och jobbet för en helg på landet. Uffe kom och hämtade mig och Ida så nu är vi på väg för att äta middag hos Sanna och Claes och sen följer de med upp till Lillebo Signero.

Igår träffades Malin och jag Nettis blev tyvärr sjuk men Malin och jag hade en härlig kväll. Vi promenerade i Gamla stan och hittade ett fint lite ställe där vi beställde en fantastisk räkmacka till mig och Malin tog en Caesar sallad och vi tog ett varsitt glas vitt till. En jättetrevlig kväll. Det är så härligt att strosa runt i stan och njuta av de ljusa sommarkvällarna.


Det sker alltid en förändring

Att börja ett nytt jobb är kul och intressant, att träffa nya människor och lära sig nya saker men det är också jobbigt, tufft, omvälvande och jag saknar mina kollegor och vår gemenskap. Vilket är helt självklart det tar tid att bygga upp nya relationer och arbetssätt och jag ångrar mig absolut inte men jag pendlar mellan att tycka att det är jättekul till att känna att det här kommer inte att funka, jag kommer aldrig att lära mig hur allt fungerar. Men då tittar jag på min lilla tavla från Byälven där det står.. Det kan lika gärna gå bra! Vilket är sant.

Idag har det varit en bra dag och en mysig kväll. Ida och jag tittade upp till mamma på hemvägen med lite kakor och Ida hade tur mamma hade gjort köttbullar den här gången med.
På kvällspromenaden med Ida så mötte vi Marita och så tog vi en gemensam promenad i koloniområdet i Skarpnäck det var väldigt roligt att träffa henne och prata lite om vad som hänt i våra liv sen vi sågs sist.

Imorgon ska jag träffa Malin och Nettis och få höra om Nettis nya jobb, ja det är många som slutar och nya som börjar på Byälvsgården det här året.


Midsommar

En lugn och skön midsommar... har det varit, nu sitter Pär och jag på tåget hem till stan igen och Uffe kör hem sin mamma till Stallarholmen.

Det har varit tre välbehövliga dagars vila och nu känner jag mig redo för att jobba i morgon.

Nästa helg följer Sanna och Claes med oss upp till landet det ser jag fram emot.


En ny fin bil

Jag har köpt en bil en alldeles ny så himla snygg röd Renault clio sport tourer. Jag är så glad. Men vi måste vänta till i slutet av augusti innan vi får den. Känslan är som när jag var liten och man väntade på att det skulle bli julafton eller födelsedag då tiden kändes så låång.

Nu är vi på väg till landet för att fira midsommar och för att njuta av tre dagars lugn och ro, dagar som jag har tänkt tillbringa i hängmattan och hammocken och i växthuset. Jag är så himla trött i huvudet det tar på krafterna att börja på ett nytt jobb.

Ida har också börjat på Rosengården idag tog vi lunch på en bänk i Svandammsparken i Midsommarkransen. Det fungerar bra hon är jätteduktig och ligger snällt på en stol på mitt kontor och kollar på dem som går förbi.


Sjung om studenten....

Jag är så trööött, jag började på nytt jobb i måndags och har varit på två roliga studentfester Mikaels och Amandas, ikväll har jag varit ute och provkört en bil som vi kanske ska köpa Ja, oj oj det är tur att det är fredag i morgon detta blev en intensiv vecka men kul!!

Nu i helgen har jag varit på landet och på vägen upp så köpte jag nya trädgårdmöbler för pengarna jag fick av Magnus och Irene och Attendo i femtioårspresent. Äntligen har jag fått de fina vita trädgårdmöbler jag har önskat mig och de passar så fint ihop med hammocken

Uffe och jag har äntligen bestämt oss för vilken bil vi ska köpa det blir en blå metalic Renault clio sport tourer


7.15

Klockan är kvart över sju och jag är på väg till mitt nya jobb som samordnare på Rosengården lite pirr i magen måste jag erkänna att jag har men även en viss nyfikenhet och förväntan över hur detta kommer att bli. Det är mycket nytt att lära och många nya människor att lära känna


Gunga din själ i en hammock ....,,

Nu har jag jobbat min sista arbetsdag på Byälvsgården efter 13 år har det blivit dags att gå vidare, på måndag börjar jag på Rosengården i Midsommarkransen. Den sista dagen var fylld av avsked, många kramar och en del tårar och jag blev förvissad om att jag kommer att sakna alla så himla mycket. Ett litet tag ångrade jag mig faktiskt för Byälvsgården är en väldigt speciell arbetsplats med så många fina människor som jobbar där, men trots alla fördelar så känner jag ändå att det är dags att byta för jag vill göra något mer i yrkesliv innan det är dags för pensionen det är visserligen några år kvar tills dess men tiden går så fort....

Just nu sitter jag och njuter av tillvaron i min fina 50 års present som Uffe skruvade ihop igår. Den är så fantastiskt fin och det är så rogivande att sitta i den Här kommer jag att tillbringa många timmar men att läsa och ha det skönt

Solen skiner och det ser ut att bli en fin sommardag vilket är bra för vi väntar fint främmande idag, min barndomskompis och hennes man kommer Lena och Jojje, så nu ska jag gå in och baka sockerkaka och förbereda en god lunch.


RSS 2.0