Fotografering

Lördagkväll....... Och vi är tillbaka i stan igen. Men jag kan inte påstå att det var med någon större lust jag lämnade landet för att jag antog att det skulle vara ännu varmare hemma men nu sitter jag på balkongen och det är riktigt behagligt. Eller så är det att jag har vant mig vid att det är så här varmt nu. Pär har haft några kompisar hos sig ett par dagar men han hade städat och plockat undan så fint att det inte syntes ett spår och inte av min lilla halva flaska med rom heller. Så det blev ingen mojito den här lördagkvällen utan ett glas alkoholfritt vin med apelsinjuice. Gott och läskande i värmen

På vägen hem stannade vi i Uppsala och blev bjudna på sillunch och kaffe med en drömgod rulltårta till. Så passade vi på att ta ett fyra generationers fotografi och det var inte så lätt att få till det ska jag säga. Vi skulle ha tagit ett sådant på mammas födelsedag men det hanns inte med då vi kanske kan få till det nästa vecka. 




Uffe och jag har just tagit en skön kvällspromenad och utforskat omgivningarna lite och konstaterat att det är riktigt fint och gammalt område vi bor i, vi gick förbi ridskolan och Enskede gård samt en stor nyanlagd dahliaträdgård till min stora förtjusning. ( inte Uffes men han gick runt  och tittade ändå). Lite kul att tänka på är svärmor har bott i det här området som barn och trampat omkring på samma gator som vi gör 70 år senare. 

I morgon ska vi träffa Marie för att kolla på en lägenhet i Trångsund som hon kanske ska köpa. 

Sol, sol, sol

Min planering för trädgårdsarbete blev inte av något nytt dammbygge eller flytt av växter är inte att tänka på när sommaren bjuder på 30 grader varmt en vecka. Så det har blivit en del stillasittande pyssel i stället. Nya skyltar här och där. En dag med symaskinen och en gammal fläckig duk blev en hel hög med små lavendel doft påsar, en ny klänning till mig och de sistakuddfodralen. Nu är det 14 kuddar i soffan ( svärmor räknade). 


I motsats till mig finns de de som tar det lugnt.......


I bland iallafall. Uffe har gjort ett jättefint bakbordet till mig idag, så nu vill jag sätta i gång och baka bullar. Men det får bli en annan dag när det är lite svalare. 

Varm varmare varmt

I Fruntimmersveckan kan det vara lite regnigt men inte denna sommar. Det är ca 30 grader och jag är så tacksam att jag har semester och kan göra vad jag vill. I dag har vi varit och badat och när vi kom tillbaka så invigde jag glass
maskinen och gjorde hallonglass. Nu sitter jag i hammocken och dricker ett glas vitt med isbitar i. Men lite pyssel har jag ägnat mig åt igår gjorde jag en uteklocka av ett gammalt spisplattelock. 

Idag har jag provbyggt hur den nya dammen ska bli. 


Det porlar men det finns inget öppet vatten som små Tuvor kan ramla i. 


Födelsedags firande i Enskede

Nu har vi firat födelsedagar i Enskede och det fungerade bra, vardagsrummet är lite större är i Bagis så vi fick lite bättre plats. Mamma hade beställt god smörgås tårta och frukttårta som Marie hämtade på Ica i Farsta innan hon hämtade sin mormor. Det var så roligt att hela vår lilla släkt samlades förutom Uffe då som var hos Sanna och Claes och målade. Även Maries, Gabriel med sin söta dotter Alma var med. Vi passade också på att fira Janne som fyller två dagar innan mamma. 




Hejdå Småland och Cecilia



Det har varit några härliga dagar på Cecilias fantastiskt fina lantställe. Huset ligger i skogen vid sjön Möckeln. Cecilia har en egen liten ö och en badvik. Ida och Cecilia badade varje dag, jag en gång och Uffe inte alls. Det var lite svalt i vattnet tyckte vi badkrukor. Det är så himla vackert och fridfullt, det var verkligen avkopplande att vara där. 



Cecilia och jag tog bilen till Österlen över dagen och det var precis så underbart som jag hade föreställt mig. Brösarps backar, Kiviks äppellundar och så den härliga mandelmanns trädgård. Vi hade en så mysig och trevlig dag min kära granne och jag. Jag är så glad att jag äntligen kom dit och jag kommer absolut att åka tillbaka igen. 




