Uffe 54 år idag

Varför vaknar jag klockan sex när jag är ledig?? Kvart i sju gick jag upp kokade gröt och kaffe och tog sen en timmes långpromenad med Ida jag mötte två personer på den promenaden. Så de flesta hade nog sovmorgon Halvnio var jag hemma igen, födelsdagsbarnet sover fortfarande vad gör jag nu som inte låter så mycket? Så då tog jag mig an pelargonerna som står i trappan och såg väldigt risiga ut efter vintervilan. Därefter betalade jag mina räkningar och sen satte jag en bulldeg och under tiden som bullarna gräddades tog jag ett varv med dammsugaren och sen var det dags för en Idapromenad igen denna gång med Uffe och svärmor som sällskap. På hemvägen gick jag in i blomsteraffären för att jag skulle köpa en blomma till Uffe och svärmor som fyller 80 år imorgon. Det blev en fin ros till Uffe och en hortensia till svärmor och så köpte jag fröer och två fina mårbackapelargoner till mig.
Så nu ska här sås små frön som förhoppningsvis växer till fina plantor att äta och vackra blommor att glädjas åt i sommar


Lite bilder från veckan

En fin kväll med scouterna i torsdags
Ida har sina kompisar med hem på middag


En dag i Uppsala

Det är något visst med att åka tåg fast det inte är någon långresa till kontinenten, så känns det ändå lite som ett äventyr. Jag är på väg till Uppsala för att träffa Sanna och Claes. På eftermiddagen är vi hembjudna på våfflor hos Per och Lena och småtjejerna det blir kul att träffa dem igen.

Det har varit lite mycket den här veckan både på jobbet och hemma så det var skönt när det blev helg. Igår var jag till mamma som har kommit hem efter sin axeloperation och Uffe var hemma och tvättade en bra uppdelning tycker jag. På förmiddagen tog vi en långpromenad med Ida i den sköna vårsolen, men det är fortfarande kallt och mycket snö Nu längtar jag efter att vårvärmen ska komma och att snön äntligen försvinner.


Tidig morgon

Just nu känns det som att jag kan inte kan vara riktigt klok klockan är halv sex och det är söndagsmorgon, jag sitter på T banan på väg till Karolinska för att jobba. Fast jag egentligen inte behöver. Bara för att jag vill och tycker det är roligt. Men nu är jag lite trött pga jag hade svårt att sova av oro för att försova mig men men det får bli en tidigt sänggående i kväll istället.

Igår kollade vi på på melodifestivalen vilket jag tycker är ganska trist men Uffe hade sällskap av Marie som kände sig för trött att köra hem till sig så hon nattade över i lillbrorsan säng eftersom han är på scout övernattning.

Det roliga som hände under melodifestivalen var när Carola sjöng och tackade Gud så vände dig Ida om och tittade ut genom fönstret hon brukar annars ligga och kolla lite med ett öga på det som rör sig.Vilken lycka. Marie har tagit körkort

Idag fick vi en riktig överraskning Uffe och jag Marie skulle komma på middag efter jobbet trodde vi men hon kom direkt från Norrköping där hon har varit i två veckor på intensiv körkorts kurs. Jag lämnade över nycklarna till bilen och så fick hon ta en tur i bilen alldeles själv Det känns så himla roligt och jag blev jätteglad. Ja här tror man att hon är på jobbet och jobbar på som vanligt så är hon i Norrköping och håller på att ta sitt körkort. Tur att man inte fick för sig att komma förbi på en kvälls fika de här veckorna, inte för att jag skulle ha haft tid jag har varit hos mamma på sjukhuset de flesta kvällarna. Men mamma har blivit opererad och börjar sakta men säkert bli bättre.

Stolt körkorts innehavare


Lördagsstädning och sjukbesök

En ledig lördag så skönt tänker jag ända tills jag börjar se mig omkring i lägenheten och upptäcker alla dammråttor och allt hundhår som finns på soffan och mattorna och inser att även om jag inte jobbar idag så finns det en hel del att fixa här hemma, men men det är väl bara att sätta igång det brukar kännas bra när man är klar efter en ordentlig storstädning. En fin blombukett att ställa på köksbordet ska jag köpa också. Långpromenad med vovvarna och hälsa på mamma på sjukhuset och laga något gott till middag ....... ja så ser lördagen ut.

RSS 2.0