Liten puss på prinsessan


På landet i helgen fick jag hjälp av Pär och Uffe att fixa till baksidan av trädgården. Vi grävde bort alla jordbäddarna som var kvar efter köksträdgården som jag har flyttat till en soligare plats i trädgården. Nu är det slätt och fint och till våren ska det byggas en liten lekstuga där. 
Söndag em uppvaktade vi Claes som fyllde trettio år i onsdags med några flaskor whiskey. 


Egen lägenhet

Marie har skrivit kontrakt på sin alldeles egna lilla lägenhet i Trångsund. Jätteroligt! Nästa helg ska Uffe dit och måla, det är verkligen bra för flickorna att de har en snäll målare till pappa. 
Helgen efter blir det kanske inflyttning om golven hinner bli lagda. 
Nu i helgen far vi till landet och då ska vi höstfixa lite i trädgården jag har tänkt ta lite hjälp av Uffe och Pär. På söndagen ska vi till Sanna och Claes för att fira hans födelse dag som är i morgon. Här är en bild från när vi var där i söndags, då jag stekte jag pannkakor med Tuva. Yoga

Efter en mycket intensiv jobbdag då ingenting blev som det var planerat så var jag jättetrött och kände mest för att åka hem och sova. Vilket jag inte alls gjorde för ikväll var medbjuden till Cecilias yogagrupp. Jag har velat testa yoga länge men det har inte blivit av. Men nu var det dags och det var en upplevelse. Yoga ledaren är en fantastisk engagerad och inspirerande finlandssvensk kvinna som verkligen visade mig både verbalt och fysiskt hur jag skulle utföra de olika rörelserna. Det här är verkligen bra för mina stela och spända muskler och leder. Tisdagkvällar är nu inbokade för yogapass. 10 augusti

Söndagmorgon.....frukost i hammocken, solen skiner lagom varmt och det är lugnt och skönt. Men brandlukten från skogsbranden gör att jag tänker på alla dem som har blivit evakuerade från sina hem och de som inte längre har något hem att återvända till. Det är skrämmande vad en en liten gnista i skogen kan ställa till med. Förfärligt! Jag hoppas att det ska börja regna riktigt ordentligt just där. 

Igår städade jag hela vårt lilla hus och badrummet ordentligt och sen bakade jag lite kakor och en liten tårta till sommarens årliga kafferep med tant B och Perssons. Varför viker jag en hel lördag åt detta då kan man undra. Jo för att det är trevligt och man gör så här på landet och Arne han håller koll på huset och vattnar i växthuset. Utan hans hjälp skulle nog det mesta torka bort. Så får vi lite perspektiv på tillvaron, att ta vara på livet när man lever. Vi pratade mycket om grannarna Gunnar och Ebba som har gått vidare och hur deras hus och tomt står och förfaller för att deras släktingar inte kommer överens om hur de ska göra med huset. Dödsannonser och de fina verserna som står där pratade vi också om. När de hade gått hem var det dags för middag och då gick jag ut i trädgården och plockade lite mangold,squash, socker ärtor, rödbetor, kryddörter och lagade sedan en god grönsakspaj till middag. 


Helgens lilla pysselprojekt blev ett virkat mobilfodral och när jag ändå höll på så virkade jag in headsetsladden som jag alltid irriterar mig på att den är hoptrasslad när jag ska använda den. Lite fånigt enligt familjen men huvudsaken att det funkar så är jag är nöjd. 


Det är ju söndag så då gör vi som vanligt, stannarill på vägen hem från landet och hälsar på prinsessan och hennes föräldrar. Jag hade med mig en kasse med det sista av Sannas saker. Bokmärkespärmar, skolpapper och en piratklänning som hade legat så länge att guldfärgen hade blivit silverfärgad. 
Sanna hade sytt fina gardiner och kuddar till Tuvas rum. 
Tuva kan sitta nu, men hon har några kuddar bakom sig för säkerhets skull. Det är så roligt att träffa henne i gång i veckan och se hur hon har utvecklats för varje gång. 
Semestern är till ända

