Kunde bara inte låta bli.....
Söndsgsfix

Söndag kväll...... Jag sitter i soffan med en kopp te och känner doften av mitt nybakat bröd. Det har varit en bra dag och jag har haft tid att fixa lite hemma, bäddat rent, planterat och vattnat blommor,betalat räkningar, ställt fram bordslampor och plockat bort det sista från julen. Håret är nytonat och en snabb sväng till Farsta för att köpa hundmat blev det också. Det känns bra när man har fått undan saker som behövs göras.

Ett litet snabb pyssel torkade rosor och ett pilhjärta blev en ny dörrprydnad. 
Lördagsmys

I dag börjar jag lördagen med att gå ner i tvätt stugan och köra några maskiner. När det väl var klart så stoppade jag in svärmor i bilen och så bar det i väg till Uppsala för att hälsa på Tuva. Men lilltösen hade precis som sin morbror varit vaken nästan hela natten så hon var trött och sov men det går bra att gosa med henne ändå och få känna den goda bebisdoften. 
Bilder

Här är lite bilder på den fantastiska ljuvligt fina söta Tuva Marie Nordqvist. 
Som jag är en mycket stolt mormor till. 
Födelsedagen

Jaha så har det gått ett år sen den fantastiska 50 årsdagen då jag blev så hyllad och firad av mina fantastiska familj, släkt samt mina fina vänner. 
Årets födelsedag valde jag att fira med min kära mamma och sen åkte Uffe, Pär  och jag till Uppsala för att äta tårta tillsammans med Sanna, Claes och mitt ljuvliga barnbarn Tuva. Marie har tyvärr en rejäl förkylning så hon fick vara hemma och vila. Dagens överraskning var när de ringde från blomaffären och sa att någon hade skickat blommor till mig. Oj tänkte jag vad snällt av svärmor att skicka blommor men när jag packade upp blombuketten och läste på kortet så visade det dig att blommorna kom från min chef. Jag blev mycket förvånad och glad. Min familj och vänner har ringt och skickat sms hela dagen det är roligt att bli ihågkommen när man fyller år. 
2014 01 14 klockan 5.26

Äntligen!!! Nu är hon här ett litet litet flickebarn. Välkommen till världen. 
Det blev väldigt långdraget, vattnet gick på söndagkvällen och idag tisdag klockan 5.26 föddes hon. Det är så skönt att det är över och att allt har gått bra. Det var svårt att sova inatt för ju längre tiden gick så blev jag alltmer orolig för Sanna och lilltösen. 
Nu ska jag gå ut och handla lite och sen ska jag laga lite mat och ta med till dem så att de bara har att ta fram och värma de här första dagarna. 

En mycket glad och stolt mormor
Som äntligen kan använda sin fina tröja. 

Det lilla babynestet är färdigt. 
Snart är det färdigt

Idag har jag äntligen satt igång och sytt babynestet som Sanna har önskat sig. Jag tänkte jag skulle ha det mig till Uppsala i morgon men om jag vetat att det skulle vara så bökigt att få ihop detta så hade jag börjat lite tidigare.  Men nu vet jag hur man syr det och även hur man inte ska göra vilket är bra. Jag var på gränsen till att bli lätt hysterisk ett tag när jag skulle trycka in vadden men jag fick hjälp av Pär då. Nu är det nästan färdigt jag ska sy det sista i morgon. 
Lite trött och lite dammallergisk av all bommullsvaddd som yrde runt i hela köket (tur att man inte jobbar som bomullsplockare) går jag och lägger och sover men vaknar av att telefonen ringer.... Det är Sanna som säger att vattnet har gått. Kära nån tankarna far runt i huvudet, att somna om är uteslutet. Jag går upp och sätter mig i fåtöljen och bestämmer mig för att virka färdigt den lilla filten så att den också blir klar. Det känns lite lugnande att virka  och jag ska väl så småningom försöka sova några timmar vilket jag verkligen hoppas att Sanna också får göra så att hon får kraft och energi till det hon har framför sig. 
Det känns nervöst, pirrigt, förväntansfullt och oroligt såklart men om några timmar kanske, så är det färdigt hoppas jag. 


