Tuva Marie Nordqvist



Idag har vår lillaprinsessa haft sitt namngivningskalas. Hon blev väl uppvaktad av släkt och vänner och fick många fina och bra presenter. Det var så roligt att titta på henne när hon med hjälp av sina stolta föräldrar öppnade sina paket, för hon var så vaken och intresserad och tittade verkligen på allt. 

Här är några av gästerna......
Moster Marie och kompisen Jenny 


Mormorsmor 




Sanna hade bakat så mycket gott kolakakor, kärleksmums, hallongrottor, havreflarn, tigerkaka... och moster Anita hade bakat bullar och Ica Maxi hade gjort en jättestor och fin röd marsipantårta. Det var så fint dukat och fixat. Ett mycket roligt och lyckat kalas för vår lilla Tuva Marie. 

Hejdå Bagis



Ja herregud om jag tyckte att det var rörigt i går kväll så är det ingenting mot för vad det är nu, 

 Vi har hundratio flyttkartonger som står överallt och väntar på att bli uppackade. 
Det blev en låång dag för oss och flyttkillarna. De kom klockan åtta och sista kartongen var inburen i lägenheten åtta på kvällen så 12 timmar höll de på. 
I morgon ska jag till jobbet så kartongerna får vänta till kvällen... 



Midsommaren

Åh det är så rörigt hemma nu det står kartonger och påsar överallt, i morgon klockan 8 kommer flyttgubbarna och packar resten och flyttar allt vårt bohag till Lindevägen. Pär och jag har varit där i kväll med lite kläder och hans dator och så tog vi en bil tur runt för att han skulle få se hur det ser ut och var närmaste T bana och affär är för det kan ju vara bra att veta.
Ja det känns lite konstigt att det är sista kvällen här hemma i Bagis på ett tag, nu dröjer det till mars 2015 innan jag kan sitta här i köket och skriva igen.
 
Midsommar helgen blev inte som vi hade planerat för på torsdagen blev Uffe sjuk ont i magen och feber, Trist! så det blev ingen resa till landet för oss men svärmor och jag gjorde vårt bästa för att fira ändå vi dukade fram en klassisk midsommar lunch med sill och potatis och jordgubbar och grädde. Sen for vi till Hemfosa faktiskt och var med på midsommarfirande där en stund, och det var väldigt länge sedan jag var där en midsommar men det var sig ganska likt och det kändes kul. Jag hoppade in och stod i fiskdammen också, innan vi sa hej och tack och for vidare hem med svärmor till Stallarholmen. 



på lördagen kände sig Uffe bättre men valde att vara hemma och fixa inför flytten så jag och Ida åket själva till landet och det var riktigt skönt att få lämna den röriga lägenheten och få gå och fixa lite med blommor och grönsakerna. Avkopplande och precis var jag behövde efter en intensiv vecka på jobbet, det är mycket som ska ordnas innan man går på semester. Nu är det bara en vecka kvar att jobba sedan väntar fem härliga lediga veckor......  Så skönt det ska bli. Men de första dagarna är vi hemma och packar upp och fixar så att lägenheten blir beboilig. 
Men först ska vi på Tuvas namngivningskalas på lördagen det blir roligt.
 

Väldigt många bröllop

Det var en väldigt speciell dag igår på Skansen för det var dags för dropinbröllop för femte året. Jag är så glad över att jag fick närvara när Jonny och Anna gifte sig, det var en mycket fin, rörande och rolig vigsel. 


