Trasig tand

Bet sönder en hörntand i söndags fick som tur va en snabb akuttid till en rar tandläkare idag, som lappade ihop det som var kvar. Fick sen två val att gå hem och fundera på, dra ut tanden eller sätta in ett implantat för 15000. Men just nu med halva ansiktet bedövat och jättetrött efter en tuff dag på jobbet så känns det inte något vidare men det klart det kunde ha ha varit värre. Tack var tandvårdsförsäkringen så kostade inte besöket något idag. 


Redo för vintern

. Ja nu är allt tillbommat, städat, utdraget, avstängt och vårlökarna är nerstoppade i jorden. En riktigt blåsig och småregnig helg har det varit men det har ändå varit skönt att vara ute. Men lövkrattningen får vänta till våren.  Det känns alltid lite vemodigt att stänga igen men i slutet av mars åker vi upp och sätter på värmen så det blir uppvärmt till skärtorsdagen den 2 april så om ca fem månader är vi där igen. 

Nu har jag handlat garn och pärlor på symässan så att jag har lite och pyssla med under höstkvällarna. Det var en lugn och skön em på mässan inte alls så mycket folk som det kan vara. Jag hade sällskap av Marie, Gabriel och Alma också. Roligt att gå runt med en liten tjej bland alla pärlor, garn och fina tyger. 


Snälla Marie skjutsade sedan hem mig med alla mina påsar. Sen var det dags att veckotvätta men mellan maskinerna så gjorde jag ett halsband och ett par örhängen av mina nyinköpta pärlor. 


Nu borde jag gå och lägga mig men jag är inte trött, det tar alltid ett par dagar för att vänja mig när man har ställt om klockan till vintertid. Men jag kanske är pigg i morgon när jag har fått sova en timme längre. 

Svullna fötterI går var det en låång planeringsdag med jobbet som avslutades på Golden hits. Om dagen var fylld av långtråkig men nödvändig information så var kvällen desto roligare med musik, karaoke och dans så himla roligt. Jag var hemma igen först vid halvtvå. Men mina fötter uppskattade inte det ovana dansandet i högklackat. Det blev ömma tår och svullna vrister men vad gör det.  

Nu ska vi åka till landet för att bomma igen för vintern. Det är dags nu höstvindarna blåser av alla löven på träden och vintern närmar sig. Om vi kommer iväg tidigt från landet i morgon så har jag tänkt hinna med att gå på symässan och köpa lite garn och pärlor för vintern pyssel. 


Tårtkalas i Uppsala

Ibland känns det som att jag verkligen använder min tid här  jorden i för att upptäcka hur mycket man göra inom ett visst antal timmar. I lördags så var tanken att jag skulle tvätta på fm och umgås med svärmor som kom i torsdagskväll. Jag började dagen med en skön morgonpromenad i det fina höstvädret tillsammans ned Ida.  Klockan tio fyllde jag tvättmaskinerna i tvättstugan, därefter cyklade jag i väg på sångkurs med min körledare. Efter två härliga timmar med sångövningar så cyklade jag hem igen och tog hand om tvätten som Pär hade hängt in i torkskåpet. Efter lite kaffe och en macka så tog Pär och jag bilen och övningkörde. En snabb sväng till mamma i Farsta för att hämta Sannas present och tejpa igen hennes ventiler blev det också innan vi snabbt for hem för att fika med Jonny och Anna som jag hade bjudit hem för att svärmor skulle få träffa dem. Det var kul att träffa dem vi har inte setts sedan deras bröllop i somras. När de hade åkt hem så plockade jag fram lite grönsaker och potatis i kylskåpet och cyklade ner till Konsum och köpte löfbiff och bearnaisesås. Det blev en god men någon sen middag vi åt först vid åtta. 
Vaknade tidigt på söndag morgon, pigg klockan sex varför händer aldrig det på vardagarna. Men efter att ha gått långpromenad med Ida och bakat bullar, slagit in Sannas presenter och varit ute och övningskört en sväng med Pär till Globen så packades allt och alla in i bilen och så for vi till Uppsala för att fira Sannas födelsedag. Där blev vi bjudna på hembakat och kaffe. Tårta, cupcakes och kakor. Mums! Efter några timmar var vi hemma i stan igen och då åkte jag hem till Marie och hjälpte henne att plocka undan hennes grejor och plasta in lägenheten för stambytet. Nu dröjer det sex veckor innan hon kan flytta hem igen. Glad och nöjd allt är frid och fröjd

Jag känner mig så nöjd med helgen som har gått. Äntligen har jag haft tid att fixa till det hemma så som jag vill ha det. Jag har satt upp lite tavlor och foton och ställt i ordning i hyllorna.  Städat ordentligt så nu känns det verkligen som att vi bor här. Igår  hämtade jag mamma och så åkte vi till Marie i Trångsund så att mamma fick se hur fint ordnat Marie har fått det. Sen for vi och handlade lite. På förmiddagen ägnade jag mig åt att baka bröd och koka soppor så att det skulle vara färdigt klockan ett ( tidsoptimist som vanligt men jag var nästan klar då den första pysseltanter kom)
Brödet och sopporna blev goda och alla åt och var nöjda. När alla var mätta satte vi igång var och en med sitt under ett glatt småpratande. Lena tovade en ko och Katarina en bulldog. Marita, Marie och Eva gjorde fina smycken. Annette stickade handledsvärmare och jag virkade en rosa liten hatt. Det blev precis så mysigt och kul som jag hade tänkt. Alla tyckte att det var så fint och hemtrevligt hemma hos oss och tyckte absolut att vi borde bo kvar. När alla hade gått hjälpte jag Marie att färga håret vackert rött. Hon blev så fin. Nu har jag tagit ett skönt fotbad och filat och smörjt in mina fötter så nu är de också fina. Det blev inget mys med prinsessan denna helg men jag visade alla fina bilder jag har på henne och fick skryta lite om hur fantastiskt söt hon är. 

Det känns extra bra eftersom arbetsveckan var ganska rörig, med snabba och kanske inte så genomtänkta beslut men den slutade trots allt bra. Lite spännande att upptäcka vad nästa vecka ger. Imorgon fyller finaste Sanna 26 år men vi firar henne först nästa söndag lite trist jag hade gärna velat krama om henne i morgon. 

Mitt fina halsband som Marita gjorde till mig

RSS 2.0