Valborg och födelsedag

Ikväll har vi varit i Hemfosa och firat min kära storasyster som idag fyller 64 år. Med blomma, vin och presentkort på Coop. En liten brasa tittade vi på hos Magnus men ingen sång  vid brasan i år. Men det blev en fin kväll. 

I dag har jobbarskorna gått sina sista steg på Sickla DV på måndag är det dags att börja gå på Byälvsgården igen. Det blev en lång sista dag, med många kramar, lite tårar och jobbiga avsked. 

I morgon far vi till landet för några dagars ro och vila. Det ska bli riktigt skönt jag känner mig lite trött efter flytten och avslut från jobbet. Tydligen lovar inte meteorologerna så fint väder men det gör inget alls för vi har vår fina soffa att ligga och bra böcker att läsa. 

Nu grönskar det i ........

Nu är det mesta uppackat...... Skönt! Nu är det bara lite fix kvar, sy gardiner och kuddöverdrag till sovrummet. Ställa in alla böcker och prylar i bokhyllan, hänga upp tavlor och göra det lite mysigt igen. Jag har rensat ut en hel del så det är inte så fullt i skåp och lådor och det känns så bra. Nu blir det en del lämnat till scoutbasarens  loppis och jag gav en kasse med kläder till en rumänsk kvinna som satt utanför Ica. Igår var vi på en långpromenad i skogen ( 2,5 timmar). Det var så härligt att gå och tilta på alla vårblommor och se trädens lövsprickning. 
Konserten i lördags blev riktigt bra det var så fantastisk att sjunga i den gamla Skeppsholmskyrkan. Nästa konsert blir den 30 maj. 
Ikväll har jag bakat bullar som mina jobbarkompisar ska få när vi har APT möte i morgon. Så blir de kanske lite gladare, trots att jag jobbar sista dagen på torsdag. Många är bekymrade över hur det ska bli när jag slutar och det känns lite som att kliva av ett sjunkande skepp och jag kommer att sakna alla, så är det. 

Back to Bagis

Mamma tycker att jag är lite dålig på att uppdatera mig. Men det är rätt mycket att stå i för tillfället. I onsdags för en vecka sedan kom vi då äntligen tillbaka till Bagis igen efter att ha bott i Enskede i 10 månader. Det känns bra att vara tillbaka igen. Det börjar bli lite ordning men ännu återstår många lådor att packa upp men så småningom så ska väl allt komma på plats och jag tror att en hel del av det som nu har stått i källaren den här tiden troligen inte ens kommer att komma in i skåpen för har jag inte saknat det på nästan ett år så behövs det nog inte. 

Idag har jag varit på föreläsning med jobbet och lyssnat på en man som pratade om normer och olikheter hos oss människor  i två och en halv timme han delade med sig av sina erfarenheter om att leva som transvestit. En intressant föreläsning men som innehöll för mig rätt självklara saker som att alla människor har rätt att behandlas lika. Fast världen ser ju tyvärr inte så. 
Roligt var att jag träffade två av mina nygamla jobbarkompisar från Byälven där.  
På jobbet är det just nu lite sorgligt för jag har  berättat att jag ska sluta och många av brukarna tycker att det är tråkigt och säger att de kommer att sakna mig och så känner jag också. Jag har trivts bra att jobba tillsammans med dem även om det har varit tufft i bland. 

Ikväll har jag varit på kören och vi har övat inför framträdandet vi ska ha på kulturnatten nu på lördag. Jag var lite orolig innan jag gick för jag har missat flera övningar pga förkylning och flytten och det kändes som att jag inte kom ihåg en enda sångtext men det var ingen fara för när vi började öva så märkte jag att de satt kvar i minnet som tur vad. Vi ska förställa träd så jag har varit och tittat i mammas garderob igen och hittat en fantastisk klänning som jag ska ha på mig. Tur att mamma sparar alla sina kläder. Garderoben är en riktig guldgruva när man behöver sångkläder. Sen har jag tillverkat ett diadem med papperslöv att ha i håret. Jag ser inte riktig klok ut tycker jag men det är ju faktiskt inte meningen heller och det är roligt att få spöka ut sig litegrann. Vårvindar friska

Det var mysigt att äntligen få komma till vår lilla stuga och skönt och avkopplande. Jag har städat bort spindelväven och vinterdammet och Uffe har krattat och gjort fint ute. Jag började kratta men det fick jag sluta pga av vårallergi.  Himla tur att Uffe inte har samma problem. 
När vi kom hem till stan började vi packa lite, på onsdag går flyttbussen till Bagis. Det ska bli skönt att komma tillbaka men jag tycker det är lite jobbigt innan allt är upppackat och vi har kommit i ordning. Det är en tid av uppbrott och avslut just nu. Mycket tankar som snurrar i huvudet. Det är bara några veckor kvar att jobba på Sickla och även om jag vill gå vidare så är det ändå tufft att skiljas från de fina människorna jag har lärt känna där. Men det ska bli roligt att komma tillbaka till Byälvsgården igen. Jag har fått så många positiva reaktioner från mina jobbarkompisar och jag känner mig så välkommen tillbaka. RSS 2.0