Ny färg och nytt jobb

Första helgen hemma i stan på länge det var faktiskt skönt. Lördag förmiddagen tillbringade jag i min fåtölj med en bra bok. Så skönt men sen blev det lite fart på mig och jag tog en långpromenad med Ida och sen for jag över till mamma och fixade lite saker där. Idag började jag med att tona håret sen hjälpte jag en granne att köra lite grejor till hennes kolonistuga väl hemma igen så gick jag runt och kollade på på några av konstnärerna som hade öppet hus under Bagis konstrunda. Det var väl inte så himla intressant hela tiden men jag och Ida fick en annorlunda långpromenad och vi träffade på några gamla jobbarkompisar under vår konstrunda och det var ju kul. 
I morgon är det dags att börja på nya jobbet och  det ska bli spännande fast jag har lite pirr i magen ska jag erkänna.Hej Hösten

Brrr idag var det svårt att tänka sig att det fortfarande var sommarvärme i lördags nu är hösten här med friska vindar och hög och klar luft, jätteskönt bara man är klädd ordentligt. Ida och jag har varit hemma den här veckan så det har blivit många sköna långpromenader. Igår tog vi med oss mamma och syrran vi till landet men vi stannade bara över dagen. Syrran hjälpte mig att bära in trädgårdsmöblerna och skördade alla små gröna tomater som fanns kvar i växthuset. Mamma kollade om det hade kommit några kantareller på hennes ställe men tyvärr det har varit för torrt i sommar. Idag har jag städat och rensat ut hallgarderoben och fixat med blommorna, det är väldigt skönt att vara hemma och ha tid att göra sånt här som man inte hinner annars. 
På måndag börjar jag jobba igen på mitt nya jobb på Sickla dv. Det är lite pirrigt men jag känner mig väldigt välkommen och det är skönt för jag blev lite kantstött på det andra jobbet. Men en erfarenhet rikare är jag i allafall. 


Nu har jag sagt upp mig igen

Ja det fort ibland igår var jag på intervju idag ringde de och sa att jag har fått jobbet. Direkt efter samtalet gick jag och sa upp mig i morgon får jag reda på om jag måste stanna uppsägningstiden ut (en månad) eller om jag får gå  till den första oktober. Det känns bra men lite tråkigt också för det hade ju faktisk kunnat blivit bra med att jobba på Rosengården. I morse hade vi möte 
med cheferna och då började vi prata om budgeten och jag frågade hur det skulle bli framöver med min tjänst och visst var det så att mitt samordnarjobb skulle komma att upphöra men att jag självklart skulle få arbeta som uska i verksamheten. Det kan hända att jag skulle ha företräde framför den andra samordnaren pga att jag har jobbat längre i företaget men orka bråka om det jag vill ju faktiskt inte jobba där. 

Nu ska jag tillbaka till LSS verksamheten igen det känns bra. 

Tröstshopping

I måndags gick jag hem från jobbet med gråten i halsen och ont i magen. Min nya chef är diktatortypen. Ett exempel på hur hon visar att hon bestämmer är när hon klev in på mitt rum där jag satt tillsammans med en timvikarie och gick igenom vilka arbetspass hon kunde jobba och ställde sig att stirra på oss och frågar sedan om det är något viktigt vi gör. Jag förklarar vad vi gör och hon kontrar med att säga att det inte är tillräckligt viktigt för att timmisen ska gå ifrån avdelningen och sen beordrar hon henne att resa sig från stolen och genast gå tillbaka till sin avdelning. Nu är det ordning och reda som gäller och det kan absolut vara bra (för det behövs på Rosengården) men man kan ju säga saker på olika sätt. I dag har vi haft APT där hon går igenom de regler och rutiner som man ska förhålla sig till på arbetsplatsen och att man ska visa respekt och ha ett bra förhållningssätt mot de gamla och varandra, det kommer säkert att bli bra men då är inte jag kvar. För jag känner att det är dags att in på en annan väg, så nu har jag sökt annat jobb och på måndag ska jag på arbetsintervju.

Igår efter jobbet så åkte jag iväg till bilfirman för att höra när vår bil kan levereras och det blir till att vänta ett tag till någon gång under vecka 43, Ja men den som väntar på ....... Men efter det gick jag och kollade på lite höstnytt i Nacka forum och kom hem med några påsar. Det kändes riktigt bra. Ett klassiskt psykologiskt beteende känner du dig oglad så köp något roligt så blir det bra, bättre än att tröstäta choklad i allafall.

Nu är jag på väg till kören Äntligen det ska så roligt att börja sjunga igen.

https://cdn2.cdnme.se/1077359/7-3/pic_52308ba6ddf2b3264e898919.jpg" class="image">


En vecka av mitt liv

Det händer mycket på en vecka i mitt liv ibland.... I torsdags meddelade min nya chef (som började på måndagen) att jag fick en vecka på mig att fixa något för Ida för chefen är allergisk (det kan man inte säga så mycket om) men jag fick lite panik över hur det skulle ordnas med så kort varsel. Men under helgen bestämde jag mig för att ta "ledigt"ett par dagar för att hitta någon vänlig själ som har möjlighet att ta hand om vår lilla hund och samtidigt försöka hitta en annan arbetsplats för nu känner jag att det är lite för mycket på Rosengården. Båda cheferna har sagt upp sig och slutat, arbetsterapeuten och en sjuksköterska också plus att två avdelningar har stängt sedan jag började den 10 juni dessutom så ska rosengården läggas ner om ett år.

Jag började sätta upp lappar om hundvakt på måndagen och tisdagen på tisdag kväll ringde vår scoutkompis (alltid redo) och sa att han kunde ta hand om hunden ett par månader eftersom han skulle vara sjukskriven för sin nyopererade axel. Fantastisk så bra att det löste sig.
Under tisdagen så var jag och hälsade på Carina ( Ludvigs mamma) på Karolinska sjukhuset och passade då på att gå upp till avd P54 och meddela att jag gärna jobbar extra där på helgerna nu till hösten. Den första jag mötte var chefen Camilla som blev jätteglad över att jag titta in och erbjöd mig ett vikariat på avdelningen så nu har velat hit och dit om hur jag ska göra. Säga upp mig från ett fast jobb med bra lön till att ta ett vik som underbetald uska det låter ju inte så smart kanske.... Men å andra sidan så trivs jag inte alls på mitt jobb. Det är ingen bra stämning och personalen mår inte så bra med hot om nedskärningar och att bli flyttade på till andra avdelningar och ständigt få nya arbetsscheman. Jag skulle aldrig ha börjat där om jag hade vetat det skulle läggas ner.

Idag har vi varit på Therese begravning i O xelösund. Det var mycket fint och ljust men också mycket sorgligt att se hennes fästman och alla hennes vänner och vi i familjen som sörjer att hon är borta. Men jag känner ändå en glädje över att vi fick ha Therese här i 25 år.
Hon flyttade hemifrån och fick möta kärleken innan hennes hjärta tog stopp.
Men vår saknad är stor för denna tuffa, envisa och rara tjej.


RSS 2.0