Nu är mina fem veckor semester slut....... jag har haft det så himla bra och känner mig verkligen utvilad. Men det klart det kändes lite tråkigt att åka till stan men med mig hem har jag socker ärtor, potatis, tomater och squash och massor med vackra sommarbilder. Men det är trösterikt att det snart är det fredag igen och att det kommer många fina helger innan det är dags att stänga igen för vintern. 
Men vägen hem tog tid idag nästan tre timmar innan vi var hemma pga av mycket trafik och två olyckor på vägen. Så det kändes skönt att få kliva ur bilen men det känns fortfarande lite konstigt att hemma  är i Enskede och inte Bagis. Men det är underbart att slippa bära upp all packning tre trappor det är bara att ställa in i hissen och så är det så praktiskt att man kan sätta korsdrag mellan ytterdörr och balkong så det blir behagligt inne när termometern står på 28-30 grader. 

Fredag Uppsala

Sista semesterdagen...... 
På förmiddagen följde jag med Pär till arbetsförmedlingen innan jag tog 11 tåget till Uppsala och mötte Sanna där. Sen gick vi en shoppingrunda, Sanna köpte tyg till gardiner i Tuvas rum samt kläder till kusinerna och svägerskan Lena och lite annat. Mina fötter i de blå pumpsen började göra, så vi började leta sandaler till mig som jag för övrigt har försökt hitta hela sommaren. Men med Sannas hjälp så hittade jag dem. Hurra! Lite dyra men jag bör nog kunna ha dem flera somrar. 

Vi åt lite lunch innan vi promenerade hem till Claes och Tuva. Det var mysigt att gå omkring i med Sanna i hennes fina stad. En fin avslutning på semestern. 
Torsdag Tyresö slott

Torsdagen tillbringade jag i Maries sällskap, vi hade en härlig dag vid Tyresö slott. En promenad i parken och sen gick vi längst ut på Notholmen där Ida fick ta sig ett svalkande dopp. Vi fikade med smörgås och god kaka uppe vid slottet, sen tog vi en sväng i den fina handelsträdgården där två fina rosor inhandlades som nu pryder sin plats hemma i kopparbunken. Foto och loppis

Nu när vi var samlade så passade vi på att ta fyra generationsbilden som mamma ska få i födelsedagspresent. Marie tog jättefina bilder på oss. 
Det blev en en hel del roliga bilder också. 


Som den här när mamma skulle killa mig under hakan. 


Kul hade vi. 


Gammelmor och TuvaEn tur till mammas kantarellställe blev det men hittade tyvärr inte en enda liten kantarell men sen åkte vi till en loppmarknad. Där vi gjorde en del fynd. Sagoböcker till Tuva, trälådor till Marie och mamma hittade lite allt möjligt ljusstakar, prydnadssaker en liten ryamatta och så fick jag två stycken äggkoppar i silver för tio kronor. 
Efter att ha ätit lite fil och mackor till lunch så packade vi ihop och for hen till stan igen nöjda och glada efter ett par mysiga dagar. 

Oväntat besök

I måndags hämtade jag mamma i Farsta och så åkte vi till landet, för nu var det mammas tur att få lämna hettan i stan ett par dagar. 
Väl framme installerade sig mamma i lillstugan och jag lagade middag, torskrygg med nyupptagen färskpotatis och kall gräddfilssås.mamma hade ett ett önskan att vi skulle göra en utflykt till Hyttön där hon är född så  på tisdagförmiddag programmerade jag in  Hyttön i gpsen i bilen och så åkte vi dit  på små kringelikrokiga vägar. På vägen dit stannade vi till i Älvkarleö och handlade lite att äta innan vi for vidare. Det var intressant att komma till den lilla byn och mamma var glad att få återse den. 

Väl tillbaka i Tärnsjö på eftermiddagen så fick jag en smärre chock när jag såg att våran ytterdörr var öppen men sekunden senare så såg jag att vi hade fått kärt besök. Sanna, Marie och Tuva hade bestämt sig för att komma och hälsa på och stanna över natten. 
Så himla roligt.  
RSS 2.0