Det har varit mycket blommor den här resan säkert till Uffes stora glädje ;-). Vi tillbringade en eftermiddag på Linnes Råshult också där vi gick en härlig promenad i det vackra landskapet och så fikade vi där med äppelmust, småländsk ostkaka det smakade mycket gott. 



Förutom att fota blommor så blev det en del bilder på kor, höns och ankor. 







Tredje semesterveckan

 Nu lämnar vi Stockholm för att åka till Småland och hälsa på Cecilia ett par dagar. Det ska bli så roligt att få se hur det ser ut där. På onsdag ska vi göra en utflykt till Mandelmans trädgård på Österlen det  ser jag verkligen fram emot. Cecilia har säkert en hel del sevärdheter som hon vill visa oss. Ett snabbt besök på ur Ikea blir det nog också. Men annars har jag nog bara tänkt att vi ska ha det lugnt och skönt och umgås och ha trevligt med Cecilia. 
I går var jag hos en mamma en stund och vi pratade om  vad vi kan göra på hennes födelsedag om lördag, en tur till Waxholm eller tårtkalas hemma hos oss på lindevägen. Vi får väl se vad det blir. 
Det har varit en fantastiskt sommarväder den senaste veckan, varmt och soligt. Skönt!  I torsdags var Uffe och jag till Valbo och köpte en ny tv så nu kan man se resultaten på fotbollsmatcherna. Nu känns det väldigt fint och modernt i vårt lilla vardagsrum med den nya soffan och teven. Men det bästa med besöket var min nya lilla leksak som jag nu sitter och skriver på, en iPad. När jag gick ut från affären så kände jag mig sådär barnsligt glad som jag gjorde när jag var liten och man hade fått det man hade önskat sig. 

Sommarbilder


Godaste sommarlunchen. 
Kylskåpskall fil hemkokt jordgubbssylt och havrefras. 
Sötaste nyvaknade sommarungen


Fina sommarblommor

Hjärtegubben

Sommargris i svalkande lerbad




Finaste sommarsoffan

Nu är vårt gemensamma sommarprojekt så gott som färdigt kvar är bara att fixa en liten tunn skumgummidyna på ryggstödet. Den blev så himla fin och dessutom skön att sitta i. Sju personer får plats på rad och två personer kan sova i den om de ligger skavfötters.  Det är roligt att få förverkliga en ide och att det blir som man har tänkt. 





Livet på landet

En vecka har jag haft semester och nu börjar jag äntligen gå ner i varv, och få ro i huvudet och kroppen. Det är så skönt att få vara här på landet och gå omkring och pyssla med det som faller mig in. I går var vi till Östervåla och köpte virke till soffan som Uffe har börjat bygga i vårt lilla vardagsrum. Det kommer att bli jättebra en låångsoffa med många kuddar  där vi kan sitta och ha det mysigt på kvällarna. 
En prommis till bibblan för att låna semesterläsning blev det med. 

Det var lite kallt igår men väl påklädd gjorde jag en liten mossampel med  krasse i, det blir fint när den växer till sig och hänger ner över kanterna. 




Idag har det varit betydligt varmare vilket känns skönt. Jag har suttit ute hela eftermiddagen och sytt

kuddöverdrag och dyna av gamla överkast till min fina hammock. 




Snart färdigt....

Efter en vecka på Lindevägen så börjar det nu bli lite ordning. Gardiner är upphängda och soffkuddarna är hittade. Hallen är möblerad som jag vill ha den.  Porslinet och kastrullerna är inställda i köksskåpen. Alla uppackade lådor är nerburna i källaren i väntan på återflytten. Alla svarta sopsäckar är körda till tippen. Balkongerna är tillfixade med mattor, stolar och blomlådor. Nu är det bara lite småfix kvar... Hänga upp lite tavlor, plocka i ordning i bokhyllorna och ställa ut lite lampor i vardagsrummet. Men det tar vi en annan vecka för i morgon far vi till landet för att ha semester. Det ska bli så skönt att äntligen få vila utan att ha en massa flytt kartonger som väntar på att bli uppackade. 
Igår var mamma här och hälsade på och det var väldigt längesedan hon hade möjlighet att komma på besök men här har vi ju hiss så det blev ju enkelt att för henne att komma. Så nu blir det säker fler gånger. 
Idag har jag tvättat och så har jag ordnat och donat härhemma. Pär och jag har varit iväg och handlat mat till honom så att han har lite att äta när han blir ensammen hemma.  Nu känner jag mig riktigt nöjd med allt som är fixat och så lite trött, dags att sova... Zzzz




RSS 2.0