Uffe 55 år idag

Han blev väl firad gubben min idag. Men det käraste besöket var Tuva morfars lilla prinsessa.


Sysslingar


Världens finaste ungar har varit på besök hos idag Emil och Tuva. 

Äntligen fredagkväll

Jag vet att jag har sagt det förut men det tål att upprepas, fredag kvällar är bäst. Det är så skönt  att sitta i soffan efter att ha ätit oftast en mycket god middag som Uffe har lagat och sedan bara få njuta av att arbetsveckan är till ända och det väntar en ledig helg. I morgon fyller Uffe 55 år år och då blir det fika och middag med barn, barnbarn, släkt och vänner. Det blir mycket att stå i på förmiddagen.....kakor som ska bakas och mat som ska lagas men det är det bästa som finns att samla alla och det blir liv och rörelse, prat och skratt det gör mig alltid så glad och lycklig. 
På söndagen blir det också kalas för då är det svärmors tur att fylla år.... Och då kommer hennes dotter och måg och kanske några barnbarn med så då blir det dags att koka kaffe och plocka fram fika brödet. Det blir en riktig kalas helg. 




Nattligt samtal

Lite trött.... Det har varit en intensiv dag. På jobbet har jag städat, skurat och burit möbler och diverse saker in till de nya lokalerna som vi ska jobba i. 
Efter jobbet så blev det ett snabbt inköp av bröd och mjölk på Willys  och lite sushi innan det var dags att gå till  frissan. Fin i håret tog jag sen T banan till Kärrtorp för kvällen övning med teaterkören. 
Nu ska jag gå till sängs för att förhoppningsvis sova hela natten vilket jag inte gjorde föregående natt. Efter att ha legat vaken i ca en timme beslöt jag mig för att gå upp och sätta mig att läsa en stund. Då märkte jag att Pär inte heller kunde sova så då kröp jag upp i hans säng och så satt vi och pratade  tills vi blev sömniga igen. Det var mysigt. 

Vårtecken.....

Det har varit en fantastisk helg som har gett mig massor av glädje och energi. Igår var vi till landet för första gången i år och satte på värmen och träffade grannarna. På vägen stannade vi såklart i Uppsala och fikade. Jag gick och bar på Tuva som var lite oglad men när jag provade att sjunga för henne så spärrade hon upp sina stora blå ögon och blev alldeles tyst och efter en stund så somnade hon. Uffe och jag fick sen förtroendet att gå på promenad i vårsolen med prinsessan. 


Idag var jag uppe tidigt och efter frukost och promenad med Ida så tog jag bussen till Älvsjö och trädgårdsmässan. Det var som vanligt mycket att se och inspireras av. Massor av blommor och pynt till trädgård och balkonger. Man kan verkligen göra av med mycket pengar om man vill vilket jag faktiskt inte gjorde idag. Men jag investerade i ett par nya gjutformar för betong som jag ska gjuta ett fint golv till växthuset med samt nya trädgårdshandskar. 

När jag började bli trött i fötterna och lite mätt på alla intryck och möten med vänner och bekanta så tog jag pendeltåget till Hemfosa  där syrran bjöd på lunch. Efter lunch och kaffe tog Anita, Marie och jag en promenad och tittade på husen som är till salu. Kanske något för Marie. 

De här fina vårtecknet såg vi när jag gick till tåget. 

Mormors hjärtegryn




Hon är så söt och fin och har på de här veckorna ökat i vikt och längd det mörka håret har börjar ljusna och har fått små lockar och ögonen är så blå. 
Det har varit en mysig eftermiddag hemma hos familjen Gustavsson Nordqvist vi har fikat och ätit Sannas goda tigerkaka.  Sen tog Sanna och jag bilen till ICA och handlade och jag köpte  fläsklägg som var på extrapris så nu blir det fläsklägg med rotmos en dag i veckan, det äter man inte så ofta. 
Lägenheten har de fått såld till ett bra pris det känns bra att det är klart för nu är det bara drygt tio veckor kvar tills de får flytta in i sin nya lägenhet som snart är färdigbyggd. 


