Emil 10 år

Lego, lego, och mer lego samt en stor peng att köpa än mer lego för och några strumpor och två ficklampor det var vad den på onsdag snart tioårige Emil fick när vi firade honom hemma i 
Hemfosa i eftermiddags. Han var väldig nöjd och glad över sina paket och gick snabbt iväg till sitt rum och började bygga. Han har en fantastiskt tålamod och är väldigt duktig på att hålla reda på och bygga i hop allting. Jag blir alldeles snurrig av att titta på beskrivningen. 

I går hade vi en mysig eftermiddag och kväll med den här fina lilla familjen. Vi fick en god kycklingrätt och min favoritefterätt, marängsvisch med bananer till Pärs förtvivlan för det tycker han inte att det ska vara i. 
Tuva upptäckte att mat som tappades åts upp av Ida en riktigt rolig lek som Ida verkligen uppskattade. Ända tills hon kom och kräktes upp allting på vår vardagsrumsmatta. 


Förra veckan var jag riktigt trött och hängig och somnade i soffan på  kvällarna så det var skönt när fredagen kom och vi var bjudna hem till Kia och Kjelle. Där vi hade en mycket rolig och trevlig kväll. Kia hade gjort en underbart god Nasi goreng. 
Det var verkligen en bra början på helgen. 

Onsdag den 19 november



Idag sken solen. Så härligt, jag blev så glad. Man märker verkligen hur beroende man är av ljuset. Själv blir jag väldigt trött under den här mörka perioden. Ikväll valde jag faktiskt att inte gå på kören fast det är veckan höjdpunkt men det är inte så roligt att stå där och gäspa och inte orka fokusera på det som ska övas. Så jag är hemma och tar det lugnt och lägger mig tidigt i stället. Jag passade också på att baka mitt matbröd under tiden som jag fixade middagen som blev en god höstgryta med recept från Linas matkasse. 

I måndags var jag på bibblan och lånade en fin trädgårdsbok av Jujja Wieslander hon som har skrivit barnböckerna om mamma mu och kråkan. Det är ingen vanlig trädgårdsbok med massor bilder på blommor. Mer en finstämd berättelse om hennes trädgård och familj. 


Den här arbetsveckan har trillat på fort... Bara två dagar kvar att jobba. På fredag kväll är vi bjudna på middag hos Kia och Kjelle. Lördagsmiddagen får vi äta i Uppsala men söndagen äter vi nog hemma efter att vi har varit på Emils födelsedagskalas. 



En ledig fredag och en lugn helg

I torsdag var jag hembjuden till Malin och Magnus och fick en jättegod linssoppa och nybakat bröd. Det var roligt att äntligen träffa Magnus, vi var överens om att det var på tiden de har ju varit tillsammans i 10 år. Det blev en mysig kväll det är kul när man kan träffas en vardagskväll,  det blir liksom lite guldkant på arbetsveckan då. 
I fredags var jag ledig.  Åh det var så skönt. Jag tog tåget till Uppsala och träffade Sanna och Tuva. Vi åt en god lunchbuffé på stan och gick sedan och tittade lite i affärerna innan vi for hem till dem och lekte hela eftermiddagen.  Tuva är så duktig hon går och går med sin läragåvagn. Det är så roligt att se hur hon far fram. 

Den här helgen hade jag inte planerat in något speciellt. Jag har läst två böcker, vilat och haft det lugnt och skönt. Igår träffade jag syrran och så var vi till mamma och fikade. Mamma hade sytt en jättefin kudde till Anita av tyget hon köpte på Ikea förra helgen. 

Idag har det varit en riktigt grå, kall och blåsig novembersöndag. Så några långpromenader med Ida blev det inte för det det var inte alls skönt att vara ute. Men jag har fixat lite hemma! Bakat bullar och äntligen sytt mig en väska av tyget jag köpte för snart två år. 





