Det händer saker varje dag

Det händer så mycket hela tiden så egentligen skulle jag uppdatera varje dag men det hinns inte med... Dagarna, kvällarna och veckorna trillar på så fort, vi börjar närma oss julen som sköterskan mamma och jag träffade på HS på fredagsnatten sa. Det är rörigt på jobbet och nya direktiv var och varannan dag. Jag har bestämt mig för att se mig om efter något annat. Det känns som att jag har gjort det det jag kan göra där. Jag har jobbat så hårt för att för att det ska bli bra och det har fungerat men efter den sista tidens olika händelser så känns det som att vi är tillbaka på ruta ett igen. 
Det är stressigt och krävs alldeles för mycket energi och jag känner att det inte är värt det längre. 

Helgen som var blev lite extra lång då jag tillbringade större delen av fredagsnatten på HS med mamma som hade ramlat när hon skulle gå och lägga sig på kvällen. Som tur var så klarade hon sig undan med ett sår på armbågen, diverse blåmärken och ömma leder men inget brutet. Men det värsta var att när larmtjänsten larmade den kvällspatrull som skulle komma och hjälpa henne så fungerade det inte av för oss ännu okänd anledning. Så hon blev sittande på golvet i en blodpöl i två timmar innan polisen kom och bröt upp hennes dörr så att ambulansen kunde komma in och hjälpa henne. Jag har ringt runt till de olika instanserna för att få en förklaring men har ännu i fått den. Idag kommer jag att göra en anmälan till IVO inspektionen för vård och omsorgsförvaltningen det här ska redas ut ordentligt. 

På lördagen gjorde Marie och jag sällskap till Uppsala för att få se att nu kan prinsessan Tuva ta sig fram på egen hand för nu kan hon krypa. Nu kan hon upptäcka lite mer av världen. 


Söndagen var lugn och skön och det blev en del fixat hemma också vilket känns bra, tvättat, städat, bakat bröd, betalt räkningar och långpromenad med Ida. 

Hösten närmar sig

I fredags när jag cyklade hem glad över att det äntligen var fredag efter 
ännu en intensiv jobbvecka så passera jag ett koloniområde som ligger vid Hammarbybacken och tog lite bilder. Det är en vemodigt när hösten kommer och man ser hur växtligheten börjar vissna ner men ännu blommar mycket i vackra höstfärger. 


Solen har skinit och det har varit en fantastiskt väder hela september så jag såg verkligen fram emot att komma upp till landet i helgen, och njuta av det härliga höstvädret men så blev det inte riktigt för det var dimmigt,mulet men lite sol ibland som tur va. Bästa vännen Anette 


följde med och som vi brukar gick vi i skogen och leta svamp men det var ett hopplöst företag för det enda vi vi hittade var tre små trattkantareller. Det är alltför torrt i skogen men när höstregnen kommer så kanske det blir några att plocka i oktober. Vi köpte oss ett par fina vantar i Tärnsjös hantverksbutik som kommer att hålla oss varma när vintern är här. 


söndagsförmiddagen plockade Annette lite blåbär 
jag tog vara på mina Nigellafröställningar och gjorde en fin dörrkrans och Uffe tvättade bilen. 


Sen plockade vi ihop våra grejor och for och hämtade Sanna på Ica där hon hade storhandlat. Uffe bara skakade på huvudet när hon kom med sin fullastade kundvagn, hur ska vi få plats??? men det gick vi trängde ihop oss med alla påsarna. Sen fikade vi hos dem och kollade in Tuvas senaste framsteg. Nu kan hon resa sig upp med hjälp av något och stå och hålla balansen. Kryperiet går bakåt vilket gör henne frustrerad. I helgen har hon sovit utan sin mamma för första gången för Sanna var i stan på Moas 25 årskalas. Det hade gått bra och Sanna hade fått sova en hel natt. 

Nu sitter jag här i soffan och skriver, ute är det ett rejält regnoväder med blixt och dunder och jag är så glad att jag är inne. 

Flytt och val

Nu är lilltösen flyttad till sin lilla fina lägenhet i Trångsund. Hon fick bra hjälp av Pär och Gabriel. Tyvärr blev hon sjuk med feber och förkylning men hon är glad även om hon inte orkar packa upp sina saker just nu. Jag hade med mig hennes kakburk som jag hade fyllt med ballerinakakor samt en burk med bröd, salt, pengar och ett hjärta för att det aldrig ska saknas i hennes hem. 
En tradition i vår familj. 

Idag har jag varit och lekt med prinsessan Tuva, jag hade med mig en liten påse med leksaker till henne och hostmedicin till Sanna.
Efter en god lunch så gick vi en promenad till vallokalen där Tuva och jag väntade i solskenet medans hennes föräldrar gick in och röstade. Väl hemma igen hämtade jag Pär (Uffe röstade på fm.) och så tog vi bilen till Bagis för att rösta i folkets hus. Nu sitter jag här och följer valvakan och hoppas att det blir en positiv förändring. 

Fredageftermiddag

I dag har jag varit på tuttklämning, det är tur att detgår så fort för det är verkligen inte skönt. Efteråt cyklade jag runt lite på söder och tittade in en massa roliga småbutiker som finns där. Jag handlade dinkel mjöl och nötter och russin på Saltåkvarns butik så ikväll har jag bakat bröd. Det var en skön och avkopplande eftermiddag precis vad som behövdes efter en tuff arbetsvecka. I morgon jag vara med på linje 17 manifestation på Nytorps gärde och sjunga med teaterkören. 
Uffe har varit ledig idag och målat färdigt i Maries lägenhet och sen var han i väg och köpte en ny jättefin grön cykel. Äntligen!! Det är snart ett år sen hans förra cykel blev stulen utanför polisstationen i Farsta.  Nu kan han cykla till jobbet igen. 

Sista helgen i augusti

Igår lämnade jag Ida hos Claes och Tuva och så for Sanna och jag till marknaden vid Ulva kvarn. Lite tråkigt var att den verkar bli mindre och mindre både vad det gäller marknadsstånd och besökare. Sanna hade hoppats på att kunna köpa en likadan namn skylt till Tuva som hon och Claes har i badrummet men de fanns inte med i år. Men det var mysigt att gå runt där och titta på allt som folk hade sytt, stickat och slöjdat. Sanna köpte två mössor en till sig  och en till Tuva och jag köpte en liten skyddsängel som Sanna hängde upp i fönstret i Tuvas rum. Därefter for vi till Åhléns i Gränby där Sanna köpte fåtöljen som hon har tittat på så länge. Men tyckt att den var lite knepig att få hem på bussen. Så nu passade vi på när vi var ute och åkte. 


Varför ska man stå och vänta på mamma när man har köpt en fåtölj som man kan sitta i.
Väl hemma hos dem igen så lekte jag med Tuva i hennes fina rum. Därefter blev jag bjuden på middag kassler, potatis och stuvad spenat. Gott! 


Claes tog några bilder när vi satt så fint uppradade, men det var knepigt att få till upptäckte vi hundar och små barn är inte alltid så samarbetsvilliga när det ska fotas. Min söndagsmorgon tillbringade jag i vår fina soffa med frukosten och en bra bok. Sen så satte jag upp den fina texten ovanför soffan. Jag ska köpa ramar och sätta upp lite fina bilder där också. Jag ställde undan lite trädgårdsmöbler och fixade lite i trädgården och plockade lite blommor och grönsaker innan det var dags att packa ihop och fara hem till stan. På vägen hem stannade vi till i skogen och tittade efter kantareller men vi hittade bara två små. 


RSS 2.0