Ombytligt väder

När jag kom från jobbet idag så var jag så trött troligen pga att jag hostade en massa inatt för allt pollen som finns överallt i sovrummet och kommer från tallarna utanför fönstret. Men jag tog en liten tupplur på soffan innan middagen vilket gjorde mig pigg igen. Så nu tvätten är vikt och inlagd i skåp och lådor, lägenheten är städad, badrummet är skurat och jag har packat det som ska med till landet. 

Det har varit väldigt varmt ett par dagar men nu är det riktigt kallt och blåsigt. 
Igår när jag var ute mitt på dagen så var det 25 grader när jag cyklade hem vid fyratiden hade temperaturen sjunkit till tio grader. 
Jag hoppas det växlar tillbaka nästa vecka för jag önskar att det blir en varm och solig student dag för Pär. 


Mors dag

Jag känner mig så glad... Det har varit en jätteskön och avkopplande helg. Jättevarmt och soligt det känns som högsommar. Odlingslådorna är klara och jag har sått rödbetor, rädisor, sockerärtor, dill och blommor. I växthuset frodas tomaterna och physalis, nästa helg ska jag ta med gurkplantorna och squashen som jag har drivit upp hemma och sätta ut. Jag känner en sådan glädje och lycka när jag får hålla på och fixa i trädgården och se hur allt växer. 

Igårkväll var bjudna till grannarna på grillmiddag det var gott och trevligt och skönt att slippa laga middag. 

Idag fick jag morsdagsfika hemma hos Sanna och Claes och så fick vi gulla lite med Tuva också när Sanna och Claes packade. Nästa fika hos dem blir på Gimogatan i deras nya fina lägenhet det ska bli så spännande att se den i verkligheten och inte bara på bild. 

Jag gjorde i ordning en kruka med smultron plantor och gav till min mamma på mors dag, så nu kan gå ut på sin balkong och plocka smultron. 
När jag var där fick jag smaka på den godaste drömtårta jag har ätit som min svåger Janne hade bakat medans mamma berättade om vilken härlig dag hon hade haft hos min syster i Hemfosa. 
Nu ska jag baka ut mitt matbröd och sedan ska vi gå och rösta i EU valet. Sen är helgen slut men denna arbetsvecka är bara tre dagar och sen väntar några lediga dagar på landet. Fast jag jag ska baka och fixa lite till  student buffén. 

Fixat vårfina fötter

Nu får man gå utan strumpor och skor nej men i sandaler vilket jag gjorde idag och insåg att fötterna behövde fixas. Så ikväll efter att ha varit och ätit lammkotletter hos mamma, så stoppade jag ner fötterna i fotbadet och filade och klippte och avslutade med lite rosa lack och en skön fotkräm. Skönt!




Lindevägen 128

Igår var jag och tittade på lägenheten och blev glatt överraskad den var ljus och fin och det kändes rent och fräscht. Det är stor balkong och dessutom finns det plats vid att sätta stol och bord och lite blommor vid ytterdörren. Så det kommer att bli bra det här, det känns faktisk spännande att bo någon annanstans ett tag. Trots att det är en massa jobb med att flytta så känns det bra att gå rensa lite bland alls saker och prylar man har. 

Hit flyttar vi den 23 juni Lindevägen 128 en trappa



Soligt och fint

Jag vaknade tidigt i morse klockan halvsju, låg och drog mig en stund innan jag gick upp och gjorde frukost. Satte mig med den i hammocken och läste ut Kristina Appelqvist senaste bok som var riktigt bra. 
Efter att ha tagit en dusch i vårt fina badrum, som jag fortfarande blir så lycklig av att gå in i, så tog jag bilen till Vinnersjö för att köpa tomatplantor. Det blev några blommor också men inte så många som förra helgen. På vägen hem stannade jag till i Gysinge och fikade. Det är så vackert där med Dalälvens forsar. 


Det har varit så varmt i helgen  som tur är har jag sommarkläder på landet det hade varit lite svettigt att åka hem i svarta jeans, nu blev det en blommig klänning. En stor skillnad mot förra helgen då det bara var några grader varmt och jag gick med fleecetröja på. 

17 maj

Hängmattorna är upphängda i väntan på sommaren. Grannbarnen kom på en gång och gungade i dem. Kul! En av ungarna sa när han kom klockan halvtvå - jag ska vara hemma halvfyra. Men han stannade inte så länge.


Frukost premiär

Lycka! Äntligen är det tillräckligt varmt för att kunna njuta av årets första frukost ute. 



Lite allt möjligt.....

Veckans besök hemma hos Tuva blev ikväll för att lämna tripp trappstolen där. Sanna ska måla den röd det blir fint. Men nog känns det bättre att träffas på söndagarna för på fredagkvällen är vi alla lite trötta efter veckan. Hur som helst så var det mysigt att se den lilla familjen en stund. Sanna räknar nu dagarna tills det är dags för dem att flytta till deras nya lägenhet som är färdigbyggd nu. 
Tuva var lite oglad när vi kom men hon somnade till en kort stund när jag sjöng för henne och sen var hon pigg och social och småbubblade med oss tills det var dags att äta lite och då tackade vi för oss och for vidare till landet. 
Vårvärmen är tillbaka igen och solen och det är så härligt. I helgen ska jag så lite frön på friland och om värmen håller i sig hänga upp hängmattorna så jag kan ligga där och läsa och ha det skönt.

