Nattlampa

November går mot sitt slut och det blir mörkare och mörkare men som tur är så kommer december och man får tända adventsstjärnorna och mysa med tända ljus. Vilket jag verkligen fick göra i går kväll för att huvudsäkringen gick och den sitter oåtkomlig i källaren så det bara att ringa till jourmöntören och be dem komma. Middagen lagade jag färdigt hos Cecilia som inte var hemma och sen satt Uffe och jag och åt vår middag med tända ljus här och var. Riktigt romantiskt. Ikväll har jag varit och handlat till glöggmyset på söndag och så fann jag en fin tröja på rea som jag tänkte ha när vi går på Oscars på lördagkväll och så hittade jag den här lilla söta snögubben som jag har ställt på mitt nattygsbord och som tänds när man tar på honom. 
I lördags morse så vaknade jag med nackspärr vilket inte var så kul när jag skulle ut och åka med mamma till svärmor i Stallarholmen och äntligen få hämta hem lilla hunden. Men det gick bra och så fick mamma äntligen se hur Ingabritt bor.  Sen på vägen hem stannade vi i Hemfosa för att gratulera Emil som fyller nio år. 


Lyckliga migKlockan är fem en vanlig regnig och mörk novemberkväll. Arbetsdagen har varit rätt tuff och jag har en dunkande huvudvärk, jag är på väg ner till tvättstugan med veckans smutstvätt....
Då kommer min älskade Uffe hem och ger mig tre vackra röda rosor. 
Och nu så ropar Pär att middagen är klar. Lyckliga mig 
Goda råd i förkylningstider

Jaha så var det igen, jag vaknade i morse hes och kraxig och med en irriterande rethosta. Som det brukar så blev det under dagen bättre och kören ville jag inte missa nu när jag har varit borta så många gånger under hösten. Det är så härligt att sjunga men jag blev lite hesare men det kan ju vara lite sensuellt har jag hört. Mina kära körkompisar kom i alla fall med ett antal goda råd för hur jag ska kurera mig bland annat tugga på pepparrot, riva ingefära och blanda med citron och honung och hälla på hett vattenoch dricka som te, gurgla med saltvatten eller jodopax blä äckligt!! Men teet var ok inte så jättegott men drickbart och förhoppningsvis effektivt. 


Igår var jag på författarkväll tillsammans med Malin det var som vanligt roligt och intressant att höra författarna berätta om sina böcker och hur de hade skrivit dem. Det är extra roligt när man har läst böckerna som de pratar om. Sen är det så roligt att få den lilla goodiebagen när man går och titta vad de har stoppat ner för kul. Nu var det några böcker, lite te och choklad. Malin och jag var också in till butiken slöjddetaljer och handlade lite ståltråd som vi förhoppningsvis ska göra fina hjärtan av på pysselkvällen på fredag då vi ska träffas våra jobbarkompisar från Byälven och äta och lite gott och pyssla!! Det ska bli så skoj. 
På lördag är det äntligen dags att få hämta hem Ida igen det är så tomt och jag saknar henne så mycket även om det är lite skönt att slippa kvällspromenaden under några regniga novemberkvällar. 
Men nu ska jag lägga mig och hoppad att en godnatt sömn kurerar mig ochså
Vårrullar från Vietnam

Jag sitter i soffan och myser efter att ha ätit frukost och har just läst ut en bra bok. Klockan är nio på söndagsmorgonen och jag har en hel dag på mig att fixa och dona lite hemma, en skön känsla. Ida är hos svärmor och Uffe gick precis iväg för att tillbringa sin söndag i handbollshallar och Pär sover ett par timmar till. Det är lugnt och skönt. Igår var vi hembjudna till Kia och Kjelle och vi fick en fantastisk god middag bestående av viatnimeniska vårrullar som de hade lagat själva inspirerade av sin tre veckor långa semester resa i Vietnamn resten av kvällen visade de bilder och berättade om sin resa vilket var väldigt underhållande och kul. 

Novembersöndag

Nu sitter jag på T banan på väg hem jag har varit hos mamma och lämnat lite saker som jag har köpt åt henne idag en dokument förstörare (den kan hon nog ha roligt med) och en sänglampa så att hon kan se ordentligt när hon läser i sängen. Uffe och jag var iväg på förmiddagen och tvättade bilen och sen åkte vi till Skärholmen och handlade och jag bjöd honom på farsdagsfika. Roligt och mysigt att göra något tillsammans, vi är lite dåliga på det så det är kul när det händer. Nu ska jag hem och laga mat och gå ut med Ida tänkte jag men det går ju inte hon är ju hos svärmor i Stallarholmen, det konstigt att inte ha henne hemma men det är jätteskönt att Ingabritt kan ta hand om henne ett tag tills Janne kommer hem igen. 

Nu är helgen snart över den går fort och veckorna likaså, snart är det första advent och idag har jag skickat ut inbjudningar om glöggmys hemma hos oss till våra vänner. Det har blivit en tradition nu och det brukar bli kul. 

Farsdagsfika Söndagsaktivitet 

Mina fina tjejer

Marie följde med mig till landet idag för jag skulle åka dit och plocka in alla mina krukor och trädgård pynt och rensa ur växthuset innan snön kommer. Det är så skönt att det är gjort och tur att Marie var med och hjälpte till för det är mycket som ska plockas in. Men det kändes lite annorlunda att vara där så sent på hösten men jag kommer ihåg att vi var och tittade på huset och köpte det vid den här tiden för åtta år sen och det har verkligen hänt en del sedan dess. Mer ska det bli en lekstuga ska byggas och sandlåda fixas och gungor ska hängas upp......och mera grönsaks och blomlådor ska det odlas i och kanske får vi till ett trädäck till sommaren. 

På vägen hem stannade vi hos Sanna och Claes och fick nybakad kladdkaka med vispgrädde. Sanna visade den fina nyinköpta vagnen och lite söta små kläder som hon hade handlat. Ja nu väntar man bara på att det lilla pyret ska titta ut så man får köra omkring henne i vagnen. Som blivande mormor har jag också en del pyssel för mig jag håller på att virka en filt och jag ska sy ett babynest. Det är så roligt och spännande och jag längtar verkligen till det ska bli januari. 
RSS 2.0