Nästa helg är planen att vi ska åka till landet och sätta på värmen och då hälsar vi på igen. 


Fina minnes bilder

Dagens planerade middagsbjudning blev tyvärr inte av pga av att en av gästerna hade ramlat och brutit sin handled, oturligt nog. 
Så jag tillbringade eftermiddagen hemma hos min mamma, vi hjälptes åt att byta gardiner och fixa lite med datorn. Sen började vi titta på lite gamla bilder ur mammas alla fotoalbum och då hittade jag det här fina bilderna som är tagna för 51 år sedan. 


Syrran, pappa och jag. 

Min dopdag




Idag har det verkligen varit vårvindar friska och när vi gick dagen långpromenad med Ida som inte alls var speciellt behaglig så såg vi massor med nedblåsta träd. Med Ida gillar när det blåser för då flyger det omkring löv och grenar som hon jagar. 



Liten Tuva

Såhär gott sov lilla Tuva på mormor och morfars säng  när hon var och hälsade på i Bagis för några veckor sen. 
Om söndag ska jag åka och hälsa på henne för nu har vi inte setts på ett tag eftersom jag blev sjuk och då ska man inte hälsa på små prinsessor fast man längtar efter dem. 




Färdig!!!

Tuvas lilla klänning är nu färdigsydd. 


Tack för födelsedags presenten

Lördagskvällen show på Hamburger börs med Jill Johnson var helt fantastisk   Glitter, glamour, och proffsiga sång och dans nummer. Dessutom lyckades hon med att vara personlig med glimten i ögat. Innan showen åt vi en mycket god middag och till sällskap vid bordet hade vi två par som precis som vi var mitt i livet dvs 50-55 plussare. Som vi konverserade artigt med, nja det var mest Uffe han är oftast mer social än mig. Jag lyssnade mest och fascinerades av hur det sociala spelet ter sig för personer i samma ålder som inte känner varandra men ändå anser sig ha ett behov av att kommunicera. 
Trots våra olikheter i så hade vi ganska mycket gemensamt, som man ofta har med människor i samma livsfas, som vuxna barn, barnbarn, sommarstuga, båtägande och ålderstecken. Men för min del så hade jag nog föredragit att bara njuta av mina goda fiskrätt och  efterrätten tillsammans med min kära man men jag är nog en ganska tråkig osocial typ.  ;-)


I morse när jag vaknade så kände jag mig äntligen piggare. Skönt! Det är bra att det är söndag ändå så att det blir en vilodag till innan jag går tillbaka och jobbar. Idag skiner solen så vi tar en prommis med Ida och tittar efter fler vårtecken, igår såg jag det här årets första blåsippor. Jag blir alltid lika glad. 
Sen ska jag sy färdigt Tuvas klänning som jag började på igår. Ja det är söndagens planer. 



I dag har Sanna och Claes visning på sin lägenhet så nu håller jag tummarna för att den blir välbesökt och att det kanke blir budgivning. Så att de får den såld till ett bra pris. 



Livet i stort och smått

När jag kom till jobbet i måndags så visade det sig att tre av mina kollegor hade insjuknat underr helgen i hög feber och förkylning, på tisdagen ringde en till och nu är det min tur. Jäkla skitvirus. ibland när det är mycket på jobbet så brukar jag tänka att det skulle vara skönt att vara hemma några dagar och vila och ta det lugnt, läsa några böcker och kolla på någon bra film men det är inte roligt att vara hemma och vara sjuk för jag orkar inte läsa och somnar mitt i filmen nja så illa är det inte men faktum är att jag är tacksam över att det är övergående och att jag snart är tillbaka på jobbet igen. för det är lite småtråkigt att inte orka göra något och inte ha någon att prata med för det är just ingen som vill umgås med en när man nyser och hostar stup i ett. Fast detta är ändå en skitsak i jämförelse med min kära svåger som går och väntar på att genomgå ytterligare en jobbig undersökning i lungorna denna gång och sedan väntar en tid i ovisshet igen innan han får besked. Men mitt i det här tråkiga så kommerr ett riktigt glädjebesked att Marie har fått jobbet hon har sökt en fast anställning och ett heltidsjobb med en bra lön så fantastiskt underbart roligt!!!! Nu vänder det för flickan min efter allt det jobbiga hon har gått igenom. Så himla skönt!
 

