De första stegen

Prinsessan tog sina första steg idag. Så himla roligt!! Det är verkligen fantastisk vad mycket som händer under ett år. Det är så underbart  att få vara med och följa hennes utveckling. 

https://www.dropbox.com/s/wwgaynnplj0wkid/VID_20141230_204614.mp4?dl=0

Julen 2014

Tuvas första julafton.... Paketen öppnades och innehållet beskådades men det var ändå kartongerna och snörena som var allra roligast just då. Sötast var hon när hon öppnade paketet med nallen och den fick en stor kram. 

Det har varit en fin jul och så himla skönt att vara ledig och fått tillbringa tid med familjen. Det är kallt och det blev en vit jul fast det är ju inte något skidföre direkt men fint ändå. Idag tog Uffe och jag med Ida på promenad till Årstafältet och gick en bit på Göta landsväg. Det kändes lite speciellt att gå där för jag har inte varit där sen jag jag var i tonåren. Det är ju bilfritt där numera till skillnad från när jag bodde på sandfjärdsgatan och är ett fint strövområde. 


På em var Marie och jag i Nacka forum och fyndade lite på rean. Ett par nya jeans och en gosig morgonrock för halva priset fick följa med hem. 

På annandagen var vi och fikade i Hemfosa hos Anita och Jan. Pär var hemma med Ida men han hade lite otur när han skulle öppna en frusen julmustflaska fast köket var skinande rent när vi kom hem igen, men han hade fått jobba hårt. Han hade torkat alla skåpluckor, väggarna, taket, golvet i köket och även en del av vardagsrummet. 

De lediga dagarna har gjort att jag har lagt mig sent och sovit länge på mornarna. Jätteskönt, men nu är det sen söndagkväll och jobbet väntar i morgon. 


Julkonsert med Teaterkören.


Klädd i mammas nyårsklänning och med bjällror som örhängen står jag redo för att möta publiken i årets julkonsert med Teaterkören. Det blev väldigt lyckat och det var så roligt att sjunga. I kväll har jag varit ute med jobbet på libanesisk julbord och vi har haft en mycket trevlig kväll med väldig god mat och vin. I morgon har jag semester och den 22 och 23 med vilket känns så himla skönt att veta att jag ska vara ledig ända tills nästa måndag.  :-)  och jag behöver verkligen det också. Hösten har varit rätt tuff jobbmässigt men nu känns det som att det är på väg och rätt håll ändå. 
I morgon kväll ska Uffe och jag gå på konsert förutsatt att Uffe mår bättre. Han har blivit sjuk stackarn och har varit hemma från jobbet idag vilket är väldigt ovanligt.  Under morgondagen ska Pär och jag köpa julklappar. Sen ska jag under helgen fixa lite hemma inför julen.....baka lite kakor, köpa gran, julpynta, byta gardiner men nu ska ja i allafall sova. Allt det andra får vänta. 

Lucia och Julmarknad på Skansen

I lördags mötte jag Sanna, Claes och Tuva på Skansen där vi gick runt och tittade på julmarknaden och fick känna lite julstämning bland ca tiotusen andra som hade samma mål att besöka Skansen denna lucia dag. Vädret var fint och det var roligt att gå där. Tuva metade i fiskdammen och jag köpte tunnbröd och brända mandlar och några julklappar. 

Sedan åkte vi hem och hade kalas för Pär tillsammans med Marie, Annette och mamma. Det är så roligt att mamma kan komma och hälsa på oss nu när vi bor på Lindevägen där det finns hiss. 

Igår var mamma och jag hembjudna på lunch hos min fina faster Aili. Det var jätte gott och så mycket mat, jag åt så jag blev alldeles proppmätt. Vi hade en mysig och trevlig eftermiddag.  


Efter jobbet i dag så var jag och klippte mig men för ovanlighetens skull så blev det inte så bra. Jag ska hålla mig till min vanliga frissa Titti. Men det är som Uffe sa det växer ut igen och så illa är det väl inte. Jo men det finns värre saker att bekymra sig över. 

När jag var färdig hos frissan så hittade jag en julklapp till Uffe det var bra och Sanna har hjälpt mig med Maries så nu är det inte så många kvar. 


Födelsedagsvecka
En intensiv men väldigt rolig vecka har det varit. I måndags firade vi Maries födelsedag med en överraskningsfest. Det blev väldigt lyckat. 

I kväll har vi firat Pär som blir 19 år idag. Jag lagade en väldig enkel födelsedagsmiddag men det är verkligen något som han gillar. Köttbullar och stuvade makaroner och till efterrätt marängsvisch. Det blev ett ganska stillsamt firande med bara Uffe och mig men vi firar mer på lördag med hans storasystrar. Men jag tror att att han är rätt nöjd ändå. 
Nu sitter jag i min fåtölj och kollar på jul med Ernst och är faktiskt lite trött så att jag nickar till under hans julpyssel och knäckkokande.
Jag ska lägga mitt huvud på kudden och sova nu.  


Decembersnuva

Inte så oväntat fick jag förkylningen som har hoppat runt på jobbet. Ont i halsen, lite feber och en rinnande näsa har gjort att jag har tillbringat större delen av arbetsveckan hemma i min soffa. Jag upptäckte en engelsk serie på Netflix som jag har tittat på. På så sätt har jag hållit mig still och vilat, något som jag har väldigt svårt för annars. Nu känner jag mig mycket bättre vilket är bra för jag har en del att göra i helgen. 

Idag har jag Tuvasäkrat hemma och så har jag köpt petskydd till våra kontakter. 
En kitschig julkrans till ytterdörren har jag gjort också. 
1 december
Nu är närmar sig julen med raska kliv. I torsdags var jag hos mamma och julfixade lite och igår hämtades kartongerna upp från källaren med alla julsaker. Så nu är stjärnorna upphängda och ljusstakarna framställda här hemma. Det blev lite annorlunda i år det är ju inte samma fönster men det blev bra här också. Träffade min äldsta och bästa vän Lena i går också, hon kom och kollade hur vi bor och så fikade vi lite innan vi åkte till Herrängens gård där det var vintage marknad. Det var lite som att titta i mammas garderob när vi runt och tittade på alla fina kläder och på dem som sålde som var klädda i de tidstypiska kläderna från 40, 50, och 60 talet. 
Vi hittade även varsin klänning som vi provade men tyvärr våra axlar och byst kräver lite mer tyg kunde vi båda besviket konstatera. Kvinnor på 50 talet var nog lite mindre. 


Lördagen tillbringade jag med mina flickor på Hasseludden yasuragi det var så skönt och avkopplande. Vi badade i de varma källorna, gick på Do in, qigong åt frukt och drack massor av vatten. Badade lite och somnade till och med en liten stund i de sköna vilstolarna. En härlig dag! 

RSS 2.0