Efteråt skålade vi i champagne och åt chokladdoppade jordgubbar och havreflarn som Annas föräldrar hade gjort i ordning. Det var mysigt och trevligt. Sen for de nygifta till stan för att fira med sina kompisar på Anchor bar. Sanna, Tuva, Marie och jag gick och åt sushi innan vi for hem till bagis där gjorde sig Marie i ordning för att åka iväg och fira med Jonny och Anna. Men jag stuvade in barnvagn, hundbur, Sanna, Tuva och Ida i bilen och for till Uppsala. Där lastades Sanna och Tuva ur och Ida och jag åkte vidare till landet. 
Det var så skönt att vakna där i morse efter att ha sovit gott hela natten ( jag var lite trött när jag kom fram). Idag har jag städat lite så att det ska vara fint till midsommar och vattnat alla mina blommor och grönsaker och vilat i hängmattan. En skön och avkopplande dag. Åter i stan igen så skrev jag en lista på vad som ska göras innan vi flyttar, det är bra att ha det nedskrivet då behöver jag inte oroa mig gör att glömma något. Nu är det sovdags. 

Lite trött...

Efter att ha jobbat tredagars vecka, två veckor efter varann så blev det här en låång vecka. Det är mycket på jobbet nu innan semestern och nästa vecka kan nog bli tuff med två kollegor på semester och en ny brukare som börjar på måndag. Men då jobbar jag bara fyra dagar för nästa fredag är det midsommarafton som firas på landet som vanligt. Något att se fram emot. 
Med jobb på dagarna, rensa skåp och packa på kvällarna så det är inte så underligt att jag är lite trött. I kväll har jag tagit ett fotbad och ett litet glas vitt till och kopplat av lite i allafall. I morgon blir det sol säger de på vädret och det är vi glada för när det är bröllop för Jonny och Anna. Jag var och handlade två fina stora badlakan till dem i present, efter jobbet. Inte så fantasifullt kanske men det var inte så lätt och handdukar behöver man ju alltid och bättre än något föremål dom står och samlar damm i något skåp. Som våra oanvända grillbestick som jag hittade längst upp i ett av köksskåp. Nu får de följa med till landet för där grillar vi ibland. 



Jordgubbar och champagne en tisdagskväll

I dag avslutades arbetsdagen med jordgubbar och champagne vid Nacka strand därefter tog vi båten till Fjäderholmarna för en trerättersmiddag. En mycket lyckad överraskning från chefen.  





Tvätt och flytt tankar

Igår kväll var vi till lägenheten dit vi ska flytta om två veckor och ställde dig två små byråer som vi har fått av Sanna och Claes. Sen gick vi och hälsade på Cecilia och Mikael som flyttade förra veckan och har fått det mesta i ordning nu. Det kändes lite konstigt ikväll när jag skulle boka tid i tvättstugan för då insåg jag att det bara blir att tvättar en gång till innan jag tvättar i tvättstugan på Lindevägen där vi faktisk bokade en tid till tisdag den 24. Vi ska sätta igång att gå igenom skåp och lådor och se vad dom ska med och vadsom kan slängas eller skänkas bort. Men inte i morgon kväll för då ska jag på sommaravslutning på jobbet. Det blir något hemligt som chefen har planerat. Lite spännande att inte veta men det blir säkert kul. 


Sommaren är här nu

Det har varit en skön och vilsam helg, jag har tagit det väldigt lugnt det blev inga stora projekt gjorda. Jag har mest tänkt och funderat på vad jag vill göra under sommaren. Det är så härligt att ha allting framför sig sommar och semester. 
Jag har ställt iordning  på övervåningen för nu har Uffe gjort färdigt hyllorna. Det blev så fint och precis så som jag hade tänkt. 
Alla skivor på ena sidan och våra kläder på andra sidan. 
Sen har jag introducerat min nästa ide för Uffe en platsbyggd soffa i vardags rummet. Han har redan börjat ta mått och rita på den. Jag har letat så länge efter en ny soffa men de är antingen för små eller stora. Den här kommer att bli jättebra. Det är underbart med en händig man. 
Vattnat och pysslat med blommor och plantor har jag ju gjort förstås. 



En snabbfika hos lilla Uppsala familjen blev det på vägen hem till stan, de hade varit och handlat nya gardiner. Ursnygga  och allting matchade i lila, mattan, kudden och gardinerna. Vilket gladde mitt estetiska sinne. De har det så himla fint i sin nya lägenhet. 