Tisdags reflektioner

En vanlig tisdag lagar jag potatis och purjolökssoppa, fläskpannkaka med rårörda lingon enkelt, gott och billigt. Två matbröd blev också. Jag måste hålla i och hushålla med kronorna nu efter alla helger så de räcker till nästa lön. 
Nu är det slut på helgdagar för en tid skolorna har börjat idag och Pär har börjat sin sista termin i gymnasiet. Studentmössan är beställd och snart är det hans tur att gå ut i vuxenlivet..... Det känns lite konstigt faktiskt. Åren har gått fort. I går var vi på bio Pär och jag och såg Hobbitfilmen. Den var bra men slutet nääe det gillade jag inte. Men det kommer ju en film till sa Pär då. Jaha!! Så då får jag väl vänta då på att se hur det slutar...... Ett år eller så. 
Det blev mycket bio på kort tid i lördags såg vi hundraåringen, jag är fascinerad av att det gick att göra en film av den tokiga boken men det var riktigt bra. 
Nästa film blir väl kanske med bioklubben dvs Malin och jag. 
Jag har inte plockat bort all jul än stjärnor, ljusslingor och ljusstakar får vara kvar ett tag till det är ju så mörkt och trist och ingen snö har det kommit heller. 

En rolig lördag

Idag for vi till Uppsala Marie, Uffe och jag Pär valde att vara hemma med Ida. Vi åkte hem till Sanna och Claes och sen tog vi alla bussen till stan och gick på trebion där vi såg den tokroliga filmen om hundraåringen som försvann. En smått galen men väldigt underhållande film. Efteråt åt vi middag på en persisks restaurang. Det var gott och lite annorlunda och kul att prova något nytt. 
Det var så roligt och mysigt att göra det här ett mycket bra förslag av Sanna. 
Dessutom så var det skönt att få göra det här eftersom årets första dagar har varit fyllda av oro för syrran som har legat på HS efter en TIA atack på onsdagsnatten men nu är hon hemma igen och mår ganska ok. 


1 januari 2014

Årets första dag börjar med att jag går en sväng med lilla hunden som nu är nöjd och glad över att få gå ut till skillnad från igår då vi fick bära ut henne till bilen och åka till Ågesta friluftsområde för att rasta henne. Hon vägrade att gå ut genom dörren och resten av nyårs kvällen låg hon tätt intill mig med en hög av kuddar över sig i soffan. 
På dagen så var vi tre ute och gick i två timmar till Hellasgården fram och tillbaka det kändes som ett skönt avslut på året. Det här var första gången Uffe och jag var själva ett nyår sen barnen kom det kändes lite konstigt men så är det vi får skapa lite nya traditioner. Igår kändes kvällen som en lugn och skön lördagkväll med lite extra god mat. 
På måndagkvällen efter jobbet mötte 
jag Marie som var i Farsta för att hitta något snyggt till nyårsaftonen. När jag kom efter att ha letat parkering i tio minuter så hade hon redan sökt igenom alla butiker utan att hitta något så vi åkte till Skärholmen och där fann vi hennes nyårsklänning med tuff jacka till. Perfekt! Så himla snygg! 
Varje nyår känner jag alltid en stor tacksamhet över det som har varit och tänker på det som har hänt under både roligt och tråkigt. Den största händelsen för mig var min fantastiska femtioårsdag som mina fantastiska flickor och familj gjorde till en underbar dag som jag aldrig kommer att glömma. Jag känner alltid en nyfikenhet men även en viss oro inför vad det nya året kommer att ge men år 2014 största händelse kan jag redan förutsäga för att inom några veckor så kommer jag att bli världens bästa mormor till mitt första barnbarn.
Det är stort!RSS 2.0