I onsdags var jag på Bauhaus med en jobbarkompis och handlade jord ,pallkragar, blommor, vattenkannor och en massa annat. Vi ska göra en liten miniträdgård där vi kan odla lite blommor att sköta om. I morse kom en stor lastbil med allting. Det ska bli roligt att sätta igång med detta i nästa vecka. 

Vi har fått vårat flytt datum nu den 23 juni efter midsommarhelgen kommer flyttbilen. Då flyttar vi till Lindevägen i Enskede gård och bor där i 8-9 månader tills det är färdigrenoverat hemma. 
Ja det händer mycket här framöver.... Pär tar studenten, dagen efter flyttar Sanna och Claes helgen efter ska vi till Skansen och titta när Jonny och Anna gifter sig, sen är det midsommar och flytt. Sen har vi fem veckors semester. Det blir skönt. 
Framme! Dags att packa ur bilen, allt det som jag har släpat med mig upp den här gången, krukor, en liten gul barnkratta, en fin lykta som jag hittade på återvinningsstationen och arbetsbockar till ett planteringsbord.  
Sen ska jag koka mig en kopp te och äta en macka innan jag klättrar upp till min sköna säng. 

Blommor blommor

Igår var vi i väg till Vinnersjö och köpte blommor och jord. Släpkärran var proppfull när vi rullade i väg därifrån efter några timmars spring i de fyra växthusen. Jag hade fantastisk god hjälp av Uffe och vår granne Monika, även Ida var med och hon fick smaka av trädgårdsmästarens leverpastej macka. 
På vägen hem stannade vi och drack kaffe med hembakat i Vinnersjös gamla skola som hade sin sista skolavslutning för 51 år sedan. 


När vi kom så satte igång att plantera ut alla blommor och i morse var jag ute i trädgården klockan åtta och fortsatte tills alla 69 plantor hade kommit i jorden. En del har jag satt i växt huset där de får stå tills det blir lite varmare. Det har varit en ganska grå och kall majhelg men det har i allafall inte regnat. 

Trött men lycklig efter allt grävande och fixande så var det härligt att få komma på middag hos Sanna och Claes och få träffa lilla hjärtegrynet men hon var förkyld och trött så hon somnade och låg sen och sov i min famn. 


Förra söndagen körkonsert blev tyvärr inte av för min del då låg jag hemma med magsjuka och mådde uruselt. Så den veckan har varit rätt så lugn det tog ett par dagar innan jag kände mig pigg igen. Nu på tisdag ska jag gå med Malin på författarkväll, det brukar alltid vara kul och intressant att träffa och lyssna på författarna. Ska gå och träna någon dag också. En tur till mamma ska det bli också innan det är fredag kväll och vi åker till landet igen. 

På jakt efter en fåtölj

Jag är så glad över den här lediga dagen som jag har tillbringar med min fina Sanna och mitt ljuvliga lilla barnbarn   Vi har avverkat Uppsalas alla möbel butiker för att hitta den perfekta fåtöljen en som är skön att sitta i och med god plats att läsa sagor i. Vi åt lunch på Ikea

och gick sedan runt där ett par timmar och Sanna handlade lite allt möjligt som de behövde och jag köpte en hink och plastpåsar. Till sist blev Tuva och jag trötta och vilade en stund i en soffa när Sanna stod i kö och betalade 

Åter hemma så sov Tuva och jag somnade också på soffan en stund medans Sanna och Claes lagade en mycket god middag. 


1 maj och svinkallt

Idag har vi firat syrran födelsedag ja hon fyllde i går på Valborg men då sjöng jag in våren och så var det roligare att  fira henne idag då vi kunde stanna ett tag och så kunde mamma följa med också. Vi hade en mysig eftermiddag ute i Hemfosa. vi blev bjudna på jättegoda pajer och pär grillade några korvar och Jan hade bakat en drömgod rulltårta och sockerkaka. Syrran hade dragit upp tomat plantor och gurka som jag fick med mig hem och så delade hon frikostigt med sig av de fröer hon hade kvar. sen gick vi runt på deras fina tomt som de har  fixat så fint, de har nog tillbringat många timmar ute i vårsolen och var så somrigt solbrända redan. 
 
 


Väl hemma igen så gick Pär och jag och handlade middags mat som han skulle tilllaga, det blev köttfärslimpa med halloumi, sugarsnaps, champinjoner och potatis. Men mitt i matlagningbestyren så gick huvudsäkringen och hela lägenheten blev strömlös. så det var bara att ringa jourmontören och be dem komma och fixa felet. som tur är så har vi nycklarn till Cecilias lägenhet så vi gick in dit och lånade ugnen och gjorde färdigt köttfärslimpan och gräddade mina limpor som jag hade bakat.. Cecilia är i Småland.
I morgon har jag tagit ledigt och då ska jag till Uppsala och få rå om Sanna och Tuva en hel dag.  På lördag far vi vi till Stallarholmen och hälsar på svärmor och på söndag är det dags för teaterkörens valkonsert. det är så skönt att vara ledig några dagar och få göra lite roligheter.

RSS 2.0