Andra mars

Söndagens oväntade men väldigt välkomna lunchgäster. Våfflor med sylt och grädde åts med god aptit. 


Sen for jag till mammaoch satt där och pratade lite om ditt och datt. Därefter blev det en snabbvisit på IKEA för att köpa en hopfällbar gästsäng eftersom Marie hade hämtat sin säng och vår extrasäng och svärmor kommer på fredag.....
Kvällen tillbringade jag sedan för ovanlighetens skull framför teven och tittade på Så ska det låta, den norska serien Lilliehammer och någon komedisåpa innan jag kände att det var dags att gå och sova, nöjd och tillfreds med en fin helg och redo för en ny arbetsvecka. 


Veckan som gick

Lördagkväll..... Nu sitter jag i min sköna fåtölj och slötittar lite på melodifestivalen deltävling andra chansen som jag inte är ett dugg intresserad av men Uffe påstår att det inte finns något annat att titta på och jag orkar inte ens försöka undersöka övriga alternativ på tv-utbudet. Jag är lite småtrött efter dagens lilla lunch och handarbetsträff härhemma med mina fina vänner. Det blev precis som jag hade tänkt att det skulle bli mysigt och trevligt. Jag hade lagat en laxsoppa och bakat bröd till och sen slog vi oss ner i soffan och alla tog fram sina olika projekt. Annette stickade, Katarina tovade en liten hund, Cecilia virkade och stickade, Malin gjorde små fina hjärtan av ståltråd och jag virkade mormors rutor till Tuvas kofta. 
Så pratade vi naturligtvis..... om jobb, chefer, barn, mat, resor, tv-serier osv. 




I måndags så tog Sanna och Tuva tåget till stan och kom och hälsade på oss. Jätteroligt!! Cecilia och Moa  fick också träffa vår lilla prinsessa. 


På tisdagen jobbade jag över en stund men när jag skulle åka hem med bilen så gick det inte alls. Bilen blinkade och ville inte alls starta så jag fick ringa vägassistans som kom och hjälpte mig att starta bilen det var batteriet som hade laddat ur pga att jag hade kommit åt en spak som satte på lyset när jag hade klivit ur bilen. Lite pinsamt tyckte jag att det var och nu kollar jag jättenoga varje gång jag lämnar bilen att allt är avstängt. 

På onsdagen  var det kördags som vanligt och vi övar flitigt på alla sånger som vi ska framföra den fjärde maj i Erik Eriksson hallen. 

På torsdagen gick jag på ett gympapass på Friskis och Svettis. Kul och det känns bra att jag har kommit igång att träna för jag blir mycket piggare. Väl hemma igen åt jag pizza som Pär hade gjort. Senare på kvällen ringde mamma och ville att jag skulle höra av mig till min faster Aili som var sjuk vilket jag gjorde och sen for jag och hämtade henne i Tyresö och körde henne till SÖSakuten. Där var hur mycket folk som helst så hon fick tyvärr vänta länge på att bli undersökt men det var tur att hon kom dit för hon hade fått akut njursvikt och nu får ligga sjukhuset några dagar. 

Igår mötte jag Pär i Sickla där han gjorde en synundersökning för körkortstillståndet sen gick vi och handlade mat, det var roligt att få umgås lite det är inte då ofta numera och man kan ju faktiskt ha det riktigt trevligt även om man bara gör något då trivialt som att handla på Willys. 


RSS 2.0