Barnens Ö


Förra helgen var jag på Barnens öoch badade för första gången i sommar. Det var så härligt jag var där på körläger och det var fantastiskt kul.

30 augusti

Jag sitter i soffan och bläddrar bland sommarens alla bilder  och tänker på vilken fin sommar jag har haft. Om någon skulle fråga vad som är viktigast, så blev svaret min familj och i sommar har jag verkligen fått möjlighet att träffas och umgås med alla.  Men visst hammock olyckan hade jag gärna hoppat över men den gav ändå ett perspektiv på livet. I fredags när vi kom till landet så låg de nya krokarna från tillverkaren i brevlådan så nu är den upphängd. Men jag måste erkänna att det var med en viss bävan jag satte mig i hammocken igen. Men i morse satt jag där som vanligt och åt min frukost. I helgen har vi haft våra grannar från Bagis på besök det var roligt. Vi gick på långpromenad i skogen sen grillade vi och så spelade vi kort halva natten. Idag visade vi Ingbo källoroch Dalälven som vi alltid gör med folk som aldrig har varit och hälsat på oss. Det hör liksom till. 
Efter att ha plockat ihop våra grejor så åkte vi till Uppsala och hängde lite med prinsessan och hennes mor och far en stund innan vi åkte hem och fastnade i trafiken istället för en timme hem så tog det två  men det är ju inte mycket att göra åt, bara att gilla läget som  Uffe sa. 

ÖvningskörningVi var en snabbvisit hos mamma  nätimmhr  Pär och jag var ute och övningkörde.  Ida får naturligtvis några köttbullar som hon brukar när hon hälsar på hos mamma. 

Min härliga lediga fredag

Gick lite tidigare från jobbet, cyklade hem och packade en liten ryggsäck. Kopplade Ida och så tog vi t banan, tåget och bussen till landet. Efter ca tre timmar var vi framme och hann precis handla lite middag hos Thaitanten innan hon stängde sin lilla matvagn. Det gick jättebra att resa med Ida. Förutom att hon hårade ner mina svarta byxor och kofta, nästa resa väljer jag nog en annan färg på mina kläder. 

Fredagen hade jag sovmorgon gick upp först vid halvnio, skönt. Sen vattnade jag och fixade lite i trädgården. Därefter ställde jag i ordning i min lilla bod. Plockade fram lite tyger och symaskinen. Monterade ihop och hängde upp de fina lamporna jag fick av Kia och drog en skarvsladd från Uffes bod. Sen satte jag igång att sy. Det är så himla roligt att ha en egen pysselbod. Symaskinen kan stå framme och mina olika projekt kan finnas tillgängliga så att det är lätt att kunna fortsätta med något närhelst jag vill. 
När vi bommar igen för vintern så blir det ett förråd. 

Igår plockade jag lite blåbär och så övningskörde jag till Gysinge med Pär. 
Vi stannade en stund och tittade på forsarna och blev lite myggbitna. Uffe målade och fixade med min bod så nu kan den inte bli finare. 

Väl hemma igen gick jag en runda i min trädgård och plockade ihop lite ätbart till kvällens grillmiddag. 
Full fyr i vår grillhörna. 

Idag har jag städat överallt och Uffe har klippt gräsmattan så nu är det fint när mamma ska komma nästa måndag. Resten av söndagen har vi varit i Uppsala på födelsedagfika och middag för att fira Claes som fyller år nästa helg. Det är så roligt när vi kan samlas alla och min omtänksamma Sanna hade bakat kakor som jag kunde äta. 
Och så fick vi träffa söta lilla trollunge igen. Hon är så stor och duktig och har börjat på förskolan. Farfar Kjell och jag var överens om att hon utvecklats och förändras vecka för vecka. Varje gång vi ser henne har det hänt nått nytt. 


Men nu dröjer det väl två till nästa gång för Nästa helg tar Sanna och Uffe  tåget till Göteborg för att gå på konsert med Metallica och jag är på körläger på Barnens Ö.  


Shorts och klänningsväder

Första arbetsveckan efter semester och nu har det varit några dagar med sol och värme så skönt efter de regniga och gråmulna dagar som juli månad bestod av. Det var kul att komma tillbaks till jobbet och det var en ganska lugnt att jobba såhär i början innan alla har kommit tillbaka. Första dagarna höll jag mest på att flytta möbler och köksutrustning då vi har flyttat in mottagningköket i Hunddagiset lokaler. Hundarna har flyttat tillfälligt till en lokal i Björkhagen. Den totala arbetsyta på Byälvsgården blir mindre och mindre pga av vattenskadan. Så om det inte räckte med det så var det inbrott förra helgen där de tog datorer och iPad. Så himla trist. 
Uffe och jag har haft en skön helg på landet. Jag har fixat i trädgården, vattnat, klippt gräs och planterat rosen som jag köpte när Pär och jag var ute och övningskörde i torsdags. Uffe har satt in fönstret i min lilla stuga det blev så himla fint. Jag har satt upp några hyllor och har börjat att flytta in de grejor som ska vara där. 
Det känns så bra att ha ett eget litet pysselrum. Jag är så glad och tacksam över min fina Uffe som har förmågan att göra detta. Han har ägnat hela sin semester åt att riva tak, golv och spis och skortsten. Bygga upp ett nytt tak och golv och så till sist måla allting utvändigt. Inne får jag fixa :-)


Sista semesterdagenIgår packade vi bilen med fyra kassar tvätt och lite blommor och for hem till stan igen efter fem veckors semester. Det kändes väl sådär  att komma hem till lägenheten igen. Jag känner mig alltid så instängd efter att ha varit på landet ett tag. Jag saknar det enkla med att öppna dörren och gå ut i trädgården. Men idag har jag fixat till balkongen, jag har lagt ut plattorna som jag fick av Sanna och Claes. Det blev så fint och skönt att gå på istället för betonggolvet. Jag ska köpa lite blommor också så kan jag sitta där på kvällarna efter jobbet. 

Jag har letat efter en matta till vardagsrummet ett tag... Men efter en snabbtitt på rean hos Mio så fick denna följa med hem för 250 kr.  I favoritfärger turkos. 
Det har varit en skön dag, jag har handlat nya kläder på rean det är roligt att ha något nytt när man börjar jobba igen. Självklart så har jag varit hos mamma och idag överraskade jag henne med kantareller som jag plockade igår innan vi åkte hem. 
RSS 2.0