Fars dag

Sen söndag kväll, jag sitter i soffan och tänker på helgen som nu är över och konstaterar att en ny arbetsvecka börjar i morgon.  Jag känner mig glad över att jag har kortat av den för på fredag har jag tagit en semester dag och då ska jag ta tåget till Uppsala för att tillbringa dagen med Sanna och prinsessan. I morgon kväll ska jag hem till mamma för att hjälpa henne med att stoppa ner hennes nya madrass som Pär, mamma och jag var iväg till Ikea och handlade idag. Tisdag yoga, onsdag kören, torsdag ev middag hos Malin ja så ser kvällarna ut denna vecka. I kväll kom Marie och Gabriel och lagade en god farsdags middag som en överraskning till Uffe. Det blev en jättemysig kväll och jag lärde Gabriel att virka och jag skickade med honom ett garnnystan och virknålen så nu får jag se om jag får en grytlapp i julklapp som jag skojade med honom om.  
Igår åkte Marita och jag till Trångsund för att vara med på en utförsäljning av pärlor men när vi äntligen hade letat oss fram på kringelikrokiga gator så var det inställt.  Det kändes lite snopet men Marita bjöd mig på fika i Enskede istället och så satt vi och pratade och hade kul sen gick vi runt i Enskedes små affärer och tittade lite innan vi skildes åt. Hon för att åka till sin mamma och jag för att gå hem och laga middag. Jag hittade den fina ljuslyktan som passade så fint i vårt turkosa badrum. Jag köpte 200 värmeljus på Ikea idag, det går åt för jag tycker det är så mysigt att ha många ljus tända. 
 



En bra dag

Jag har varit ganska trött och känt mig lite sliten den här veckan tänkt att jag kanske håller på att bli sjuk. Men jag fick ny energi av yogapasset i går kväll och idag har det varor en bra dag på jobbet. Jag har haft medarbetarsamtal med min chef där jag fick mycket credit för det jag gör på jobbet plus löneförhöjning vilket kändes riktigt bra.  Nu har jag just kommit hem från körövningen där jag har verkligen har fått sjunga ut. Det är så härligt när över 
Hundra personer sjunger och när man får alla stämmor att synka då låter det fantastiskt. Det ger mig också positiv energi. Nu ska jag ta en kopp te och en göra en smörgås av mitt goda bröd som jag bakade i måndags och sen är det dags att sova. Uffe har redan lagt sig men har går upp vid fem på morgonen. Jag får iallafall sova till kvart i sex. 


En fin höstbild jag tog förra veckan men i morgon börjar vintern enligt mammas rapport från väderleks tjänsten. Vi får väl se jag är glad om det väntar lite med snö, is och halka eftersom jag gärna cyklar så länge som möjligt. 

Nu går det undan

Nu är det full fart på prinsessan, hon kryper blixtsnabbt framåt och reser sig upp utan problem. Lådor dras ut och skåpdörrar öppnas nu gäller det att ta reda på vad som finns där. Pigg och glad och blicken full av bus. På de två veckor vi inte har träffats har hon utvecklats massor. Ida lever lite farligt nu när Tuva är så rörlig men hon tar det med ro och är gärna nära henne för en slick i örat eller en liten puss på mun för att kolla om hon har ätit något gott. Vilket Tuva accepterar glatt. Hon försökte i sin tur ta en smakbit  på Idas öra men då gick Ida sin väg. 
I lördags regnade det hela dagen men då tvättade och städade vi och på kvällen kom Uffes domarkompis med fru på middag. Jag hade lagat en god köttgryta med vin, lök, champinjoner och paprika som stod och puttrade på spisen hela em. Till efterrätt glass med chokladsås och hallon. Det var gott!

På söndagen var det bättre väder så då gick vi en långpromenad till Skogskyrkogården och tände ljus för alla dem vi saknar. 

I dag var det en riktigt lång och ganska stökig måndag på jobbet men kvällen hemma blev bättre. Efter ett långt telefonsamtal med en barndomskompis och lite  mys i soffan med en god glass efter matlagning och brödbak så känns måndagen helt ok. 

RSS 2.0