Sjung om studentens lyckliga dag......,

Just nu sitter jag i min fina hammock och gungar lite stillsamt. Klockan är halvtio på kvällen, det är skön och stilla kväll. En smula trött är jag efter de senaste dagarna men jag känner mig så glad och tillfreds. Pär har tagit studenten och det blev en fin kväll med släkt och vänner som uppvaktade honom. Jag tror att Pär känner sig glad och lättad över att skolan är slut även om han just nu inte hur det kommer att bli. Men jag känner mig lugn det kommer att bli bra. 




Idag har vi hjälpt Sanna och Claes och prinsessan T att flytta i sin nya, fantastiskt fina lägenhet och det var så roligt, vi var många som hjälpte till så det gick väldigt bra. Ikea hyllor och skåp blev hopskruvade vartefter, saker och kläder blev upp packat och inlagda i skåp och garderober så det var mycket som var färdigt när vi for det kändes bra. 

Som vanligt när jag kommer fram till vårt lilla torp så går jag en runda i trädgården för att se hur allt har vuxit. I kväll blev jag verkligen förundrad över hur mycket det händer på en vecka. Fröerna jag sådde förra helgen har kommit upp, den  rosa jättevallmo har börjat blomma det är så vackert nu. 

Piroger och saft

Kvällen tid i köket kan sammanfattas med mycket pyssel för lite men det smakade bra och det är ju viktigast. Jag har aldrig gjort piroger förut men när jag höll på att göra dem så mindes jag att när Marie tog studenten så gjorde jag små mördegsknyten och de gjorde jag samma dag när köket var fullt av folk som höll på att fixa med maten och Uffe låg på golvet och installerade diskmaskinen. Det var lite lugnare i kväll bara Ida som höll mig sällskap i förhoppning om att något ätbart skulle ramla ner. Saft blev det för att inte slänga jordgubbarna och rabarbern som  kom fram när jag frostade av frysen i går. 






samma dag 

Söndag

Sitter i min fåtölj och tänker på helgen som gått och vad som har hänt och vad vi har gjort. Kristi himmel färdsdagen var kall och blåsig men jag höll på och fixade i trädgården och växthuset ändå och Uffe målade bättrade på alla gröna dörraroch Pär lagade middag en lugn och skön dag ända tills Jenny ringde och berättade att hon och Marie hade kört omkull med mopeden. Då blev det några oroliga timmar innan hon hade blivit undersökt och hade klarat sig bra inget brutet eller sönder någonstans. Ungen hade änglavakt. Sen ringde syrran och berättade att Jan hade jätteont i sin axel och skulle akutoperera bort portacaten vilket blev gjort under fredagsnatten på lördagen kom han hem igen och nu är det bättre. I fredags regnade det hela dagen men då var vi Uppsala och bakade pajer. Lördagen var det ömsom regn och solsken med då passade jag på att sy lite jag lagade två par jeans och sydde vimplar att sätta i träden, för att det ska bli festligt på studentdagen. Idag gick vi och hälsade på tant B och blev bjudna på kaffe. Sen packade vi ihop våra grejor och åkte hem till stan. Eftermiddagen och kvällens aktiviteter blev brödbak, matttvätt och  avfrostning av frysen. 
Skönt att ha det fixat. Nu är det sovdags!

27 år.....

Trodde aldrig jag skulle glömma.... den här dagen. Jag har alltid varit den som velat göra något. Den har varit viktig att uppmärksamma då det i dagens samhälle inte är så självklart att år läggs på år. Dagen tillbringades i Uppsala tillsammans med Sanna och Pär och vi lagade sex pajer till Pärs studentbuffe. Uffe var hemma och byggde hyllor till sina LP skivor och städade vårt lilla hus. När Sanna ringde Uffe på och sa att jag inte skulle hinna hem till middagen så svarade han - jaha då får jag äta bröllopsmiddag själv då. Ridå! I år var det jag som köpte blommor och en tårta som vi åt när jag väl kom hem. Sen hade vi det lite mysigt på lördagen i stället. 


RSS 2.0